IBS sensor смяна
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
- Кара: BMW E60 M54B30
- Мечтае да кара: BMW X6 M Power
IBS sensor смяна
Здравейте колеги! Имам въпрос относно IBS сензора на акумулатора. Смених моя с втора употреба и той умря за два месеца! Вчера си поръчах чисто нов с двата преходника( става въпрос за 530i 2004-та M54B30), та мисълта ми е, трябва ли да се кодира или нещо да се прави или само го слагам, чистя грешката от стария и това е? Благодаря предварително
- SpasT
- кандидат ентусиаст
- Кара: E61 в цвят “мантинела”
Re: IBS sensor смяна
Само монтираш и чистиш грешката. Огледай все пак дали след дъжд в пространството под акумулатора дали не се стича вода. Това е една от честите причини за отказ на сензора.
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
Не не, сухо е всичко, не съм имал яд с влага, само даваше грешка, че няма връзка с него. Днес сутринта го сложих и така направих, изчистих грешката и за сега всичко е наред!
- SpasT
- кандидат ентусиаст
- Кара: E61 в цвят “мантинела”
Само като идея. Имал съм няколко случая на теч от стопа. В последствие кондензира влага около акумулатора, а въпросния сензор е най- чуствителен. Като цяло фейсовите сензори са безгрижни, а твоя щом е с преходни букси явно е точно фейсов.
Ако може да споделиш, преди и след като смени датчика следи ли зареждането как е? Как разбра, че е за смяна?
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
След смяната всичко си работи нормално! Разбрах, че е за смяна още като изгася колата и оставя ключа на позиция 1 и след може би 30-40 секунди излизаше съобщение за акумулатор, а той е нов. Закачих с диагностиката и си показваше гршка, чe няма комуникация с IBS. Сега след смяната си зарежда нормално с 14.5-14.6 и ако е карана често и с по-малко, но до преди смяната повече от 14.1-14.2 не е качвало( това е от скритото меню).
- Teogop
- младши ентусиаст
- Кара: бързо
idle_hands написа:След смяната всичко си работи нормално! Разбрах, че е за смяна още като изгася колата и оставя ключа на позиция 1 и след може би 30-40 секунди излизаше съобщение за акумулатор, а той е нов. Закачих с диагностиката и си показваше гршка, чe няма комуникация с IBS. Сега след смяната си зарежда нормално с 14.5-14.6 и ако е карана често и с по-малко, но до преди смяната повече от 14.1-14.2 не е качвало( това е от скритото меню).
А колата за обикновен акумулатор ли е кодирана или за AGM?
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
За обикновен акумулатор и съм с обикновен и няма ама никакви проблеми
- Teogop
- младши ентусиаст
- Кара: бързо
idle_hands написа:За обикновен акумулатор и съм с обикновен и няма ама никакви проблеми
Мерси, питането беше свързано с напрежението, защото при AGM напреженията може да са различни при различни темп./ост. заряд...
9 мнения
• Страница 1 от 1