Свещи, бобини или дюза ? бмв е60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Свещи, бобини или дюза ? бмв е60
Здравейте! Ще започна с извинение и това, че съм доста некомпетентен и е напълно възможно тази тема на доста хора да им изглежда глупава и тъпа, но смятам, че затова е и този форум, за да си помагаме. Наскоро закупих bmw e60(точният модел е 530i, 272 к.с), която ми беше, както се казва ''детската мечта''. След 1 месец каране се появи и първият проблем. Сутрин на студен двигател при запалване колата започва да тресе, дори ''чука'' от време на време и оборотите и доста ''играят''. След като загрее и в движение нямам никакъв проблем. Спирам, върша някаква работа за определено време, качвам се, паля и всичко си е точно. Проблема е само на студен двигател. Разрових се малко в интернет и по отзивите на хората разбрах, че проблемът може да са или свещите и бобините или дюзите. Реших да закача колата с диагностика и грешките, които изкара са : ''combustion misfire cylinder 2 и combustion misfire cylinder 3 '' . Майсторът ми каза, че работата е 50 на 50 (дали са свещи или дюза). Та въпросът ми е, какво е вашето мнение спрямо опита ви по описания проблем? Кое е по-вероятно? И как реално да се разбере кое трябва да се смени(нямам желание да сменям на сляпо
)? Свещите и бобините чисто финансово са доколкото разбрах ''бял кахър'' спрямо дюзите. Също така разбрах, че дюзи на този модел точно не можели да се рецеклират и се слагали само нови - едната само 1000лв. И ако са дюзи, само едната ли се сменя или всички? Благодаря, предварително!

- philip_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 530i
Re: Свещи, бобини или дюза ? бмв е60
Като за начало размени свещите и бобините и виж дали ще се измеси мисфйера на други цилиндри.
philip_vd написа:Като за начало размени свещите и бобините и виж дали ще се измеси мисфйера на други цилиндри.
Тоест, да разбирам, че ако се измести са бобините и свещите, така ли?
- plam+
- Потребител
-
- Кара: 523i- 2006г;320Д- 2006г;118i-2010г.
Колега първо провери добре ли са закачени буксите на бобините,смени си бобините и свещите.На мой познат беше така,всички му казваха за дюзи но след смяната на бобини и свещи вече всичко е О.К.
бобини ДЕЛФИ,свещи ДЕНЗОНе се вкарвай във филми с дюзи,не всичко което излиза на диагностиката е вярно.Казвам ти го от опит.
бобини ДЕЛФИ,свещи ДЕНЗОНе се вкарвай във филми с дюзи,не всичко което излиза на диагностиката е вярно.Казвам ти го от опит.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Дюзи се намират и по около 400 лева за бройка. Може да се смени само проблемната, но те са слабо място на тоя мотор и в скоро време да излезе проблем на друг цилиндър е доста вероятно. Ако е от дюзи, не карай дълго така, за да не станат други поразии по цилиндъра. За тест е най-лесно да размениш бобина и свещ с такава от работещ цилиндър и да видиш дали грешката ще се премести.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Схемата е такава.
от втори цилиндър сложи свеща на 1-ви и бобината на 4-ти.
Запали и виж как ще е и дали ще се промени. Ако е само на студено, то най-вероятно е дюза. Тя така прави в началото. Свеща като я извадиш, най-вероятно ще е мокра.
от втори цилиндър сложи свеща на 1-ви и бобината на 4-ти.
Запали и виж как ще е и дали ще се промени. Ако е само на студено, то най-вероятно е дюза. Тя така прави в началото. Свеща като я извадиш, най-вероятно ще е мокра.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
6 мнения
• Страница 1 от 1