Смяна на скоростна кутия 725 тдс-автомат ???

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e60 535d

Смяна на скоростна кутия 725 тдс-автомат ???

Мнение от bumer21 » 03 Окт 2012, 15:55

Колеги колата е 725 тдс 1996 година с развалени скорости, върпоса ми е дали може да се подменат скоростите от е34 525 тдс 1996 автомат?
Ако някой е правил тази операция нека сподели дали има особености и дали стават плуг едн плей?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Re: Смяна на скоростна кутия 725 тдс-автомат ???

Мнение от omegaart » 03 Окт 2012, 19:35

bumer21 написа:Колеги колата е 725 тдс 1996 година с развалени скорости, върпоса ми е дали може да се подменат скоростите от е34 525 тдс 1996 автомат?
Ако някой е правил тази операция нека сподели дали има особености и дали стават плуг едн плей?

Кутията би трябвало да ти е - > A5S310Z/5hp18 Ако намериш такава от дизел би трябвало да стане без проблем. Нека и колегите да се изкажат.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 03 Окт 2012, 20:09

да не отварям и аз нова тема, понеже и мен ме чака такъв ремонт, ще съм много благодарен, аз ги гледах по реалоем излизат същите, но чувам от различни хора едно и също: не стават. а защо ? да не би да има някаква разлика в управлението/електрониката на скоростите ?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 03 Окт 2012, 20:32

не става кутията от Е34 на е39 има разлики пробвано е и не става
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 03 Окт 2012, 22:26

anzak написа:не става кутията от Е34 на е39 има разлики пробвано е и не става

Не на е39 а на е38 но какви са разликите ? - електроника, механика може ли от 2 да се направи 1, дайте някаква развита такава тема, ако има
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 06 Окт 2012, 23:59

Не виждам защо да не стане. Двигателят М51D25 и кутията A5S310Z са куплирани преди да бъдат монтирани на шасито при производството.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 07 Окт 2012, 13:47

emo_ch написа:Не виждам защо да не стане. Двигателят М51D25 и кутията A5S310Z са куплирани преди да бъдат монтирани на шасито при производството.

Емчо ти вземи нареди 2 кутии една от е34 и една от Е38/Е39 и ще прогледнеш ЗАщо не може да стане и м51Д25 наясно ли си че му се появяват някой разлики в годините като например система за управление разни примерно ДДЕ2.1 и |ДДЕ2.2 да ти говорят нещо или ЕДЦ 1.3.1 и МСА 11 а относно кутията единствения вариант поне който аз съм чувал че е възможен е да се прави стойка за селектора и да се прехвърли мозъка от тази на е38 в тази на е34 ама това при условие че мозъка на тази на Е38 е читав и някой да му с е занимава да прави свободни съчинения ..... вместо да си вземе подходящата втора ръка кутия и да си реши проблема

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 07 Окт 2012, 13:57

anzak написа:
emo_ch написа:Не виждам защо да не стане. Двигателят М51D25 и кутията A5S310Z са куплирани преди да бъдат монтирани на шасито при производството.

Емчо ти вземи нареди 2 кутии една от е34 и една от Е38/Е39 и ще прогледнеш ЗАщо не може да стане и м51Д25 наясно ли си че му се появяват някой разлики в годините като например система за управление разни примерно ДДЕ2.1 и |ДДЕ2.2 да ти говорят нещо или ЕДЦ 1.3.1 и МСА 11 а относно кутията единствения вариант поне който аз съм чувал че е възможен е да се прави стойка за селектора и да се прехвърли мозъка от тази на е38 в тази на е34 ама това при условие че мозъка на тази на Е38 е читав и някой да му с е занимава да прави свободни съчинения ..... вместо да си вземе подходящата втора ръка кутия и да си реши проблема

Ако съдя по моята кутия то и тук няма да има разлика. Кутията електроника НЯМА !!! Електроника някаква има лоста и то ако е със стептроник или не. ДДЕ-то се различава заради различните ЕКУ-та , но кутията е еднаква и евентуално може да има разлика в камбаната която се сменя елементарно. Давам пример с моята кутия и ДДЕ , защото ми се прееба 3-та на моята кутия и трябваше да ремонтирам или сменя. Аз съм с първите 5hp24 и съответно търсенето и цъкането в нет-а беше да разбера какви са разликите в кутиите , е има , но не са от значение за колата. Взех от 99-та ( аз съм края на 96 ) като беше с ДДЕ 7.6х а на моята кола е 6.хх Кутията ако я включиш без ДДЕ пак ще работи и пак ще имаш всичките скорости защото се движи на ЖИЛО.

