AUX от оригиналния касетофон

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

AUX от оригиналния касетофон

Мнение от R1cerBoy » 20 Яну 2011, 23:20

Някой може ли да ми помогне да си извадя вход (примерно 3.5мм жак) от оригиналния касетефон. Бях чел във нета вариант да се върже за АМ канала, но темата беше много стара и в момента няма снимки в нея ... Ако някой е правил това нещо нека да даде малко инфо :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: AUX от оригиналния касетофон

Мнение от R1cerBoy » 23 Яну 2011, 19:27

Варианта с касетка съм го пробвал и не ми харесва като качество.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw
Мечтае да кара: Bmw 760li

Мнение от kurleja » 24 Яну 2011, 0:24

Аз съм чувал, че качеството на звука се разваляло много с тея касетки, най-добре ще ти е с един радио трансмитер, нагласяваш си го на 108.0(най-чеистата чистота в сф) и хем то телефон може да си пускаш хем флашки хем и за карта стават. :yammy:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 24 Яну 2011, 2:04

И това съм пробвал, и да ти кажа на касетката беше доста по-добро качеството от трансмитера.

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 24 Яну 2011, 18:24

Ако касетофона може да управлява changer виж grom.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза

Мнение от RORO » 26 Яну 2011, 7:55

R1cerBoy написа:И това съм пробвал, и да ти кажа на касетката беше доста по-добро качеството от трансмитера.

Да така е качеството на трансмитера е много лошо,това с външен носител е маааалко по добро но на фона на чистото СД (каквото е оригиналният ченджер) и мп3-та бледнее но пък проблемът там са малкото песни които събира.Доста четох и аз за този "гром" пишат се добри неща но ми се иска да го чуя на живо.Иначе 32гб и то само на шест папки(понеже толкова подържа софтуера на аудиуто на 38-та)са си много музика.
Ще помоля колегата да продължи с развитието на темата, за да се спрем на нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turbobanana » 26 Яну 2011, 8:01

за да бледнее MP3 то пред което и да е AUDIO CD трябва последното да е оригинално. Когато си запишеш сам аудио диск за чейнджъра в колата, качеството си е точно МП3, щото реално използваш МП3 файлове и ги конвертираш в AUDIO. Освен ако не си намериш на Image дисковете които искаш и да си ги запишеш директно така, но такива няма толкова много!
Освен това има редица решения, които поддържат управлението от волана и са съвместими с големите марки на аудио устройства. С други думи сваляш оригиналния касетофон и чейнджъра и си слагаш ALPINE който, чрез преходник можеш да управляваш от волана. Ако някой много се интересува ще му покажа как да си направи врътката и какво му трябва.
Не са лоши вариантите и x-car link особено тези за ipod.
Поздрави и успех!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 27 Яну 2011, 19:16

Да знаете някой в България да предлага тези варианти с Grom и X car?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R1cerBoy » 27 Яну 2011, 19:26

Доколкото прочетох за Grom, те не поддържат контрол от волана, така че лично не виждам смисъл от него след като може да се изкара просто AUX от касетофона. Вече X car поддържа управление от волана и мисля че си заслужава да се ползва вместо чейнджър ...

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 27 Яну 2011, 19:47

viewtopic.php?f=35&t=121943&hilit=grom
Все едно имаш changer на мястото на grom-a, не може да не се поддържа контрол от волана. Има много хора доволни от него, както и такива, които не са. Но лично не съм ползвал :) . Просто ми се вижда като удачен вариант.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i , e65 745i

Мнение от mitio bawareca » 15 Фев 2011, 19:11

моита доиде от италия сас ченджър алпин които е във багажника а във малката жапка от ляво под волана има дисплеи със копчета за управлението.като се включи чеинджъра на радиото се настроива на 88.7 и качеството е перфектно

Назад към Е38