730d масло в охладителната система

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

730d масло в охладителната система

Мнение от advanced » 01 Дек 2010, 21:31

Здравейте колеги. както става ясно от заглавието на темата колата от извесно време хвърля масло в антифриза. Свалих главата и я закарах на шлаиф, но в шлаиф базата само я "почистиха" с 0.04 мм, което според майстора означавало, че главата е перфектна. Направиха и проверка за спукване. Всичко е ОК. За съжаление резултата от всичко това е нулев. някава идея за този проблем?

Е38 730д 99г.
предваритрлно благодаря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: 730d масло в охладителната система

Мнение от cod-cdbp » 01 Дек 2010, 22:57

Може, но по-малко вероятно, и блока да е пукнат някъде.
Него гледали ли сте го ?
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 02 Дек 2010, 6:48

Нямаш нищо по блока,просто колата ти има топлообменик и често се случва той да направи пробив.
Провери номер 10 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 02 Дек 2010, 22:36

и аз имах същия проблем миналата година по това време.по принцип през зимата движа градско и то по малко пък и в стара заогора това градско е нищо за този автомобил или с други думи почти не може да си направи работната температура или ако я направи то е само на малкия кръг и не знам какво ми стана един ден и и гледах антифриза и :shock: братчееее всичко черно,ей тая показалка от жълта на черна и тя и ми прилоша.започвам да питам за части да се подготвям психически и започват едни цени от по 340 лв. на гарнитура а те са 2 и аз не знам коя е проблемната, и вариянти за топлообменника и направо ми се реве ви казвам не само че ще хвърчът пари и то по много ами това запечатано нещо никога няма да стане както си е било.и така звъннах на един познат който има сервиз и ме пита дали не я карам на къси разтояния :idea: и казвам да.накара ме да я опъна някаде на дълго да превърти водата и я лепнах до свищов със всичката гас и и изчезнаха каймаците и черните марсоли дето бяха се появили,антифриза се избистри и до днес да чукна на дърво нямъм проблеми в тази насока.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 07 Дек 2010, 19:26

Дифашир написа:и аз имах същия проблем миналата година по това време.по принцип през зимата движа градско и то по малко пък и в стара заогора това градско е нищо за този автомобил или с други думи почти не може да си направи работната температура или ако я направи то е само на малкия кръг и не знам какво ми стана един ден и и гледах антифриза и :shock: братчееее всичко черно,ей тая показалка от жълта на черна и тя и ми прилоша.започвам да питам за части да се подготвям психически и започват едни цени от по 340 лв. на гарнитура а те са 2 и аз не знам коя е проблемната, и вариянти за топлообменника и направо ми се реве ви казвам не само че ще хвърчът пари и то по много ами това запечатано нещо никога няма да стане както си е било.и така звъннах на един познат който има сервиз и ме пита дали не я карам на къси разтояния :idea: и казвам да.накара ме да я опъна някаде на дълго да превърти водата и я лепнах до свищов със всичката гас и и изчезнаха каймаците и черните марсоли дето бяха се появили,антифриза се избистри и до днес да чукна на дърво нямъм проблеми в тази насока.

Е тука вече се изказа .Де да идат каимаците бе колега.
Да е имало стар ремонта да си точил чистил да се промило да .Ама пьлна с гняс водна система и каране до едикьде си да се изчисти ,няма как да повярвам
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 07 Дек 2010, 23:12

малко преувеличаване с нещата и отива на границата с нереалното.
леко потъмняла щека,не е критерий,че има масло в охл система.каймаци да,ама те са си задълже при късо каране.но има ли масло,няма как да изчезне,да се изпари или да се избистри
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 08 Дек 2010, 0:30

така,така а аз колеги да съм казал че е имало масло в антифриза? казах че имаше каймаци,че течноста от горе се виждаше че е черна и след като почистя щеката и я потопя ставаше ЧЕРНА а не да потъмнее(и точно този симптом ми беше повод на притеснение).а на колегата Пресиян Василев ще му отговоря че каймаците най-вероятно са отишли там където бяха преди да се появят!другото което мога да кажа че членуването ми в този форум стои много над това да събирам мнения които не виждам как ""могат да ме стоплят"" или да пиша неща близки до реалноста и да оставя на някои от вас да ми повярват а други да освиркват и така натък,просто в последното си мнение побликувах едно мое препядствие което смятам че има общо с темата и се нядявам то да помогне на някой каквато е главната идея на този форум според мен а именно да си помагаме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 09 Дек 2010, 20:55

Колега Дифашир,Гледам че нещо кьм мен имаш.Ако кажеш че моите мнения са празни и целящи максимален брои,то ти си в заблуда.
Каимаци и нам какви си черни мьрсоли ,не говорят за нищо друго освен наличие на масло в системата.Трьгнал си за гарнитури и части ,което говори че ,някои ти е намекнал за такова наличие .Друг е вьпроса какво е сьстоянието .
Освен това отговора ти е леко подвеждащ ,и ако колегата с 30-ката трьгне на дьлго ,за да прати мьрсолите дето са дошли ,резултата ще бьде повече от плачевен.Не само ще има месене на масло с вода но рискува ,турбина и изцяло двигател.
Нямам нищо против теб,и не мисля че и ти трябва да имаш .Просто обосновка :yes:
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 09 Дек 2010, 21:12

И все пак дори да е само масло от топлообменника, се налага тотална смяна на антифриза, както МНОГО хубава промивка на цялата охладителна система защото до колкото знам водните маркучи далеч не са маслоустойчиви :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36/93-Е38/3.0IL-Е46/2.0D-03-X-5/3.
Мечтае да кара: камила

Мнение от thejackal7 » 09 Дек 2010, 21:21

Ilko Ivanov написа:Нямаш нищо по блока,просто колата ти има топлообменик и често се случва той да направи пробив.
Провери номер 10 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=30

+1 :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Дифашир » 11 Дек 2010, 23:31

(1)-колега Василев,изказването ми във връзка с мненията във форума няма нищо общо с теб или друг колега.!
(2)- като се има предвид нищожния ми опит все пак мисля че не е нужно някой да ми намекне на база симптомите за проблема и възможните последици,напротив в моя случей ме обеждаваха че НЯМА НАЛИЧИЕ НА МАСЛО в охладителната течност.
(3)- нещото което се сетих снощи е,че тогава точих няколко пъти една 50-кубикова спринцовка антифриз с помоща на шлаувка за да може да всмукне по чиста течност по-дълбоко а не тези мръсотиите от горе и въпреки това във спринцовката имаше черни балончета които не се разтваряха.антифрира е на година и полувина някъде и не съм промивал нищо,даже не съм го сменял а му долях тогава защото се беше счупила една тетка и мн. течност изтече,а мисълта ми е че в момента антифриза е бистър (до колкото е възможно) и няма никъкви признаци за масло.И аз питам каде отиде това нещо?
П.П. колега Василев аз също нямам нищо против теб или др. колега :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 12 Дек 2010, 15:04

_65536_kb_sec_ написа:И все пак дори да е само масло от топлообменника, се налага тотална смяна на антифриза, както МНОГО хубава промивка на цялата охладителна система защото до колкото знам водните маркучи далеч не са маслоустойчиви :roll:

водните маркучи, не са водни! антифриза като течност съдържа вода ама не е 100% вода,обаче тези маркучи са 100% "маслоустойчиви"!!! ;)

иначе както е казал Илко ойл кулера като за начало да се огледа
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

Назад към Е38