740 d (Е38) Що за животно е това - отзиви, мнения препоръки

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Re: 740 d (Е38) Що за животно е това - отзиви, мнения препоръки

Мнение от Дифашир » 20 Фев 2011, 15:37

Bavarcho написа:....Първия V8 дизелак... Разхода е около 3 - 4 литра повече от 3.0Д.

онзи ден патувах от Стара Загора през Търново,Търговище,Русе,Бяла,Свищов и обратно през Търново,Стара Загора и разхода е 8-8,2.Това е маршрута,не е на магистрала със 120,не съм бързал много,не съм спазвал ограничения,просто едно мое каране.Съмнявам се силно 3.0 D да искара айде да не е 4 ама 5 и 6/100, на такъв терен :nono: еми то има колеги с 3.0 д нека споделят и на мен ми е любопитно.с един приятел я сравнявахме с неговата а именно 725 ... и разхода му е някъде литър под моя обаче си я кротка човека,щом като ходим някъде и не иска да ходим с моята,а като се качи и все търси дръжка да се хваща(като повечето) и им обяснявам че не карам бързо,и тая кола не е "бегачка",просто са свикнали да се движат много бавно.по моите наблюдения по скоро настръхват от това че примерно си карам със 80 и реша да изпреваря някой,а автомата знаете сваля една,понякога и две надолу и мотора тъкмо влезне в PIC-а 2500 обр/м. -изреват малко телетата отпред,тъкмо турбините да напомпят малко и да дадът някво ускорение и те почват да драпат вече все едно се качват на Е60 G-Power при Тиф от Пета предавка :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 20 Фев 2011, 15:53

Дифашир написа:
Bavarcho написа:....Първия V8 дизелак... Разхода е около 3 - 4 литра повече от 3.0Д.

онзи ден патувах от Стара Загора през Търново,Търговище,Русе,Бяла,Свищов и обратно през Търново,Стара Загора и разхода е 8-8,2.Това е маршрута,не е на магистрала със 120,не съм бързал много,не съм спазвал ограничения,просто едно мое каране.Съмнявам се силно 3.0 D да искара айде да не е 4 ама 5 и 6/100, на такъв терен :nono: еми то има колеги с 3.0 д нека споделят и на мен ми е любопитно.с един приятел я сравнявахме с неговата а именно 725 ... и разхода му е някъде литър под моя обаче си я кротка човека,щом като ходим някъде и не иска да ходим с моята,а като се качи и все търси дръжка да се хваща(като повечето) и им обяснявам че не карам бързо,и тая кола не е "бегачка",просто са свикнали да се движат много бавно.по моите наблюдения по скоро настръхват от това че примерно си карам със 80 и реша да изпреваря някой,а автомата знаете сваля една,понякога и две надолу и мотора тъкмо влезне в PIC-а 2500 обр/м. -изреват малко телетата отпред,тъкмо турбините да напомпят малко и да дадът някво ускорение и те почват да драпат вече все едно се качват на Е60 G-Power при Тиф от Пета предавка :mhihi:

Ти трябва да дойдеш на някоя сбирка с тая е38-ца да ги повозиш и тогава ще се разбере що за животно е 740д, върви ли много, звук вади ли.. :mhihi: . Интересен мотор е и според мен са го направили да е конкурент на S400CDI на мерцедес, или може би мерцедес са го направили да е конкурент на бмв/незнам кое е излезнало първо/. Лично аз не бих рискувал с него, тъй като е непознат и сложен мотор. 4.4 бензин е по-познат, части много а разхода едва ли ще е мноого по голям. Всеки с мнението си както се казва, то за това има такъв асортимент от двигатели.
Колега "Дифашир", ти май си единствен с такава странна машина в форума? :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Фев 2011, 18:27

Дифашир написа:

Като почнете с разход извън градско... градско колко харчи е въпроса. Вярно върви доста прилично, повече е от 3.0Д спор няма, за звука си е субективно мнение, не мога да кажа кой ми харесва повече (на бензинов осмак ми харесва най-много :mhihi: ).
Ако изпадне читава 740Д защо не, но са много малко тези в БГ, за това един читав 3.0Д се намира по-лесно с добър ремап става супер. Вярно два цилиндъра и една турбина в плюс си е супер :yes:

vankatagsi написа:според мен са го направили да е конкурент на S400CDI на мерцедес, или може би мерцедес са го направили да е конкурент на бмв/незнам кое е излезнало първо/

Май БМВто е първо...
Изображение

Предишна

Назад към Е38