ИБС
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- kostadin12
- Потребител
-
- Кара: Bmw 530d e61
- Мечтае да кара: Aston Martin
- Детайли за колата: Bmw 235 hp sw titansilver
ИБС
Здравейте колеги,от известно време имам проблем с моята е61 2008 .след като запаля веднага най-много 5/10 секунди колата ми полудява и изписва всякакви грешки защото алтернатора зарежда на повече от 15,20в и така за около 5/10 минути след което подавам газ до 2500 оборота и алтернатора слиза до 14,3 и всичко се оправя.смених алтернатора защото предишния не слизаше от 15в надолу и колата неможеш да се кара.откчих ибс сензора сега мога да я карам до следващото палене което да направя процедурата за 5/10 минути докато мога да карам.акумулатора сменен и регистриран.който може и има желание да помага ще съм му много благодарен.
- kostadin12
- Потребител
-
Re: ИБС
kostadin12 написа:Здравейте колеги,от известно време имам проблем с моята е61 2008 .след като запаля веднага най-много 5/10 секунди колата ми полудява и изписва всякакви грешки защото алтернатора зарежда на повече от 15,20в и така за около 5/10 минути след което подавам газ до 2500 оборота и алтернатора слиза до 14,3 и всичко се оправя.смених алтернатора защото предишния не слизаше от 15в надолу и колата неможеш да се кара.откчих ибс сензора сега мога да я карам до следващото палене което да направя процедурата за 5/10 минути докато мога да карам.акумулатора сменен и регистриран.който може и има желание да помага ще съм му много благодарен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kostadin12
- Потребител
-
Само да добавя че поръчах кабели за акумулатора +- с нов ибс сензор.това ми препоръчаха в сервиза дето ми сменяха алтернатора.алтенатор валео за 517 € работа и сега чакам да дойдат кабелите за около 500€ .помагайте
- kostadin12
- Потребител
-
Radeon написа:Пробвай с друг акумулатор колега и го кодирай.
Пробвах проблема остава
- philip_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 530i
Изолирай ИБС сензора и виж как ще се държи волтажа.
Друго което се сещам и го играх преди седмица: провери за окиси по плюсовия кабел от стартера, плюсовата клема в коша, клемата зад десния амортисьор както и клемите на акумолатора.
Друго което се сещам и го играх преди седмица: провери за окиси по плюсовия кабел от стартера, плюсовата клема в коша, клемата зад десния амортисьор както и клемите на акумолатора.
- kostadin12
- Потребител
-
philip_vd написа:Изолирай ИБС сензора и виж как ще се държи волтажа.
Благодаря колега ще пробвам събота на светло когато съм почивка.само да доизясня че ибс сензора съм го изключил//(изолирал)иначе с него даже не може да се кара алтернатора зарежда над 15,20в и колата полудява.без него само при палене отива над 15 но след няколко минути като дам газ до 2500 оборота слиза на 14,3/14,4 и стой така и може да се кара
- philip_vd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 530i
Моята я гледам на едно екранче през обд и постоянно си държи волтажа на 14.4, 14.3 и нямам проблем. Забравих да ти кажа да почистиш и клемите на алтернатора, но щом си го сменил се предполага, че са чисти. ИБС сензора не би трябвало толкова да влияе на алтернатора. Той следи напрежението и изключва консуматори при пад. На няколко коли изключих този сензор, че точеше акумулатора и нямаше проблем.
Пробвай да махнеш минусовата клеама с ИБС сензора и на негово място сложи обикновен кабел пак толкова дебел разбира се.
На комбито често се прекъсват кабелите в пантите на задната врата. Проверявал ли си там да не дава някой кабел на късо.
Пробвай да махнеш минусовата клеама с ИБС сензора и на негово място сложи обикновен кабел пак толкова дебел разбира се.
На комбито често се прекъсват кабелите в пантите на задната врата. Проверявал ли си там да не дава някой кабел на късо.
- kostadin12
- Потребител
-
Колеги ето ме!дадоха ми чисто нов акумулатор за проба!сложих го и го кодирах и ето резултата: на първият линк е със ибс на втория без.полудявам на 16/12 ще ми сменят кабелите и се надявам да е оттам проблема.някой да има идеи?
https://youtu.be/8JG9nFOP-Zk
https://youtu.be/F5OZoHlhA6g
А това са снимки със и без ибс
https://youtu.be/8JG9nFOP-Zk
https://youtu.be/F5OZoHlhA6g
А това са снимки със и без ибс
- kostadin12
- Потребител
-
Някой да има опит да му се е случвало?
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Регулаторът на динамото сменен ли е или само динамо е сменено? На студено е нормално да зарежда за момент на 15 и нещо. Проблемът ти е, че свети таблото в момента, така ли? Такива аномалии стават и заради синьото реле отпред в кутията - dde реше се води и струва 40-50 лева.
Ако не е сменен регулаторът, вероятно има нужда от нов...
Ако не е сменен регулаторът, вероятно има нужда от нов...
- kostadin12
- Потребител
-
Днес ми смениха кабелите но проблема остана и според майстора алтернатора който ми сложиха е дефектно и утре ще дойде новото по гаранция.жена ми говори с майстора мен ме нямаше и тя не е знаела да каже за релето дде да видят.значи дотук 1600€ и проблема не е оправен.да се надяваме че утре като сложи динамото ще тръгне ама силно се съмнявам
- kostadin12
- Потребител
-
Добър вечер колеги.Взех си колата но проблема остана.всичко сменено остава да пробвам да си сменя синьото реле както беше казал колегата във по-горния отговор.ще проверя кабела на радиото защото не приема добре може да дава накъсо и да дава проблем и то.вече не знам какво да правя май ще се налага да ходя до сервиз на БМВ но преди 07/01/2025 са затворени,и като ми кажат някаква цифра ще трябва да хвърлям колата а съм влюбен в нея и нямам възможност за нова
.благодаря на всички и се надявам на чудо.весели празници

- kostadin12
- Потребител
-
Ако някой може да се ориентира от всички грешки да види проблема му благодаря предварително.
- kostadin12
- Потребител
-
Колеги май открих проблема.започнах да трия грешките след като колата се оправи и след изчистването на тези грешки започна пак да дава проблеми
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2