Изтекъл антифриз помощ.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- JoroE38
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е38
- Мечтае да кара: БМВ F02
Изтекъл антифриз помощ.
Здравейте, колеги. Имам е38 3.0 бензин и веднаж като я карах, разбира се бая я понастъпах започна да загрява, на таблото стрелкичката беше в червения сектор. След като видях пушека от колата веднага се прибрах т.е. да съм я карал макс. 5-10км загряла. В гаража отварям капака и гледам маркуча, който е към радиатора е излязал. Вдясно от радиаторчето е казанчето за антифриза отварям - вътре и капка няма. Сега ме е страх да я запаля и се чудя какъв е проблема какво трябва да напрявя. Аз си мисля, че този маркуч трябва отново да се надене и затегне за радиатора и да се напълни казанчето отново с антифриз, но най вероятно бъркам. Не изключвам и най-лошото да се е спукал радиатора или недай си Боже глава по двигателя. Нека някой който е наясно да каже, ще съм безкрайно благодарен! е-майла ми е tribalman@abv.bg
- IL\M
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 750 IL
Re: Изтекъл антифриз помощ.
И при мен се случи същото..., с е38 730 V8....Влезе в червения сектор и угасна, после не успях да я запаля. (това стана за няколко секунди). Водата/Антифриза изтече...
Иначе в крайна сметка ....дадох 150 лв за ремонт на радиатора (подлежеше на ремонт), смених маркучите, наляха ми антифриз, запалих и заминах...
Между другото си направи една диагностика и виж дали ти работи виското (то трябва да се включва при всяко първо палене и да чуваш перката за кратко)
.....Трудно ще повредиш този мотор, ....от личен опит говоря, доста съм тормозил точно такова M60B30 .......това е ЖЕЛЕЗЕН мотор!
Иначе в крайна сметка ....дадох 150 лв за ремонт на радиатора (подлежеше на ремонт), смених маркучите, наляха ми антифриз, запалих и заминах...

Между другото си направи една диагностика и виж дали ти работи виското (то трябва да се включва при всяко първо палене и да чуваш перката за кратко)
.....Трудно ще повредиш този мотор, ....от личен опит говоря, доста съм тормозил точно такова M60B30 .......това е ЖЕЛЕЗЕН мотор!

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
JoroE38 написа:Здравейте, колеги. Имам е38 3.0 бензин и веднаж като я карах, разбира се бая я понастъпах започна да загрява, на таблото стрелкичката беше в червения сектор. След като видях пушека от колата веднага се прибрах т.е. да съм я карал макс. 5-10км загряла. В гаража отварям капака и гледам маркуча, който е към радиатора е излязал. Вдясно от радиаторчето е казанчето за антифриза отварям - вътре и капка няма. Сега ме е страх да я запаля и се чудя какъв е проблема какво трябва да напрявя. Аз си мисля, че този маркуч трябва отново да се надене и затегне за радиатора и да се напълни казанчето отново с антифриз, но най вероятно бъркам. Не изключвам и най-лошото да се е спукал радиатора или недай си Боже глава по двигателя. Нека някой който е наясно да каже, ще съм безкрайно благодарен! е-майла ми е tribalman@abv.bg
5-10 км със загрял мотор си 90% духнал гарнитура или по зле глава (дано да греша де) нареди си маркучите обезвъздуши я запали и пусни парното на макс топло и се надявай да си се разминал с белята а за инфо само скоро купувах радиатор скъпичък е
Барай шишарката Минкеее ....
- Krasi-1.500000km.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E38
- Мечтае да кара: E38
Колега виж виското как ти е и термустата стегни си скобите на маркучите и добре я убезвъздуши успех 

- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
- JoroE38
- Потребител
-
- Кара: БМВ Е38
- Мечтае да кара: БМВ F02
kurleja написа:А знаеш ли че след като налееш антифриз трябва да се убезвъздуши .
Знам, колега но обясни по-точно как става тъй като не съм наливал до сега антифриз и не обаркам нещо. Благодаря предварително.
- kurleja
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw
- Мечтае да кара: Bmw 760li
JoroE38 написа:kurleja написа:А знаеш ли че след като налееш антифриз трябва да се убезвъздуши .
Знам, колега но обясни по-точно как става тъй като не съм наливал до сега антифриз и не обаркам нещо. Благодаря предварително.
Е тука вече и аз не мога да ти помогна. Отидох в сервиз там ми го направиха.
7 мнения
• Страница 1 от 1