Загуба на масло m57tu2

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530D LCI
Мечтае да кара: М5 F90

Загуба на масло m57tu2

Мнение от crusherr1 » 07 Апр 2025, 16:35

ЗДравейте ! От известно време имам проблем със загубата на масло през филтъра картерна вентилация където бива засмуквано през студената част на турбото и от там през кулера и егра и т.н. Първоначално го забелязах със омаслено маркучи пътища, но вече избива доста масло под маркуча на интеркулера който е от турбото. Първата стъпка която направих е да изведа тръба от картерната вентилация и да запуша дупката която е към турбото за да се разбере дали омасляването идва от турбото или картера. След като покарах известно време след загряване на двигателя имаше значително количество масло от изведената тръба която сложих, а турбината беше суха. Да вметна само колата е 530 фейс и преди тази процедура бях сложил Маслоотделител който принципно не го продават за модела и реших, че трябва да го има, но след него се влоши. Та поръчах чисто нов оригинален клапан картерни газове с идеята, че сегашния е фалшименто и карах едни 1000км с него, но отново виждам омасляване под маркуча на кулера от страната на турбото, а всички гумички по тръбите са сменени отново със чисто нови оригинални. Колата е стокова, всичко и е налично освен пеперудките.Не излиза също и дим през щеката, а през капачката си има леко до средно димене. Не знам към какво да се насочвам към този проблем. Приемам всякакви предложения, идеи и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Загуба на масло m57tu2

Мнение от zvetiko » 08 Апр 2025, 15:25

Колега, измий добре и виж от къде точно тече- може да е спукан или да изпуска въздуховода към кулера, самият кулер, може да се стича от някъде, може новите уплътнения да не са сложени правилно...като измиеш ще разбереш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от crusherr1 » 09 Апр 2025, 16:23

zvetiko написа:Колега, измий добре и виж от къде точно тече- може да е спукан или да изпуска въздуховода към кулера, самият кулер, може да се стича от някъде, може новите уплътнения да не са сложени правилно...като измиеш ще разбереш.

Мил съм го няколко пъти и съм проверявал няколкократно гумичката за нови скъсвания или неправилен монтаж. Всичко е било точно. Просто след път като отворя капака и погледна си има прясно масло на кората под кулера, турбото (и от двете тръби на студената част) и навътре към дросела към всмуквателния колектор. Другото което мога да опитам е да сложа старата гумичка на тръбата от където тече, защото преди да я сменя омасляването беше значително по-малко. ОТделно на това.. не мисля, че също е нормално да има повече от нормално омасляване тук ::
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Апр 2025, 11:00

Аз имах омясляване точно от там и ми цапаше турбото и компресора на климатика бая. Сложих 2 скоби точно там на маркуча между хобота на турбото и капака на клапаните и вече 2000км няма дори омазняване.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от crusherr1 » 13 Апр 2025, 21:04

Kroki написа:Аз имах омясляване точно от там и ми цапаше турбото и компресора на климатика бая. Сложих 2 скоби точно там на маркуча между хобота на турбото и капака на клапаните и вече 2000км няма дори омазняване.

Ясноо. Само дето аз омасляването го виждам след като махна маркуча и бръкна с пръст вътре. А иначе не омаслява външно от там. Също забравих да спомена в темата, че смених гарнитурра на капак глава. Преди ден-два сложих добавка за спиране на теча на масло на бардал и след 100тина км каране маслото беше на 90% спряло

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320 Touring

Мнение от SpeedyMan » 16 Апр 2025, 13:46

Залагам на спечени от Dpf сегменти.

Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Изображение Изображение
Изображение BMW 320d Touring Изображение MB A170 CDI

Назад към Е60/Е61