Проблем със шофьорската врата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със шофьорската врата
Здравейте колеги,
проблема е следния: Сутрин, от студа или от нз какво като отворя вратата после не иска да се затвори. Поне 5 мин раздвижвам петлето, докато щтракне. Плафоните светят понякога, като се пораздвижи започват да гаснат. Имам някакво усещане, че проблема е в дръжката която е отвътре. Ако се е блъскал някои, да сподели
проблема е следния: Сутрин, от студа или от нз какво като отворя вратата после не иска да се затвори. Поне 5 мин раздвижвам петлето, докато щтракне. Плафоните светят понякога, като се пораздвижи започват да гаснат. Имам някакво усещане, че проблема е в дръжката която е отвътре. Ако се е блъскал някои, да сподели

- Krasi-1.500000km.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38
- Мечтае да кара: E38
Re: Проблем със шофьорската врата
Замръзнала е колега сигурно е попаднало вода по механизъма.
- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
При мен е същото колега! Пръсни малко от спрей против замръзване, дано се оправи....не е болка за умиране!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Така и така темата е за шофьорската врата и студовете, та при мен тя престана да се отваря от външната страна от два дни, предполагам че е замръзнала нещо, ама ако някой е имал подобен проблем нека сподели и за него.
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

Да , пръскането с 'мазен' спрей може и да помогне.Пресли наскоро ми каза една хитрина за този проблем - влизаш ,затваряш вратата (колкото може в момента) и натискаш бутона за заключване на централната конзола.Вратата пак не е затворена кат' хората , но поне не я държиш
Парното ,като поработи се оправя 

- prostia
- младши ентусиаст
-
- Кара: e28 e30 e38
на мен ми се случи същото отварям врата качвам се и неще да се затвори цъках петлето неще затворих врата и натиснах заключването и вратата остана затворена но на едих зъб парното на мах след половин час проверка пак неще след още 30 мин спирам да заредя и
немога да си отворя вратата след още около 20мин се пребирам и викам ще излизам от другата врата и утре ще разглобявам врата стигам до вкъщи и хоп вратата се отвори и всичко си стана ок
явно всички го имаме тоз проблем и тои е от студа и влага по механизмите а не че имаме нещо развалено

явно всички го имаме тоз проблем и тои е от студа и влага по механизмите а не че имаме нещо развалено

- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Значи да не и се притеснявам ще се размръзне 

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

Колеги, и за това не трябвало сила, а чалъм. Като стане така просто си затворете вратата супер леко без да я тряскате и блъскате и петлето щраква. Вчера ми светна
От студа петлето не се движи леко и като е рязък удара не щраква. По повод бутона за централното заключване, нещо си играх и сега не ми отваря пасажерската врата отвън. Някакви идеи?

ge_a написа:Така и така темата е за шофьорската врата и студовете, та при мен тя престана да се отваря от външната страна от два дни, предполагам че е замръзнала нещо, ама ако някой е имал подобен проблем нека сподели и за него.
аз пък сгреших да си играя с отключване - заключване и в момента шофьорската седи 'полу-заключена'... т,. все едно е отворена има голям луфт, обаче е заключена ии не се отваря.. и с централното пробвах, и палчето на вратата ръчно го натискам и вдигам - е неще и неще.. седи с луфт полу-отворена, но заключена

- huliganina2
- Потребител
-
- Кара: Е38
- Детайли за колата: 728i
Здравейте колеги. Аз също имам същия проблем със отварянето и по-точно със затварянето най-често на предните врати.Миналата година брах много ядове,тази сащо.
Доста често ми се налага да оставям някой от вратите отворени когато отида на работа.На мен ми направи впечатление миналата зима че след автомивка задължително се получава така,а и когато е валяло дъжд и след това паднат температурите. Според мен самия механизъм се навлажнява и от миносовите температури лостчетата застават в отворено положение.Имам и много случаи в които е доста под нулата но "сух" студ и нямам проблеми нито с отварянето нито със затварянето.

Последна промяна huliganina2 на 23 Фев 2012, 18:29, променена общо 1 път
- huliganina2
- Потребител
-
- Кара: Е38
- Детайли за колата: 728i
Колеги проблема с вратите се реши много лесно с помоща на 2 спрея в моя случай-единия е от рода на течните смазки който също така и гони влагата,а другия е също спей но след напръскване става като грес. Най-досадното е свалянето и слагането на корите на вратите,а за по-сръчните могат да се пробват да праскат и през тапите които са на нивото на външните дръжки за отваряне. Проблема според мен е в жилата(които замразват от студа) чрез които се задеиства самата ключалка(на повечето коли е с лостов механизъм но тук е с жила). Пръскайте смело и напред! 

11 мнения
• Страница 1 от 1