сходства на скоростни кутии
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
сходства на скоростни кутии
Здравейте,сблъсках се скоро с един проблем -заминала скоростна кутия от Е 38 2.5 мотора автомат.
Понеже ремонта си е скъпичък,не знам точно но поне 2000 лв ще ги има.
Честно казано и не знам точния модел на кутията дали е zf ,hp.. но се чудя дали примерно може да се сложи от някоя 5 тица от старите след 1988г ,дали има шанс да пасне,или пък от старите 7 ци,което пак е трудно за намиране де.Въпреки,че с автомат си е удоволствие май-повече клоня към механичка ск. кутия.
Въпреки,че на типтроника бих се радвал,но цената и намирането на читава втора ръка си крие рискове.
Е39 ако не се лъжа са с същите кутии,но се намират по трудно все още.
Друг въпрос ,ако се прекъсне връзката между компа и ск. кутия,дали ще направи някакви мизерии при монтаж на механична.
Дайте някакви идеи как да се процедира точно,че само прах събира тая кола и е неизползваема.
Но същата кутия да се търси на старо,не се нрави нещо.
Понеже ремонта си е скъпичък,не знам точно но поне 2000 лв ще ги има.
Честно казано и не знам точния модел на кутията дали е zf ,hp.. но се чудя дали примерно може да се сложи от някоя 5 тица от старите след 1988г ,дали има шанс да пасне,или пък от старите 7 ци,което пак е трудно за намиране де.Въпреки,че с автомат си е удоволствие май-повече клоня към механичка ск. кутия.
Въпреки,че на типтроника бих се радвал,но цената и намирането на читава втора ръка си крие рискове.
Е39 ако не се лъжа са с същите кутии,но се намират по трудно все още.
Друг въпрос ,ако се прекъсне връзката между компа и ск. кутия,дали ще направи някакви мизерии при монтаж на механична.
Дайте някакви идеи как да се процедира точно,че само прах събира тая кола и е неизползваема.
Но същата кутия да се търси на старо,не се нрави нещо.
за каквото и да си говорим,винаги става дума за пари!!!
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Re: сходства на скоростни кутии
По старите 7 ци тоест Е32 нямат дизелов мотор и кутиите са напълно различни 

- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Ако търсиш най евтиния вариант - намери си като твоята, смени и масло и филтър до като е свалена за да може да се източи и монитрай.
Иначе заменки от е39 са възможни до колкото знам, дори съм виждал но че има кардан да се сменя, да се препрограмира и мисля че тампоните им са на различни места и самите те са различни (може би греша) - с други думи ще се оскъпи
Иначе заменки от е39 са възможни до колкото знам, дори съм виждал но че има кардан да се сменя, да се препрограмира и мисля че тампоните им са на различни места и самите те са различни (може би греша) - с други думи ще се оскъпи
- гойко
- Потребител
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: титаник
- Детайли за колата: потънала
стават и от е39 и е34,сменя се мозъка на скоростите,слагаш 7-овия,проблема е че трябва да се прави стойка за разделителя
без болка няма любов-казал заьо и скочил на таралежа...
4 мнения
• Страница 1 от 1