Черен интериор в Е38..

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Черен интериор в Е38..

Мнение от RORO » 01 Авг 2011, 9:38

Колеги доста мислих и умувах и най на края се престраших.Претапицирах си целият салон на колата в черно(така и така тавана провисна от жегите).Получи се страхотно, контрастират сенниците дръжките и капачката по средата(мисля че за джи пи ес ли беше)плафоните на задните колонки.Доста инфо почерпих от тук
viewtopic.php?f=8&t=219265&p=2885116#p2885116
както и от още форуми опел ,фоксваген.Ще се опитам да го снимам вече монтиран и ще кача снимки по късно.Ако нещо ви интересува питайте.Също ако някой желае може да види колата.На среща съм за всякакво инфо,а срещу бира :D мога да помогна и при евентуално претапициране на таван.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T

Re: Черен интериор в Е38..

Мнение от ELZAGG » 01 Авг 2011, 13:21

Не е лошо да кажеш, колко ти излезна тя магария, Роска, а и да качиш снимчици де.....!!!
От цървул, бална пантофка НЕ става!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kita » 02 Авг 2011, 9:54

ELZAGG написа:Не е лошо да кажеш, колко ти излезна тя магария, Роска, а и да качиш снимчици де.....!!!

Кеф цена няма ;)
Давай фотото :lol:
Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RORO » 02 Авг 2011, 15:12

Ето малко снимки.Не се снима добре ще пробвам като се стъмни на вън.
http://roro5.snimka.bg/automobiles/tpiceriya.610964

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 02 Авг 2011, 22:46

Ето това е тема. ... пак го казвам. От ентусиаст, за ентусиастите!
За мен цвета на тавана е само черен - прави колата по уютна сякаш.
Браво RORO! Сега си с Anthracite Headliner :)
Разчупено е и с сивите елементи. Имаш ли обаче снимки на процеса. Ако може да дадеш и повече инфо - за плата, от къде може да се поръча , как се сваля тавана, А,В,С колонките,
някоя друга хитрина - ето тогава темата ще е златна. Сигурен сум че ще има интерес и голям принос не само в този форум. Ако решиш да правиш и пластмасовите елементи черни - - примерно дръжките - задължително използваи пластификатор и тогава ги пръсни черни. Черни пластмаси за тавана не се намират лесно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Авг 2011, 1:04

RORO написа:Ето малко снимки.Не се снима добре ще пробвам като се стъмни на вън.

:OT: A бе може ли да живееш на две крачки от мен и да не се познаваме :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RORO » 03 Авг 2011, 21:24

7BREYTON написа:Ето това е тема. ... пак го казвам. От ентусиаст, за ентусиастите!
За мен цвета на тавана е само черен - прави колата по уютна сякаш.
Браво RORO! Сега си с Anthracite Headliner :)
Разчупено е и с сивите елементи. Имаш ли обаче снимки на процеса. Ако може да дадеш и повече инфо - за плата, от къде може да се поръча , как се сваля тавана, А,В,С колонките,
някоя друга хитрина - ето тогава темата ще е златна. Сигурен сум че ще има интерес и голям принос не само в този форум. Ако решиш да правиш и пластмасовите елементи черни - - примерно дръжките - задължително използваи пластификатор и тогава ги пръсни черни. Черни пластмаси за тавана не се намират лесно.

Понеже бях размътил малко и в подфорум Е36 та направо ще копирам и ще пийстна написаното за да не го пиша пак:

Значи колега вариантите са доста затова си мисл;я ,че няма как да се систематизира.Всеки си използва негов начин.Ако прочетеш всичките странници и не само у нашия форум а в голфаджийския опелския....,и ще си намериш твоя начин.Аз си купих лепило и плат от магазин за авто тапицерии.Отлепих,облизах потопих и ...така .Свалих си тавана,пред блока на земята с един стар нож буквално остъргах (супер гнусния стар) дунапрен напоен с лепкаво лепило,внесох тавана в банята и с топла вода го измих докато изчезна всичкото старо лепило(в тия жеги в банята с топла вода за малко не получих инфаркт),след това наложих плата премерих и изрязах,намазах с четка кората и самия плат (той се маже трудно)плата не трябва да се маже обилно защото лепилото попива в дунапрена и след това става....спластено такова.Изчаках малко и наложих плата (САМ НЕ СТАВА)и започнах от средата към края да търкам с гъба за баня поставена във найлоново пликче(за да се плъзга) някой беше писал с валяче но, с него не знам дали можеха да се следват извивките и аз си избрах гъба.
И това е колеги.Това е лепилото което използвах.В тубата има 3три килограма в момента,ако иска някой да не купува цяла туба да се обади ше се разбереме за това на мен и без друго вече не ми трябва.
Дано съм бил полезен.
Хриткинката е да не се бърза,а аз съм много припрян и все бързам като,че ли ме чакат някъде с колата да ходя по спешност и винаги се дразня като е разглобена за нещо а тя на пук на мен все е така :D .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 04 Авг 2011, 8:59

-поздрави колега, приказно е станало ))
-може би трябва да са черни задните плафони..
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Мнение от 7BREYTON » 04 Авг 2011, 20:16

Пластмасите можеш да ги пръснеш. Интересно е така разчупено със сивите елементи, но погледни и всичко черно както е от завода:

Изображение Изображение Изображение

Аз от месеци се каня да почна друга конверсия - искам черен мокет. Моят е сив сега. Намерих черен но подмяната му е сложна.2 части са. Задната част мисля че ще успея - но предното парче - там има доста за разглобяване. Някой да е правил такава метаморфоза?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 05 Авг 2011, 12:35

7BREYTON написа:Аз от месеци се каня да почна друга конверсия - искам черен мокет. Моят е сив сега. Намерих черен но подмяната му е сложна.2 части са. Задната част мисля че ще успея - но предното парче - там има доста за разглобяване. Някой да е правил такава метаморфоза?

Черния мокет, ще кара салона да изпъква много повече, само че за да го смениш означава - седалки, табло, климатроник и някои други дреболии да се разглобят.
Аз лично все на Е32/Е34 съм ги правил тези магарии но съм 99% сигурен че при Е38 не е много по-различно.
Виждал съм и варианта, самия мокет, да се изреже парчето, което стои под климатроника и така да се извади без да се вади климатроника, но за мен това е недоизпипване.
Изображение

Аватар
Кара: e36 M3

Мнение от motorsport99 » 14 Авг 2011, 21:22

браво колега добра идея добре се е получило
Жена без цици е като китара без жици !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 19 Авг 2011, 23:05

RORO написа:Колеги доста мислих и умувах и най на края се престраших.Претапицирах си целият салон на колата в черно

Браво бе Роска много добре е станало :yes: И аз отдавна съм намислим да си претапицирам моя но искам и сенниците да са ми черни и обмислям вариант как да ги направя а и платът го търся да е мъхест като оригиналният ама не мога да намеря :|

7BREYTON написа:Аз от месеци се каня да почна друга конверсия - искам черен мокет. Моят е сив сега. Намерих черен но подмяната му е сложна.2 части са. Задната част мисля че ще успея - но предното парче - там има доста за разглобяване. Някой да е правил такава метаморфоза?

Аз съм го правил това упражнение с мокета и си е занимавка, трябва да се свали таблото и кутията за парното както и седалките корите и уплътненията на вратите.
Изображение

Назад към Е38