Проблем със шофьорската врата

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Проблем със шофьорската врата

Мнение от Disasterr » 08 Фев 2012, 15:06

Здравейте колеги,
проблема е следния: Сутрин, от студа или от нз какво като отворя вратата после не иска да се затвори. Поне 5 мин раздвижвам петлето, докато щтракне. Плафоните светят понякога, като се пораздвижи започват да гаснат. Имам някакво усещане, че проблема е в дръжката която е отвътре. Ако се е блъскал някои, да сподели ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38
Мечтае да кара: E38

Re: Проблем със шофьорската врата

Мнение от Krasi-1.500000km. » 08 Фев 2012, 17:11

Замръзнала е колега сигурно е попаднало вода по механизъма.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Мнение от ELZAGG » 08 Фев 2012, 17:17

При мен е същото колега! Пръсни малко от спрей против замръзване, дано се оправи....не е болка за умиране!
От цървул, бална пантофка НЕ става!

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 08 Фев 2012, 22:51

Така и така темата е за шофьорската врата и студовете, та при мен тя престана да се отваря от външната страна от два дни, предполагам че е замръзнала нещо, ама ако някой е имал подобен проблем нека сподели и за него.
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 730 d

Мнение от visotski » 09 Фев 2012, 6:37

Да , пръскането с 'мазен' спрей може и да помогне.Пресли наскоро ми каза една хитрина за този проблем - влизаш ,затваряш вратата (колкото може в момента) и натискаш бутона за заключване на централната конзола.Вратата пак не е затворена кат' хората , но поне не я държиш :lol: Парното ,като поработи се оправя :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e28 e30 e38

Мнение от prostia » 09 Фев 2012, 7:54

на мен ми се случи същото отварям врата качвам се и неще да се затвори цъках петлето неще затворих врата и натиснах заключването и вратата остана затворена но на едих зъб парното на мах след половин час проверка пак неще след още 30 мин спирам да заредя и :shock: немога да си отворя вратата след още около 20мин се пребирам и викам ще излизам от другата врата и утре ще разглобявам врата стигам до вкъщи и хоп вратата се отвори и всичко си стана ок

явно всички го имаме тоз проблем и тои е от студа и влага по механизмите а не че имаме нещо развалено :idea:
уважаваи мързела тои ти помага
Изображение
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение

Е30 IS Crasher
Аватар
Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25

Мнение от ge_a » 09 Фев 2012, 12:09

Значи да не и се притеснявам ще се размръзне ;)
Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 09 Фев 2012, 14:06

Колеги, и за това не трябвало сила, а чалъм. Като стане така просто си затворете вратата супер леко без да я тряскате и блъскате и петлето щраква. Вчера ми светна ;) От студа петлето не се движи леко и като е рязък удара не щраква. По повод бутона за централното заключване, нещо си играх и сега не ми отваря пасажерската врата отвън. Някакви идеи?

Потребител
Аватар

Мнение от basson » 09 Фев 2012, 22:39

ge_a написа:Така и така темата е за шофьорската врата и студовете, та при мен тя престана да се отваря от външната страна от два дни, предполагам че е замръзнала нещо, ама ако някой е имал подобен проблем нека сподели и за него.

аз пък сгреших да си играя с отключване - заключване и в момента шофьорската седи 'полу-заключена'... т,. все едно е отворена има голям луфт, обаче е заключена ии не се отваря.. и с централното пробвах, и палчето на вратата ръчно го натискам и вдигам - е неще и неще.. седи с луфт полу-отворена, но заключена :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Детайли за колата: 728i

Мнение от huliganina2 » 11 Фев 2012, 23:56

Здравейте колеги. Аз също имам същия проблем със отварянето и по-точно със затварянето най-често на предните врати.Миналата година брах много ядове,тази сащо. :roll: Доста често ми се налага да оставям някой от вратите отворени когато отида на работа.На мен ми направи впечатление миналата зима че след автомивка задължително се получава така,а и когато е валяло дъжд и след това паднат температурите. Според мен самия механизъм се навлажнява и от миносовите температури лостчетата застават в отворено положение.Имам и много случаи в които е доста под нулата но "сух" студ и нямам проблеми нито с отварянето нито със затварянето.
Последна промяна huliganina2 на 23 Фев 2012, 18:29, променена общо 1 път

Потребител
Аватар
Кара: Е38
Детайли за колата: 728i

Мнение от huliganina2 » 19 Фев 2012, 11:31

Колеги проблема с вратите се реши много лесно с помоща на 2 спрея в моя случай-единия е от рода на течните смазки който също така и гони влагата,а другия е също спей но след напръскване става като грес. Най-досадното е свалянето и слагането на корите на вратите,а за по-сръчните могат да се пробват да праскат и през тапите които са на нивото на външните дръжки за отваряне. Проблема според мен е в жилата(които замразват от студа) чрез които се задеиства самата ключалка(на повечето коли е с лостов механизъм но тук е с жила). Пръскайте смело и напред! :driving:

Назад към Е38