Изтекъл антифриз помощ.

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е38
Мечтае да кара: БМВ F02

Изтекъл антифриз помощ.

Мнение от JoroE38 » 13 Фев 2011, 18:29

Здравейте, колеги. Имам е38 3.0 бензин и веднаж като я карах, разбира се бая я понастъпах започна да загрява, на таблото стрелкичката беше в червения сектор. След като видях пушека от колата веднага се прибрах т.е. да съм я карал макс. 5-10км загряла. В гаража отварям капака и гледам маркуча, който е към радиатора е излязал. Вдясно от радиаторчето е казанчето за антифриза отварям - вътре и капка няма. Сега ме е страх да я запаля и се чудя какъв е проблема какво трябва да напрявя. Аз си мисля, че този маркуч трябва отново да се надене и затегне за радиатора и да се напълни казанчето отново с антифриз, но най вероятно бъркам. Не изключвам и най-лошото да се е спукал радиатора или недай си Боже глава по двигателя. Нека някой който е наясно да каже, ще съм безкрайно благодарен! е-майла ми е tribalman@abv.bg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 750 IL

Re: Изтекъл антифриз помощ.

Мнение от IL\M » 13 Фев 2011, 20:57

И при мен се случи същото..., с е38 730 V8....Влезе в червения сектор и угасна, после не успях да я запаля. (това стана за няколко секунди). Водата/Антифриза изтече...
Иначе в крайна сметка ....дадох 150 лв за ремонт на радиатора (подлежеше на ремонт), смених маркучите, наляха ми антифриз, запалих и заминах... :)
Между другото си направи една диагностика и виж дали ти работи виското (то трябва да се включва при всяко първо палене и да чуваш перката за кратко)

.....Трудно ще повредиш този мотор, ....от личен опит говоря, доста съм тормозил точно такова M60B30 .......това е ЖЕЛЕЗЕН мотор! ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 13 Фев 2011, 21:12

JoroE38 написа:Здравейте, колеги. Имам е38 3.0 бензин и веднаж като я карах, разбира се бая я понастъпах започна да загрява, на таблото стрелкичката беше в червения сектор. След като видях пушека от колата веднага се прибрах т.е. да съм я карал макс. 5-10км загряла. В гаража отварям капака и гледам маркуча, който е към радиатора е излязал. Вдясно от радиаторчето е казанчето за антифриза отварям - вътре и капка няма. Сега ме е страх да я запаля и се чудя какъв е проблема какво трябва да напрявя. Аз си мисля, че този маркуч трябва отново да се надене и затегне за радиатора и да се напълни казанчето отново с антифриз, но най вероятно бъркам. Не изключвам и най-лошото да се е спукал радиатора или недай си Боже глава по двигателя. Нека някой който е наясно да каже, ще съм безкрайно благодарен! е-майла ми е tribalman@abv.bg

5-10 км със загрял мотор си 90% духнал гарнитура или по зле глава (дано да греша де) нареди си маркучите обезвъздуши я запали и пусни парното на макс топло и се надявай да си се разминал с белята а за инфо само скоро купувах радиатор скъпичък е
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E38
Мечтае да кара: E38

Мнение от Krasi-1.500000km. » 15 Фев 2011, 9:17

Колега виж виското как ти е и термустата стегни си скобите на маркучите и добре я убезвъздуши успех :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw
Мечтае да кара: Bmw 760li

Мнение от kurleja » 15 Фев 2011, 12:54

А знаеш ли че след като налееш антифриз трябва да се убезвъздуши .
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: БМВ Е38
Мечтае да кара: БМВ F02

Мнение от JoroE38 » 16 Фев 2011, 20:28

kurleja написа:А знаеш ли че след като налееш антифриз трябва да се убезвъздуши .

Знам, колега но обясни по-точно как става тъй като не съм наливал до сега антифриз и не обаркам нещо. Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw
Мечтае да кара: Bmw 760li

Мнение от kurleja » 17 Фев 2011, 11:31

JoroE38 написа:
kurleja написа:А знаеш ли че след като налееш антифриз трябва да се убезвъздуши .

Знам, колега но обясни по-точно как става тъй като не съм наливал до сега антифриз и не обаркам нещо. Благодаря предварително.

Е тука вече и аз не мога да ти помогна. Отидох в сервиз там ми го направиха.
Изображение

Назад към Е38