Кой има дистанционно за печката?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Кой има дистанционно за печката?

Мнение от 7BREYTON » 16 Фев 2011, 19:50

Кой има дистанционно за печката? Колко разстояние хваща, някоя снимка намира ли ви се?
Всички ли коли с печки от завода са излязли с дистанционно?
Ако си намеря дистанционно от друга кола как (и може ли) да стане да се програмира на моита?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Кой има дистанционно за печката?

Мнение от anzak » 16 Фев 2011, 20:27

не е само дистанционно
има си и модул
за него
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 17 Фев 2011, 3:57

да тва за модула - трябва да го проверя (само дето незнам къде точно да гледам).

Изображение

Но 1 от въпросите ми е дали не всички коли с печки излизат от дилъра с дистанционно - което по-принцип би ме учудило ако е така, защото все пак и то е екстра (и то немалка) и е по-логично да е допълнително към колата дори и да е поръчана с печка. Интересно ми е просто колко от притежателите на коли с печка имат и дистанционно и дали в списъка с официалните екстри (от дилъра) е посочено.

http://www.bmw-vin.com/sample.html

S4NCA Auxiliary heating/ventilation

S539A REMOTE CONTROL INDEP.HEATING

S536A Auxiliary heating
S537A Independent ventilation control
S538A Latent heat accumulator
S539A Independent heating
S539A Parked-car vent. with remote control

Потребител
Аватар
Кара: BMW 760 I

Мнение от iancho » 17 Фев 2011, 10:18

ако имам приемник дистанционото може ли да се насторой за моя приемник и ако може кой по точно би могъл да го настрой :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 17 Фев 2011, 15:59

това е един от въпросите които задавам и аз ...

Потребител
Аватар

Мнение от Roko_bg » 22 Мар 2011, 22:13

аз имам BMW 725 tds /1997-имам печка намира се зад предна лява гума по точно под шоф. седалка кам прага. АЗ ИМАМ ДИСТАНЦИОНО НО ЦЕСНО КАЗАНО НЕ РАБОТИ ТАКА И НЕ САМ ГО ДАВАЛ ДА ГО ПОГЛЕДНАТ-ПРОСТО СИ НАГЛАСИАМ ТАИМЕРА-НО ПРИМЕН МИ ДАРПА БАИА ТОК МОГЕ И АКУМОЛАТОРА ДА МИ Е ПО ОТИШЪЛ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E-38 E-36

Мнение от jasamon » 01 Май 2011, 18:41

Имам печка и дистанционно .Пускам си я от вкъщи седя си в хола и си я пускам като разстояние около 150-200м

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 07 Май 2011, 7:23

iancho написа:ако имам приемник дистанционото може ли да се насторой за моя приемник и ако може кой по точно би могъл да го настрой :roll:

Малко късно видях темата, но все пак зимата дето мина не е последна :)

1. За да се управлява дистанционно печката трябва допълнителен модул + различен антенен усилвател на задната дясна колонка.
2. Дистанционните управления са 3 вида
- еднопосочно ON/OFF със светодиодна индикация (като това от графиката)
- двупосочно визуализира информация на дистанционното (LED дисплей) кога печката се е включила, температурата до която е нагряла въздуха в купето и евентуално ако не се включи или се изключи в последствие заради слаб акумулатор.
- GSM - модул (ползва фабричния релефон на колата) който се управлява с SMS. Няма индикация за състоянието на пезката, но на практика работи на всякъде (от всякакви разстояния) където има сигнал ма мобилния оператор.
3. На първия вариант могат да се програмират до 3 дистанционни, за втория нямам информация (би трябвало да е поне същото като при първото предвид това, че е по-добрия модел) и при третия няма ограничения (изпраща се код по SMS)
4. За инициализиране на системата е необходимо диагностична апаратура за програмиране на модула за да се разпознае от МИД-а / NAVI-то.
5. За програмиране (свързване на допълнителни дистанционни не е необходимо да се закача автомобила на диагностика. Прекъсва се захранването (свалят се бушоните на модула и печката) след което като се поставят отново се инициализират последователно наличните дистанционни (при варианта с GSM модул не е необходимо.

PS: И при трите варианта се следи състоянието на акумулатора и при определени стойности под нормалните отоплението не включва или изключва автоматично когато се разреди до тези стойности.

Назад към Е38