Проблем с въздушното окачване. РЕШЕН !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ozBMW
- младши ентусиаст
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Проблем с въздушното окачване. РЕШЕН !
Светна ми лампата за окачването отзад на диагностика нищо не показва,пробвах да и задам транспорт мод компресора изобщо не тръгва Дали тои е издал багажа ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна ozBMW на 14 Юли 2023, 21:46, променена общо 1 път
- SpeedyMan
- ентусиаст
- Кара: BMW 320 Touring
Re: Проблем с въздушното окачване.
Когато поостареят тези коли се появяват течове на въздух. Първо е заради поразхлабени връзки на маркучите, след това пукнатини по възглавниците. Това кара компресора да помпи почти постоянно. След което се скапва. Добре е да се проверяват периодично.
Другото, което може да се случи за да дава този символ, е да попадне вода през входа за въздух.
При мен беше попаднала под формата сняг като давах назад в една пряспа, но се усетих на време - само клапанчето на входа беше засегнато и задържаше. След разглобяване и смазване с WD40 се оправиха нещата. Макс. 30 минути труд, ако не си го правил преди.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Другото, което може да се случи за да дава този символ, е да попадне вода през входа за въздух.
При мен беше попаднала под формата сняг като давах назад в една пряспа, но се усетих на време - само клапанчето на входа беше засегнато и задържаше. След разглобяване и смазване с WD40 се оправиха нещата. Макс. 30 минути труд, ако не си го правил преди.
- ozBMW
- младши ентусиаст
Компресора се е включвал винаги само когато е имало нужда,не е изпускала задницата никога и сега са напомпани възглавниците,ама като я натоваря не се включва компресора.
- SpeedyMan
- ентусиаст
Може да имаш блокирал клапан, електрически проблем по захранване да речем, както електрически проблем в самия компресор.
- Гриша Георгиев
- Потребител
Здравейте колеги, от скоро станах горд собственик на 525Д Е61 комби, но днес ми се случи следното нещо:
както си карах децата минах през обичайна нормална дупка на пътя(не беше нищо по различно от лошите пътища в София) и след около 10 мин ми светна лампата за регулация на височината :-(
След като загасих двигателя отзад се чуваше как работи още компресора....после пак я запалих но си остана с паднала задница. Предположенията са или заминала възглавница или откачен датчик. Какво мислите по въпроса? Благодаря!
както си карах децата минах през обичайна нормална дупка на пътя(не беше нищо по различно от лошите пътища в София) и след около 10 мин ми светна лампата за регулация на височината :-(
След като загасих двигателя отзад се чуваше как работи още компресора....после пак я запалих но си остана с паднала задница. Предположенията са или заминала възглавница или откачен датчик. Какво мислите по въпроса? Благодаря!
- Kroki
- Дон Кроки
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Ами закарай я на майстор и ще се види бързо бързо.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- SpeedyMan
- ентусиаст
Напръскай с воден разтвор с малко веро по възглавниците, ако изпускат ще се видят мехурчета.
- ozBMW
- младши ентусиаст
Днеска пробвах с друг модул и пак нищо
- SpeedyMan
- ентусиаст
- ozBMW
- младши ентусиаст
Не,модула който е в багажика под резервната гума
- Kroki
- Дон Кроки
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Модула според мен няма да тръгне, само като го сложиш. Би трябвало да му се пусне празен ман май?
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ozBMW
- младши ентусиаст
Проблема е открит и оправен,колата беше загубила връзка с модула за възглавниците,най-вероятно от слаб акумулатор
Re: Проблем с въздушното окачване. РЕШЕН !
Някой може ли да ме ориентира от къде в БГ мога да си взема комплект пружини за подмяна на въздушно ... за е61 2005
- SpeedyMan
- ентусиаст
Колега, за ремонт, който ще ти струва от нула до 300 лв. не си заслужава да разваляш хубавата кола. Въздушното окачване е нивомат.
SpeedyMan написа:Колега, за ремонт, който ще ти струва от нула до 300 лв. не си заслужава да разваляш хубавата кола. Въздушното окачване е нивомат.
Вече поръчах пружините от ebay, не знам какво е нивомат ... но като цяло не намирам особен комфорт във въздушното окачване. Малко лаишко мнение, но съм краен потребител все пак
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2