Няколко въпроса за БМВ Е61 530д 2006г

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Няколко въпроса за БМВ Е61 530д 2006г

Мнение от BT9028BA » 30 Ное 2020, 19:18

Здравейте

Имам няколко въпроса за БМВ 530д 231кс 2006г

1. Задния прозорец на багажника може ли да се отвори с диагностика
2. Колата е с два ключа но нито един не работи с копчетата. И двата ключа работят механично. Радиото на колата си работи добре и хваща доста станции. Проблема може ли да е от антенния модул
3. Пасажерското странично огледало се отваря с 5 6мм повече от необходимото и стои грозно. Това как може да се оправи
4. Фаровете светят много добре но ангелските едвам се виждат. Смених крушките но пак същото. Това може ли да се подобри
5. Езика на навито CCC го сменям на английски и след като изгася колата и запаля то отново е на италиянски. От къде мога да го оправя и този проблем

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Няколко въпроса за БМВ Е61 530д 2006г

Мнение от spacepl » 01 Дек 2020, 14:44

Здравейте,

Имам няколко отговора за БМВ 530д 231кс 2006г

1. Да, може, стига да не са прецакани кабелите на 5-тата врата, а те най-вероятно са.
2. Да, възможно е радиото да работи, а ключа - не. Възможно е и да са заминали батерииките на ключовете. Повечето ключари имат едни машинки дето тестват дали ключа излъчва сигнал. Отиди и ги тествай.
3. Свиваш огледалата с копчето, на ръка изпъваш огледалото в позицията която искаш. Натискаш копчето и огледалото ще се обърне на обратно, пак натискаш копчето и ще се приберат двете до край. При следващото натискане и двете ще са в нормално положение. Втория пост в темата. Правил съм го и потвърждавам, че работи. ( https://www.bimmerfest.com/threads/driv ... ue.704099/ )
4. Така са си ангелските преди фейса. Внимавай колко силни крушки слагаш, за да не стопиш нещо.
5. Като си оправиш ключа и започнеш да отключваш и заключваш с дистанционното ще си помни и езика и радио станциите и настройките на климатика. Сега ги е запомнило каквито са били при последното изплозване на дистанционното на ключа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ...don`t drive fast, just fly low
Мечтае да кара: E36 M3

Re: Няколко въпроса за БМВ Е61 530д 2006г

Мнение от BT9028BA » 01 Дек 2020, 16:13

spacepl написа:Здравейте,

Имам няколко отговора за БМВ 530д 231кс 2006г

1. Да, може, стига да не са прецакани кабелите на 5-тата врата, а те най-вероятно са.
2. Да, възможно е радиото да работи, а ключа - не. Възможно е и да са заминали батерииките на ключовете. Повечето ключари имат едни машинки дето тестват дали ключа излъчва сигнал. Отиди и ги тествай.
3. Свиваш огледалата с копчето, на ръка изпъваш огледалото в позицията която искаш. Натискаш копчето и огледалото ще се обърне на обратно, пак натискаш копчето и ще се приберат двете до край. При следващото натискане и двете ще са в нормално положение. Втория пост в темата. Правил съм го и потвърждавам, че работи. ( https://www.bimmerfest.com/threads/driv ... ue.704099/ )
4. Така са си ангелските преди фейса. Внимавай колко силни крушки слагаш, за да не стопиш нещо.
5. Като си оправиш ключа и започнеш да отключваш и заключваш с дистанционното ще си помни и езика и радио станциите и настройките на климатика. Сега ги е запомнило каквито са били при последното изплозване на дистанционното на ключа.

Мерси колега :clap:

Назад към Е60/Е61