Проблем с работа на двигателя

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 530d

Проблем с работа на двигателя

Мнение от plamenneikov » 13 Дек 2012, 12:30

Здравейте,колеги.Имам следния проблем ...Сутрин ,когато запаля колата първоначално държи по-малко от 500 (300-400) оборота...след 2,3 сек.се оправя и ги качва на 1200,1300 оборота...И това го прави няколко пъти след като запаля(падат и се дигат),сега като е и по-студено и гасне някой път.След като спре това изменение в оборотите и колата започва да се тресе.Всичко се оправя след като загрее колата..работи спокойно не мени обороти и не се тресе.Друго което мога да кажа е че лятото такива проблеми не ми е правила.Всичко стана след като паднаха температурите.Колата е БМВ 730и 1995г. Газ/бензин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е65 750i
Мечтае да кара: V12 но без притеснения
Детайли за колата: N62B48

Re: Проблем с работа на двигателя

Мнение от ljubo72 » 13 Дек 2012, 14:13

колега я смени клапана на картерните газове и си почисти клапите на дифузьорите и тогава няма да имаш тези колебания,разбира се ако всичко друго ти е наред и не дърпа въздух.
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 13 Дек 2012, 20:16

Какви са тия КЛАПИ на дифузьори ?
Последна промяна ddinobot на 17 Дек 2012, 13:38, променена общо 2 пъти
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 725tds;740i M62B44

Мнение от kamen4o81 » 13 Дек 2012, 21:29

ddinobot написа:Кои са тия клапани на дифузьори ?

Колега,обосновавай се когато задаваш такива критични въпроси,не всички сме "разбирковци" като тебе,нали за това е тоя форум да питаме и който знае нещо да отговаря а не само да четем и когато някой е написал нещо не съвсем точно или невярно веднага да го критикуваме! Мисълта ми е следната или помагай,или не се прави на много знаещ задавайки такива подигравателни въпроси? Нищо лично,между другото! Поздрави на всички!!!!!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 14 Дек 2012, 16:58

plamenneikov написа:Здравейте,колеги.Имам следния проблем ...Сутрин ,когато запаля колата първоначално държи по-малко от 500 (300-400) оборота...след 2,3 сек.се оправя и ги качва на 1200,1300 оборота...И това го прави няколко пъти след като запаля(падат и се дигат),сега като е и по-студено и гасне някой път.След като спре това изменение в оборотите и колата започва да се тресе.Всичко се оправя след като загрее колата..работи спокойно не мени обороти и не се тресе.Друго което мога да кажа е че лятото такива проблеми не ми е правила.Всичко стана след като паднаха температурите.Колата е БМВ 730и 1995г. Газ/бензин

Колега, послушай Любо какво ти казва... човека разбира от тези коли!!! Успех ти желая! :yes:
От цървул, бална пантофка НЕ става!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ljubo72 » 14 Дек 2012, 17:08

ne klapani 4e mai ti trqbvat caki kolega za da pro4ete6 koe e pravilno i koe ne.obi4am gi takiva kato teb deto se razhojdat iz foruma za hubavo.ne se zaqjdam s teb no me izdrazni 4esno.i se izvinqvam za latinicata no taka se naloji da pi6a,ako iskat gospodata admini neka mi prostqt ako ne iskat za q premahnat,az se izvinqvam oficialno.i taka
http://realoem.com/bmw/diagrams/h/e/7.png eto te tova e KLAPATA s difuzera i kogato ne zatvarq hubavo dokraq zarad nagar koito povqrvai mi pri tozi motor go ima mnogo tam koito voda4a na kolata zadal vaprosa si tuk 6te otkrie pri razglobqvaneto 6te se ubedi taka kakto az iskam da ti podskaja za koe imam v predvid.pozdravi i nadqvam se da si me razbral priqtelju
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 15 Дек 2012, 19:58

