Помогнете,да я купя ли?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Детайли за колата: 728i

Re: Помогнете,да я купя ли?

Мнение от huliganina2 » 27 Дек 2012, 11:32

Ако не можеш да смяташ наум, вземи един калкулатор и сметни колко си дал до тук. ;)
Хиляда лева ти е само първоначалното обслужване и при всички случаи ще изникне още нещо в една примерно 12 годишна кола, освен ако не си поръчал да ти я произведат специално за теб нова. ;)

Започвам да си мисля че наистина има хора които не разбират много от автомобили и като отидат да си купуват такъв явно взимат най-големите кошове. Има доста прелични коли на много атрактивни цени! А по въпроса за 'първоначалното обслужване' незная колегата какво има в предвид но тези 1000лв са доста пресилини!!! :kuku: Нали за това са ни очите за да гледаме като купуваме,неможе да я вземеш и да почнеш да сменяш гарнитури на помпата примерно,това са неща които се виждат! Ако някои хора незнаят какво да гледат си е отделен въпрос! На моята кола(728) прословутото първоначално обслужване ми струва около 250лв което включи-масло,филтри и дозареждане на климатика.Може някой да включи и цената на газовия инжекцион в това първ.обсл. или дори 18-19цоловите джанти и гуми :mhihi: По логиката на някои колеги не 1500лв но даже и 10000лв може да не им стигнат :roll: Седмицата си е доста здрава като се има в предвид състоянието на пътищата ни :driving: На всички кандидат колеги само искам да кажа да гледат какво купуват за да несе налага и те да дават по 1000-2000лв за 'първоначалното обслужване' :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 27 Дек 2012, 11:51

Колеги не спорете за глупости.Така както се знае седмицата не е направена за гонки или нещо подобно.Въпросът е следният,че 740 не може да се сравнява със 725 значи едното си има + и -

Една проста сметка поднови си гражданската,каското и данака на колата и съм вече със 1000 лева.
За един месец за гориво ми вървят около 300 лева.
Преди време смених задни накладки 100 лева(Ferodo) мисля,че до 2-3 месеца и предните ще сменям и те са някъде към 130 лева.
Сега ще кажете да ама то има накладки за 70 лева е да прави сте аз когато слагах Ferodo предложиха ми едни за 40 лева ама трябва да съм луд да ги сложа.Така,че хубавите части са си и скъпи,поразпитах отпред има едни щанги дето са за гумите(не знам как се казват,че не съм запознат с колите :mhihi: ),но ми предложиха хубави със немско качество по 100 лева бройка а те са 4 :lol: .Мога още много да ви кажа примерно колко струва амортисьори предни хубави,не си мислете,че се правя на всезнайко не съм.Още едно да кажа не казвайте,че 38-ци няма за малко пари моята съм я взел за 4500 лева ама не от БГ споменах какво горе долу съм сменял така,че да съм дал още 1500 лева.

На последно място само да кажа ако работех за 200-300 лева на месец щях ли да карам 725 tds?

Сами си отговорете,че пак се повтарям има неща които може да се мине със 50-60 лева демек да се рециклира(или не е скъпа) а има някои неща дето минаваш над 150-200 лева.

Сега сам преценява какво да прави и кои модел да кара важното е да се чувства комфортно докато си кара седмицата :driving:
Това е от мене Поздрави на всички и весело посрещане на новогодишните празници :bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Дек 2012, 19:36

Сега сам преценява какво да прави и кои модел да кара важното е да се чувства комфортно докато си кара седмицата
:yes:

Повечето седмици са автомати, а при тях маслото е LT- 48лв. литъра, като се умножи по 6 и се добавят гарнитури, филтър и труд. Само от тук се започва с няколкостотин лв. Сега на една седмица два пъти и сменям антифриза- най-напред го сменили някъде във Враца и там не обезвъздушили както трябва и едвам се прибрали до София с доливане на вода защото почнало да изкипява по пътя, човека купува втори път антифриз, правя ги както трябва нещата, след три дни се обажда, че някъде от зад на двигателя пуши, докато дойде до мен всичко беше заминало, оказа се спукано водно съединение и още едно купуване на антифриз, точно преди 24-ти колегата пак се обажда- този път тече от радиатора, хубавото беше, че беше изпуснала гарнитурата между пластмасата и ребрата на радиатора, а това се оправя, в противен случай още 420лв. този път антифриза беше спасен, защото видял проблема на паркинга, точно направих радиатора, започна да вие обтяжна ролка на пистовият ремък- продавача му казал, че по ремъците всичко било сменено и там не даваше да се пипа. И от подобни дребни неща накрая се натрупва една хубава сума. Да кажем отърва се от още един сериозен разход- на диагностика правена с DIS му излезна като грешка ламбда сонда на 5-8 цилиндър, направих и тестовете, които се правят с програмата и грешката не излезе, след няколко дни отново същата история- грешка при четенето, няма грешка при теста, днес след като беше карал повече от 5-6 дни от тогава тази грешка не излезе, но сигурно на много малко места биха се занимавали по този начин и биха отишли веднага на смяна на сондата, а за цената и по-добре да не говорим.

Предишна

Назад към Е38