Питания за е32 V12?

7-ма серия ('88 - '94)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Питания за е32 V12?

Мнение от Нено Б. » 09 Мар 2010, 12:03

Момчета, много ги харесвам още от дете... Сега така се получава, че имам финансова възможност да се сдобия с такава кола 8)
Някой от вас кара ли е32 750? Колко струва запазена такава, скъпи ли са й частите...акциз вече като няма колко ще е еко-таксата? Колко гори градско(спокоен шофьор съм, даже карам пенсионерски)?
И още-колко ще струва газовият инжекцион за 12-ака, карам доста и няма да й смогвам.
Има ли такива седмици с ръчна ск.кутия, не харесвам автоматици? Въобще интересувам се от всичко за този автомобил+V12 :smoke:
rwd фен

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Питания за е32 V12?

Мнение от cod-cdbp » 09 Мар 2010, 12:12

а защо не си купиш 525 М20 па го газифицирай и го ръчкай колкото щеш.
V12 на газ знаеш каква глупост е, а знаеш ли колко струват дебитомерите, а дюзите, а колекторите които не се намират под път и над път, пък ти искаш да ги продупчиш за еднага газ.
А замислял ли си се като изсипят една кофа кабели при мотора ти, как ще се оправяп ако трябва да оправиш нещо. И замислял ли си се къде аджеба ще навреш двата газови компютъра, защото там няма място за сервото да се монтира близо до педала на спирачката, а ти и ГИ искаш да сложиш да още по голям панаира под капака.
ГИ аз смятам да си монтирам сам (ако стигна до там) защото такива кретении съм виждал че ми се повръщам да не говорим за пробиване на метален колектор без демонтаж - знаеш ли къде отиват стружките и какво правят.... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
А пък за ръчна кутия изобщо да не говорим, там как се намира подходящата кутия, колко струва съединител и особено маховик.
Не знам каква е тая мания да се съсипват хубави мотори с газ.
Мога още много да ти сипвам ама с две думи - намери си друга кола да съсипваш, е някое 3.0 избушено ще е перфектно.
Последна промяна cod-cdbp на 09 Мар 2010, 12:17, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 323CI
Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове

Мнение от vankatagsi » 09 Мар 2010, 12:15

Не съм компетентен относно този двигател и не искам да ти давам информация, която най-вероятно знаеш, но бих ти предложил да резгледаш обявите в раздел продава. Там скоро имаше точно такъв автомобил в много добо състояние и мисля че беше с ръчни скорости, но не съм сигурен, затова я погледни, обади се на човека и го питай за подробности, той най-добре ще ти каже. За газовия инжекцион, аз мисля че ще е подигравка с колата, но ако все пак си решил цената ще е над 2000-2500 лв при всички случай.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 09 Мар 2010, 13:40

Не мисля, че си обмислил добре нещата... Това V12 иска каране, а не газифициране... след като няма да можеш да й смогнеш, защо не вземеш нещо с по-малък мотор, а си се хвърлил на най-големия :paranoid:
В мобилето има едно Е38 750 за 6К лв. с кожи, можи.. както му е реда... взимай и карай. Има и някаква 32-ка даже й седят сините лампи зад бъбреците...
Ако държиш да е 32-ка, взимай М30.. хем са най-често срещани, хем най-евтини... за 6 цилиндъра, газта ляга много по-евтино отколкото за 12... а и от към разход ще ти е по-леко. Ако ли не-вземи си една 34-ка с М50В25 и карай-ще си доволен ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 09 Мар 2010, 13:45

dj_ennsy_1 написа:Не мисля, че си обмислил добре нещата, адаш... Това V12 иска каране, а не газифициране... след като няма да можеш да й смогнеш, защо не вземеш нещо с по-малък мотор, а си се хвърлил на най-големия :paranoid:
В мобилето има едно Е38 750 за 6К лв. с кожи, можи.. както му е реда... взимай и карай. Има и някаква 32-ка даже й седят сините лампи зад бъбреците...

