Ваносът ми тропа

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: куди на плувка
Мечтае да кара: некви М - ки

Ваносът ми тропа

Мнение от chezari » 04 Фев 2012, 22:36

Колеги сменил съм всичко - ваносът е сменен от кола на реални 130 000 мили, като няма аксиален или радиален луфт, двигателят е прегледан, няма надрани лагери, маслената помпа е сменена. Лятото, когато колата загряваше ми даваше Stop Engine - Oil press. Мисля да сложа масло 10/60 Castrol. Сега съм с Motul 10/40 - дали ще има разлика? Моля за съвет и предварително се извинявам ако въпросът ми е прозвучал елементарно. Ако мога да допълня полезна информация - колата е с газов инжекцион Landi Renzo.

Поздрави! :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Re: Ваносът ми тропа

Мнение от victor2k » 05 Фев 2012, 16:22

camshaft position sensor(s) само оригинални BOSCH, без FEBI/Bilstein или каквито и да е заместители

Потребител
Аватар

Мнение от chezari » 05 Фев 2012, 16:51

Мерси колега от къде в софия да ги взема само от даро или камор? Дали ще се управи че вече полудях :banghead: колата губи мощност и трака като лада
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 05 Фев 2012, 18:17

колега по какъв случай да сменяш датчик разпределителен вал проблема ти в ниското налягане на маслото може да е от датчика за налягане почни от него
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 05 Фев 2012, 23:55

същата работа и при мен ! мисля че много загрява маслото виското почти никога не се включва а двигателя работи до 102,103 градуса на тайното меню а стрелката е закована в средата.Сменях малък термостат,виско,датчици за налягане и ниво и пак тая.За нивото беше оригинален а за налягането от ония испанските ...... забравих ги... както и да е сега ще слагам оригинален и там,че да видим.

Потребител
Аватар

Мнение от chezari » 06 Фев 2012, 11:00

Ако е датчика на налягането не е ли логично да дава грешка при диагностика, както и да го прави и на студено време. При мен ваносите се чуват все едно няма масло да ги заварти. те нали са механични и се товарят от налягането на маслото, и когато ги отвори пада налягането и влиза в авариен режим. На мен това ми го прави при включен климатроник лятото на магистралата. В градски условия изтропва но не влиза в авариен режим. Колеги дайте да го измислим, че кефа от тея уникални коли се губи напълно. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 06 Фев 2012, 16:16

Коментарът ми е бил неуместен, нещо съм спал :smoke: :banghead:

Назад към Е38