Черен интериор в Е38..
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Черен интериор в Е38..
Колеги доста мислих и умувах и най на края се престраших.Претапицирах си целият салон на колата в черно(така и така тавана провисна от жегите).Получи се страхотно, контрастират сенниците дръжките и капачката по средата(мисля че за джи пи ес ли беше)плафоните на задните колонки.Доста инфо почерпих от тук
viewtopic.php?f=8&t=219265&p=2885116#p2885116
както и от още форуми опел ,фоксваген.Ще се опитам да го снимам вече монтиран и ще кача снимки по късно.Ако нещо ви интересува питайте.Също ако някой желае може да види колата.На среща съм за всякакво инфо,а срещу бира
мога да помогна и при евентуално претапициране на таван.
viewtopic.php?f=8&t=219265&p=2885116#p2885116
както и от още форуми опел ,фоксваген.Ще се опитам да го снимам вече монтиран и ще кача снимки по късно.Ако нещо ви интересува питайте.Също ако някой желае може да види колата.На среща съм за всякакво инфо,а срещу бира

- ELZAGG
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 TDS + е30 318i и некви други!!!
- Мечтае да кара: BMW F06 — 6 Series Gran Coupe ///M Sport Package
- Детайли за колата: е38-725 TDS, автомат,
Audi A4 1.8T
Re: Черен интериор в Е38..
Не е лошо да кажеш, колко ти излезна тя магария, Роска, а и да качиш снимчици де.....!!!
От цървул, бална пантофка НЕ става!
ELZAGG написа:Не е лошо да кажеш, колко ти излезна тя магария, Роска, а и да качиш снимчици де.....!!!
Кеф цена няма

Давай фотото

Габровеца най-обича: Да пуши на муфта, да е с чужда жена и да кара по инерция....
- RORO
- младши ентусиаст
-
Ето малко снимки.Не се снима добре ще пробвам като се стъмни на вън.
http://roro5.snimka.bg/automobiles/tpiceriya.610964
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Ето това е тема. ... пак го казвам. От ентусиаст, за ентусиастите!
За мен цвета на тавана е само черен - прави колата по уютна сякаш.
Браво RORO! Сега си с Anthracite Headliner
Разчупено е и с сивите елементи. Имаш ли обаче снимки на процеса. Ако може да дадеш и повече инфо - за плата, от къде може да се поръча , как се сваля тавана, А,В,С колонките,
някоя друга хитрина - ето тогава темата ще е златна. Сигурен сум че ще има интерес и голям принос не само в този форум. Ако решиш да правиш и пластмасовите елементи черни - - примерно дръжките - задължително използваи пластификатор и тогава ги пръсни черни. Черни пластмаси за тавана не се намират лесно.

Разчупено е и с сивите елементи. Имаш ли обаче снимки на процеса. Ако може да дадеш и повече инфо - за плата, от къде може да се поръча , как се сваля тавана, А,В,С колонките,
някоя друга хитрина - ето тогава темата ще е златна. Сигурен сум че ще има интерес и голям принос не само в този форум. Ако решиш да правиш и пластмасовите елементи черни - - примерно дръжките - задължително използваи пластификатор и тогава ги пръсни черни. Черни пластмаси за тавана не се намират лесно.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
RORO написа:Ето малко снимки.Не се снима добре ще пробвам като се стъмни на вън.

- RORO
- младши ентусиаст
-
7BREYTON написа:Ето това е тема. ... пак го казвам. От ентусиаст, за ентусиастите!
Понеже бях размътил малко и в подфорум Е36 та направо ще копирам и ще пийстна написаното за да не го пиша пак:
Значи колега вариантите са доста затова си мисл;я ,че няма как да се систематизира.Всеки си използва негов начин.Ако прочетеш всичките странници и не само у нашия форум а в голфаджийския опелския....,и ще си намериш твоя начин.Аз си купих лепило и плат от магазин за авто тапицерии.Отлепих,облизах потопих и ...така .Свалих си тавана,пред блока на земята с един стар нож буквално остъргах (супер гнусния стар) дунапрен напоен с лепкаво лепило,внесох тавана в банята и с топла вода го измих докато изчезна всичкото старо лепило(в тия жеги в банята с топла вода за малко не получих инфаркт),след това наложих плата премерих и изрязах,намазах с четка кората и самия плат (той се маже трудно)плата не трябва да се маже обилно защото лепилото попива в дунапрена и след това става....спластено такова.Изчаках малко и наложих плата (САМ НЕ СТАВА)и започнах от средата към края да търкам с гъба за баня поставена във найлоново пликче(за да се плъзга) някой беше писал с валяче но, с него не знам дали можеха да се следват извивките и аз си избрах гъба.
И това е колеги.Това е лепилото което използвах.В тубата има 3три килограма в момента,ако иска някой да не купува цяла туба да се обади ше се разбереме за това на мен и без друго вече не ми трябва.
Дано съм бил полезен.
Хриткинката е да не се бърза,а аз съм много припрян и все бързам като,че ли ме чакат някъде с колата да ходя по спешност и винаги се дразня като е разглобена за нещо а тя на пук на мен все е така

- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
-поздрави колега, приказно е станало ))
-може би трябва да са черни задните плафони..
-може би трябва да са черни задните плафони..
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
Пластмасите можеш да ги пръснеш. Интересно е така разчупено със сивите елементи, но погледни и всичко черно както е от завода:

Аз от месеци се каня да почна друга конверсия - искам черен мокет. Моят е сив сега. Намерих черен но подмяната му е сложна.2 части са. Задната част мисля че ще успея - но предното парче - там има доста за разглобяване. Някой да е правил такава метаморфоза?
Аз от месеци се каня да почна друга конверсия - искам черен мокет. Моят е сив сега. Намерих черен но подмяната му е сложна.2 части са. Задната част мисля че ще успея - но предното парче - там има доста за разглобяване. Някой да е правил такава метаморфоза?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
7BREYTON написа:Аз от месеци се каня да почна друга конверсия - искам черен мокет. Моят е сив сега. Намерих черен но подмяната му е сложна.2 части са. Задната част мисля че ще успея - но предното парче - там има доста за разглобяване. Някой да е правил такава метаморфоза?
Черния мокет, ще кара салона да изпъква много повече, само че за да го смениш означава - седалки, табло, климатроник и някои други дреболии да се разглобят.
Аз лично все на Е32/Е34 съм ги правил тези магарии но съм 99% сигурен че при Е38 не е много по-различно.
Виждал съм и варианта, самия мокет, да се изреже парчето, което стои под климатроника и така да се извади без да се вади климатроника, но за мен това е недоизпипване.

- motorsport99
-
-
- Кара: e36 M3
браво колега добра идея добре се е получило
Жена без цици е като китара без жици !!!
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
RORO написа:Колеги доста мислих и умувах и най на края се престраших.Претапицирах си целият салон на колата в черно
Браво бе Роска много добре е станало

7BREYTON написа:Аз от месеци се каня да почна друга конверсия - искам черен мокет. Моят е сив сега. Намерих черен но подмяната му е сложна.2 части са. Задната част мисля че ще успея - но предното парче - там има доста за разглобяване. Някой да е правил такава метаморфоза?
Аз съм го правил това упражнение с мокета и си е занимавка, трябва да се свали таблото и кутията за парното както и седалките корите и уплътненията на вратите.
12 мнения
• Страница 1 от 1