Тая с лампите е смърт, ама па е идеална за газифициране, та новия собственик да я утрепе тотално....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Нено Б. » 09 Мар 2010, 14:20

Виждам, че сте противници на газта-нещо, което не ме вълнува.
Бъдете така добри да обсъдим конкретните въпроси, които ме интересуват.
rwd фен

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 09 Мар 2010, 14:26

Един приятел кара такава,за ГИ са му обявили цена от 8000лв,а градско разхода при лигавене е около 22/100 при ръчка отива на около 50 :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Мар 2010, 14:34

TheKiller написа:Един приятел кара такава,за ГИ са му обявили цена от 8000лв,а градско разхода при лигавене е около 22/100 при ръчка отива на около 50 :lol:

Ми то зависи и кой му я прави ша знайш...

Аз имам цена за под 2 бона за осмак , предполагам за 12ка да дойде 3 макс 4 .Тия 8к искат да надебелят хората с едно ядене май :) ?

Иначе и аз съм против газ за 12ката....ама виж една 4,0 V8 с подходящата газчица ще бъде веселба , пък вие си ме плюйте ;)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 09 Мар 2010, 15:08

_65536_kb_sec_ написа:а защо не си купиш 525 М20 па го газифицирай и го ръчкай колкото щеш.

и кво общо има петицата със седмицата,и има ли някво място за сръвнение изтръпналия м20 с дванайстака?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Нено Б. » 09 Мар 2010, 15:18

22/100 е приемлив разход, предвид колата(мощност,маса и год.на произв.).
Наистина 8 бона за ГИ са много, а 2 бона за осмак ми изглежда подозрително :shock:
Когато търсех ГИ за моята 6-цил. омега, ми направиха оферта от 1800 лв в BRC.
TheKiller, някакви приблизителни цени на консумативи знаеш ли?
rwd фен

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 09 Мар 2010, 15:36

Нено Б. написа:22/100 е приемлив разход, предвид колата(мощност,маса и год.на произв.).
Наистина 8 бона за ГИ са много, а 2 бона за осмак ми изглежда подозрително :shock:

г/д като изключим по голямото количесто флуиди в мотора, свещи и кабели е същото като М50, горе-долу същите цени на 2-та ремъка, с обтегачите и ролките.
Свещите не е нужно да са кой знае какво имайки в предвид че мотора е сравнително дефорсиран.
От там нататъка се внимава с маслото с какъв визкозитет е, защото си имаме 12 хидравлични повдигача, които лееекинко са one-of-a-kind и си искат своето.
Смяната на консумативите като цяло е една малка нощна музика, за тихи луди, но с подходящи инструменти не е проблем. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сериозен проблем е ако се скапе стартер или алтернатор, не за друго а защото е трудоемка смяната и в сервиз за монтаж-демонтаж под 50 лева цена не виждам.
Също така редовен номер е прегарянето на изолацията на силовия кабел м-у стартера и алтернатора, което води до утечки, и се дължи на факта че минава под изпускателните колектори.
Редовен проблем са и електронните дроселови клапи които според състоянието си най-често подлежат на ремонт. Другото е че те след всяко откачане на акумулатор да се изпълни една процедура за синхронизацията им иначе мотора ще работи супер неравномерно.
Дебитомерите също са им слабо място ако се използват некачествени въздушни филтри.
Ако има още въпроси с радост ще ви отговоря.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 09 Мар 2010, 15:46

Нено Б. написа:22/100 е приемлив разход, предвид колата(мощност,маса и год.на произв.).

АМ за софийските майстори е подозрителна..аз съм с 6 цилиндров италиански ставащ и за 4 и за 8 цилиндъра на на трицифрена цена ,нов с гаранция.

Вървенето и разхода не искам да ги коментирам щото ще има спор после ! Вземи си една 4литровка и си пей с една газ , колкоото е по голям разхода на бензин толкоз повече остава в джоба , само ще кажа че на изтръпналата 20ка разхода падна между 12 и 14 градско .
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 09 Мар 2010, 17:59

Нено Б. написа:Виждам, че сте противници на газта-нещо, което не ме вълнува...

не сме противници... аз лично от както имам БМВ-то съм му сложил газ.. друг е въпроса колко често го карам на газ...
Въпроса тук е друг-дали е удачно да се газифицира точно V12 ... все пак ти си решаваш... тук ще чуеш просто мнения и препоръки, крайния избор е твой!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 09 Мар 2010, 18:21

За метан не си ли мислил?Хем икономия,хем много нютони!Как мислите колеги? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 09 Мар 2010, 18:28

slatanic написа:За метан не си ли мислил?Хем икономия,хем много нютони!Как мислите колеги? :mhihi:

И един мърмот ... :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

Следваща

Назад към Е32