Проблем с регулиране височина на късите светлини.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Проблем с регулиране височина на късите светлини.
Здравейте колеги,
Купих колата със проблема че не й работеше системата за регилурането нивото на късите. Мисля се води headlight aim leveling.
Счупен беше предния датчки - смених го. Не търгна. С INPA я закачих кам лаптопа - теста за фарове ги движи открай-докрай (нагоре надолу).
Обаче системата дава грешка - не може да се свърже с предния сензор.
Онзи ден намерих два такива сензора и днес смених същия сензор отново - пак същото положение - сензорът не е намерен. Буксата влиза до край, няма окис на пиновете.
Имам резервен модул за светлините - LWR III - и него смених същатата работа.
Иначе моторчетата си работят, фаровете си светят, задния датчик INPA та го дава че е POSITIVE каквото и да значи това...
Търся помощ или поне идеи.
Не мога да намеря подробна диаграмата на английски
Купих колата със проблема че не й работеше системата за регилурането нивото на късите. Мисля се води headlight aim leveling.
Счупен беше предния датчки - смених го. Не търгна. С INPA я закачих кам лаптопа - теста за фарове ги движи открай-докрай (нагоре надолу).
Обаче системата дава грешка - не може да се свърже с предния сензор.
Онзи ден намерих два такива сензора и днес смених същия сензор отново - пак същото положение - сензорът не е намерен. Буксата влиза до край, няма окис на пиновете.
Имам резервен модул за светлините - LWR III - и него смених същатата работа.
Иначе моторчетата си работят, фаровете си светят, задния датчик INPA та го дава че е POSITIVE каквото и да значи това...
Търся помощ или поне идеи.
Не мога да намеря подробна диаграмата на английски
- vovatino
- Потребител
-
- Кара: E38, 740i, 2000
- Детайли за колата: Бърза, комфортна, сигурна
Re: Проблем с регулиране височина на късите светлини.
Привет, принципно има две "биалетни щангички". Едната е за тежеста отпред, другата за отзад. Много често явление е при е39 и е38 да се счупи някоя от биалетките и тогава фаровете не се регулират автоматично в зависимост от натоварването в купето. От друга страна при положение, че диагностичния софтуер мърда фаровете нагоре и надолу означава, че щангичките работят......
- victor2k
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 740iA
- Детайли за колата: 2000 740iA Sport
Re: Проблем с регулиране височина на късите светлини.
Ако говориш за тези които свързат сензорите с окачването - да моите са там и са подвижни и работят. Диагностиката показва че няма датчик въпреки че и пробвах и с трите които имам.
Мисля си че трябва да е кабела, ще има яко ровене
Мисля си че трябва да е кабела, ще има яко ровене
3 мнения
• Страница 1 от 1