Въпрос за парното, духа слабо

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Въпрос за парното, духа слабо

Мнение от victor2k » 22 Дек 2010, 14:56

Значи след като се наложи да сменя виско съединителя, смених водна помпа и термостат, разширителен съд и перка. След това обезвъздуших внимателно ... за сега проблеми няма с температурата.
И преди и сега си загряваше нормално бързо - от -5 до '12 часа' за 3 - 4 мин, понякога малко повече. И преди и сега има проблем с парното когато е на макс - почва да духа по-хладно.

Когато карам всичко е ок, като стоя на едно място също - имам в предвид на температури до към 26градуса. Рових с разни теми в този форум и разни други за допълнителната помпа и клапаните до нея.
Според това което видях е че ако е клапани, няма да духа или отляво или отдясно и то постоянно. Ако е помпа на ниски обороти ще духа студено. При мен духа хладно когато е на 32градуса само, не студено както е навън - а просто хладно, без значение дали съм спрял или карам.

пс. не съм сменял всичко лично

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw
Мечтае да кара: Bmw 760li

Re: Въпрос за парното, духа слабо

Мнение от kurleja » 23 Дек 2010, 9:42

И аз колега еи са имах същия проблем и тва беше в продължение на 2-3 дена.. А аз понеже не съм зиморничев и не го усещам,а който влезе в колата--студено студено... Обаче се оправи от само себе си колкото и странно да звучи...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 23 Дек 2010, 9:50

Обезвъздуши пак :dunno:
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

Потребител
Аватар
Кара: E38, 740i, 2000
Детайли за колата: Бърза, комфортна, сигурна

Мнение от vovatino » 23 Дек 2010, 11:27

Привет, според мен проблема е в циркулационната помпа (тази с клапаните). Някои я наричат допълнителна водна помпа.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=64&fg=18

Помпата работи при празен ход на двигателя и е честo срещан дефект при BMW.
Може и да се поправи евентуално, втора ръка също върши работа (стига да я изпробваш и да работи).
През диагностика (BMW DIS) веднага излиза като грешка ако е прецакана (мисля, че беше IHKA .........). Аз си я смених и сега като си включа DIS-а нямам абсолютно никаква грешчица..... По принцип можеш да си караш и така, не се притеснявай, че ще прецакаш нещо по колата..
Успех

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 740iA
Детайли за колата: 2000 740iA Sport

Мнение от victor2k » 23 Дек 2010, 16:50

Мерси за насоките,

Мислех, че може да е от обезвъздушаване, обаче е правено няколко пъти и проблема е все така същия.
Пробвах т.н. REST и си духа яко студено (изгасен мотор) - явно е помпа.

Чудя се дали да се занимавам с такива втора ръка или да ходя за нова, че тя е едни пари... или ще я оставя така.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 23 Дек 2010, 17:37

Тя може и да се ремонтира, ама тряя ентусиазъм преди всичко човек да си поиграе :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Назад към Е38