Ако се водех по акъла на форумните герои ( най-вече майстори ) щях да дам 1500лв на "големия" ЯВОР защото имал като моята кутия и други кутии не ставали и трябвало да бъде точно тая със същия номер и т.н. О чудо , поразрових се в чуждите форуми дето не се гледа как да изкарат само кинти от някой ами искат да помогнат и кво стана , точно както бяха писали. Всичко пасна и заспа.

Така че човека да разгледа как изглежда кутиите , да види етикетите им отстрани и ако съвпадат макар и с малки разлики ( ревизиите ) да взима.

Трябва да има нещо такова на кутията , провери му part number-a. При мене беше 13 а на новата 21 ( това е ревизия и е нищо повече освен разни подобрения вътре).

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 07 Окт 2012, 14:08

omegaart написа:
anzak написа:

Ако съдя по моята кутия то и тук няма да има разлика. Кутията електроника НЯМА !!! Електроника някаква има лоста и то ако е със стептроник или не. ДДЕ-то се различава заради различните ЕКУ-та , но кутията е еднаква и евентуално може да има разлика в камбаната която се сменя елементарно. Давам пример с моята кутия и ДДЕ , защото ми се прееба 3-та на моята кутия и трябваше да ремонтирам или сменя. Аз съм с първите 5hp24 и съответно търсенето и цъкането в нет-а беше да разбера какви са разликите в кутиите , е има , но не са от значение за колата. Взех от 99-та ( аз съм края на 96 ) като беше с ДДЕ 7.6х а на моята кола е 6.хх Кутията ако я включиш без ДДЕ пак ще работи и пак ще имаш всичките скорости защото се движи на ЖИЛО.

Ако се водех по акъла на форумните герои ( най-вече майстори ) щях да дам 1500лв на "големия" ЯВОР защото имал като моята кутия и други кутии не ставали и трябвало да бъде точно тая със същия номер и т.н. О чудо , поразрових се в чуждите форуми дето не се гледа как да изкарат само кинти от някой ами искат да помогнат и кво стана , точно както бяха писали. Всичко пасна и заспа.

Така че човека да разгледа как изглежда кутиите , да види етикетите им отстрани и ако съвпадат макар и с малки разлики ( ревизиите ) да взима.

Трябва да има нещо такова на кутията , провери му part number-a. При мене беше 13 а на новата 21 ( това е ревизие и е нищо повече освен разни подобрения вътре).

Изображение

аЙде сега да видим ти правиш ли разлика между ДДЕ и ДМЕ второ на тдс 5ХП24 КУТИЯ НЯМА тя се слага до колкото знам на В8 моторите и трето ти сменяш една кутия от е38/39 на друга същата кола а колегата иска да сложи от Е34 на Е38/39 пиша и двата модела защото разлика няма в кутиите та ... малко да е по различен случай твоя ли ? а и единствената скорост която ще имаш на кутия с откачен двигателен компютър независимо ДДЕ или ДМЕ (то за теб е все едно май :mhihi: ) ще е 3-та аварийна защото няма да имаш сигнал за натоварване от мотора и ако ще и на 7-ма скорост да включиш все тая

ентусиаст
Аватар

Мнение от omegaart » 07 Окт 2012, 15:28

anzak написа:аЙде сега да видим ти правиш ли разлика между ДДЕ и ДМЕ второ на тдс 5ХП24 КУТИЯ НЯМА тя се слага до колкото знам на В8 моторите и трето ти сменяш една кутия от е38/39 на друга същата кола а колегата иска да сложи от Е34 на Е38/39 пиша и двата модела защото разлика няма в кутиите та ... малко да е по различен случай твоя ли ? а и единствената скорост която ще имаш на кутия с откачен двигателен компютър независимо ДДЕ или ДМЕ (то за теб е все едно май :mhihi: ) ще е 3-та аварийна защото няма да имаш сигнал за натоварване от мотора и ако ще и на 7-ма скорост да включиш все тая

Опа да , моя грешка говорех за ЕГС-а не за ДДЕ/ДМЕ , но това в случая не е толкова важно. Да давам пример за моята кутия защото г/д казуса беше същия. Като цяло кутията за която говорим тук е доста дърта и я има и на по-стари модели.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 07 Окт 2012, 16:50

не е същия случая колега все едно ти да искаш да сложиш от е34 кутия на твоята едно е от по нова Е38 или Е39 друго е от предходния модел както е ситуацията

Назад към Е38