Проблем с N52
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 M54B30
- Мечтае да кара: BMW X6 M Power
Проблем с N52
Здравейте колеги! Става на въпрос за проблема с оборотите на този мотор. Доста се поразтърсих за тези проблеми и от това, което намирам и правя не се оправя ни най-малко. Почистих ваносите, почистих МАФ сензора, смених свещите и пак нищо, днес ще сваля и ще почистя и дроселовата клапа, но въпроса ми е при ускорение има едно леко като сецане и придърпване, което страшно много дразни. Колата е 523и 2005 година. Освен дросела, към друго към кое да се насочвам? И с INPA и с Rheingold не излизат ама никакви грешки.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проблем с N52
Колега, може да провериш дюзи, налягане на горивото. Свещите предполагам са правилните, а не някои "по-добри".
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
-
Сложил съм свещите, които си ги дават за нея. Вера изистих дроселовата клапа и малко от малко се подобриха нещата с оборотите.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Извади и изчисти задължително соленоидите на ваносите. И виж дали има разлика.
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
-
Изчистих ги тях, даже си направих кабели с една 9 волтова батерия да ги видя дали се движат. Само остава да видя, как ще счупя ръцете да бръкна да извадя и двата филтъра отстрани за ваносите.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Ако е от ваносите или филтрите ще записва грешка, като не може да стигне зададеното положение. При пад на налягането на горивото пак би трябвало да запише грешка и да светне лампата на двигателя. Без грешки залагам на дюзи, те се виждат на диагностика и на празен ход, трябва да има леко прекъсване. Можете да пробате и да нулирате и настройте отново адаптациите на двигателя първо.
При Н52 след чистене на дроселовата клапа, не знам трябваше ли да се адаптира с компютер после?

- idle_hands
- кандидат ентусиаст
-
Ами знам, че трябваше да се ресетне адаптацията само за нея. Ще видя днес да хвана да си оправя INPA-та и ще видя какво се случва с дюзите. То май друго вече не остава или се бъркам!?
- b00st
- User
-
Пробвай реадаптация по тези указания viewtopic.php?f=112&t=430437&hilit=%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F
Ако не помага значи дюзите нещо са проблемни.
Ако не помага значи дюзите нещо са проблемни.
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
-
Хм това ще го направя на100% с адаптациите. Сутринта малко по-слабо го направи номера с оборотите. Бяха ми споменали, че най-вероятно е и софтуерен проблем, но ето как го прави и то само сутрин, като запаля и замирисва на бензин за малко, а съм с катализатори:
- b00st
- User
-
Е то е нормално да замирисва сутрин, колата работи богато в началото да загреят и ламбдите.
- idle_hands
- кандидат ентусиаст
-
Направих адаптациите и нещата са си същите! Другата седмица ще я вкарвам да се гледа, дали всичко е ок с дюзите и налягането на горивото. Много се чудя, дали може някоя бобина да ми прави този въртел. Интересното е че някой път при ускорение също така и едно придърпва леко, а това дали не е от валвтроника?!
Гледах клипче на англичанина BMW Doctor, който казва, че причината е софтуерна. За да отговаря на регулациите за емисии като нова кола, N52 бил настроен на студен двигател да работи на база пре-дефинирани данни, вместо да взима тези данни от сензорите. Щом загрее, превключвала на данни от сензорите, и затова на топъл двигател оборотите се нормализирали. Решението било ъпдейт на софтуера, който се правел след 3-тата година, когато вече колата не трябвала да отговаря на толкова строги норми. Не знам до колко е истина това, но ще продължа с проучването на темата.
- b00st
- User
-
Мойта никога не е имала проблем с оборотите и на студено и на топло. А софтуера си беше от 2006-та. Виж валвтроника може да е износен.
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
idle_hands написа:Направих адаптациите и нещата са си същите! Другата седмица ще я вкарвам да се гледа, дали всичко е ок с дюзите и налягането на горивото. Много се чудя, дали може някоя бобина да ми прави този въртел. Интересното е че някой път при ускорение също така и едно придърпва леко, а това дали не е от валвтроника?!
Само с чудене няма да стане, потърсете сервиз с опит на Н52

Проблема със софтуера няма да го коментирам

- idle_hands
- кандидат ентусиаст
-
Ами колата беше в сервиз. Грешки в мотора няма, всичко според човека е в норми, единствено диса клапата беше счупена и в понеделник ще бъде сменена. Въпреки всичко ще се пробвам да кача клипче от това, което прави колата. Съмнявам се със смяната на ДИСА да се оправи всичко!
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3