Теч на масло
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- Nini0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530D
- Мечтае да кара: F16
Теч на масло
Здравейте колеги днес реших да вдигна щеката, за да проверя нивото на маслото и видях, че е на минимум. Огледах за течове и видях, че около щеката е омаслено. Маслото съм го сменил преди 3к. Километра с Revenol 5w30 прилагам снимки къде точно е омаслено. Колата е 530д преди фейс. 

Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Теч на масло
Колега, този теч е характерен за двигателя- с нови гарнитури на всмукателния колектор и изолиране на вихровите клапи ще решиш проблема.
- Nini0
- кандидат ентусиаст
-
Колега затапени са преди 3г.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Колега, ако не е направено правилно, може пак да тече от тях. Ако при изолирането им не са сменени гарнитурите на колектора и не е монтиран правилно и от там може да тече. Ако искаш измий теча и виж от къде ще се появи отново или разгледай под колектора с огледалце- може би ще разбереш от къде е. Теча със сигурност няма връзка с характеристиките на маслото, вида и изминатите километри, но по принцип 5w30 не е подходящо за по-стар двигател.
- Nini0
- кандидат ентусиаст
-
Затапени са, сменени са гарнитурите точно с "Виктор еди кой си" вече друг е въпроса дали е направено качествено интервенцията, но това е друга тема. Относно маслото никога не съм пестил от него и съм го поръчвал от Германия. Не съм имал до сега такъв разход на масло на предната смяна за 15к съм долял 7-800 грама, което ми се струва нормално.
6 мнения
• Страница 1 от 1