Проблем със зареждане на климатик на 728
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
- huliganina2
- Потребител
-
- Кара: Е38
- Детайли за колата: 728i
Проблем със зареждане на климатик на 728
Здравейте Колеги,преди 2 - 3 дни реших да си заредя климатриника понеже миналата година духаше мн. слабо,а тази изобщо. Закарах колата(728i,96г.) на един майстор и след като я закачи на машината се оказа че има само 70 - 80гр. фрион (по негови данни този модел сабирал 1200гр.),а другото което го изненада е че според показанията на машината половината ми система е под налягане а другата половина под бакуум(след като източи количеството което беше в системата). Осъмни се че има нещо подпушено в системата(най-вероятно било да е застанал клапан),но след като я продуха с азот установи че няма запушено. Запозна да вкарва фрион след като вкара около 500-530гр. компресора блокира и спря да се варти,източи отново фриона и компресора освободи. Повторихме пълненето и се случи отново същото,изпразнихме го и компресора пак освободи. След дълги размишления майстора стигна до извод че компресора ми е за ремонт - до вкарването на първите 500гр. си работи нормално но след това блокира и според него има застанал клапан в компресора. Въпроса ми е на някой случвало ли му се е подобно нещо и да не би случайно да има някаква особеност при зареждането? Ако някой може да помогне с някаква информация ще съм мн. благодарен!
Re: Проблем със зареждане на климатик на 728
Здрасти колега, има такъв вариан да, най-добре направо си смени компресора и пробвай пак, аз мога да ти дам един да пробваш ако ти се занимава. Драсни на Л.С.
Едни врати напред
2 мнения
• Страница 1 от 1