я пробвай преди да сменяш каквото и да е да изхабиш всичката газ в бутилката или да я спреш от крана на бутилката и така да пробваш как ще запали
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 15 Дек 2012, 20:41

ljubo72 написа:

http://realoem.com/bmw/diagrams/h/e/7.png

:mhihi:
Чак сега разбрах, че става дума за дросела с неговата клапа.
За сефте чувам некой да и вика дифузьор :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 15 Дек 2012, 21:36

boris_k написа:
ljubo72 написа:

http://realoem.com/bmw/diagrams/h/e/7.png

:mhihi:
Чак сега разбрах, че става дума за дросела с неговата клапа.
За сефте чувам некой да и вика дифузьор :mhihi:

Той колега в стремежа си да се изкаже максимално компетентно малко се пообърка ама .... то ще е от дебелите книги които се изчел за дроселите и дифузьорите :lol:

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 530d

Мнение от plamenneikov » 16 Дек 2012, 19:22

Добре ако е дроселова клапа не трябва ли да го прави постоянно проблема? Колата като загрее е бетон..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: SR1 NORMANDY
Мечтае да кара: 320 turbo DRM

Мнение от ddinobot » 17 Дек 2012, 13:35

Ебаси хората, да не се обърка човек, нито съм се правил на интересен нито нищо, винаги съм се опитвал да помагам ако мога. Защо ми се нахвърлихте веднага? Просто питах, защото не ми стана ясно.
...the perfect race car crosses the finish line in first place and then falls to pieces
40354

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 17 Дек 2012, 13:59

Колега, не им се вързвай, няма смисъл да им се "обосноваваш", то с тоя израз /клапите на дифузьорите/ не виждам как може да стане ясно. Хубаво че колегата дето "разбира от тези коли" в последствие даде снимчица та да се проясни какво трябва да се почиства :mhihi:

Колкото да същината на темата, провери първо дали не смуче въздух от гарнитурките на всмукателните колектори...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ljubo72 » 17 Дек 2012, 18:46

ddinobot написа:Ебаси хората, да не се обърка човек, нито съм се правил на интересен нито нищо, винаги съм се опитвал да помагам ако мога. Защо ми се нахвърлихте веднага? Просто питах, защото не ми стана ясно.

колега здр.не се заяждам с теб и не искам да го правя, ако така е прозвучало то извиняваи за тона ми.а това че дросела му казвам дифузер е така защото преди много години така го пишеше из дебелите книги коити съм чел,за разлика от една част от колегите ми дето се хилят на това което съм написал,защото те не са го чули и бързат с подигравателния си тон, аз към теб бях критичен но не и с подигравки.
колебанията на оборотите на м62 когато дърпа отнякъде въздух се изразяват винаги на студен двигател и когато загрее е със стабилен празен ход,а защо е така ще ти кажа по натам когато се включат сега след моето мнение тези мои по напористи колеги дето се опитват да ми се хилят за дифузера и ми поставят кавички за начетеността ми.
в този раздел е38 аз бях до тук с писанията си за помощ към колегите си с мнения от технически въпроси няма да изразявам,нека разбирачите да го сторят,но разглобяването за части не и като ремонтната деиност.тук в е38 се познавам с голяма част от притежателите на този модел от сбирките на които съм присъствал и дългите и хубави вечери на софрата и имам някакъв авторитет и не желая някои господа да се ебават с опита ми да помогна.критика става но подигравки не.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 17 Дек 2012, 19:18

ай ся малко да ти нахвърля инфо да имаш да мислиш колебанията при студен мотор може да са следствие на:
Дебитомер
Инжектори
Бобини
Свещи
Както колегата е с газово има модели газови които изпомпват студена газ преди а обърне на газ и бъркат смесообразуването
И прословутото смучене на въздух за което ти говориш и което може да следствие на:
скъсан маркуч след дебитомера
Пропуск в клапана картерните газове
И гарнитурки както спомена
а пропуснах и температурен датчик като вероятна причина
и да знаеш не ги знам тия работи от четене на дебели книги за някои ЗИЛ или Лада защото за м60 или М62 едва ли има дебела книга или от разглабяне на коли в което няма нищо лошо или срамно

Назад към Е38