Чукащ звук при завой

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Чукащ звук при завой

Мнение от Zubcho » 06 Авг 2019, 9:36

Здравейте, автомобилът е е61 2005 с активна щанга, sport suspension setting, активна рейка, която се втвърдява при висока скорост.

Имам вече доста време чукащ звук при завой, който се усеща долу в краката при педалите. Все едно нещо виси и при завой се намества. По окачването всичко е проверено, наред е, и ми казаха, че вероятно е рейка.

Звука се чува при завой наляво или надясно, но при повторен завой в същата посока (след 20 метра примерно) не се чува.

Някой сблъсквал ли се е с това и дали може да е каре на кормилен прът? Или активната щанга чула? След месец имам по-дълго пътуване и искам да го махна това, или поне да разбера какво е, че ме побърква.

Препоръчайте някой майстор/сервиз който може да установи какво е.

До сега е направена проверка на окачването, и е сваляна кората над педалите и там нищо не виси, за да чука.

Не се усеща луфт в рейката при завой, но е хубаво да се провери, може да е тя. Течове няма от нея.

Има капка при активната щанга, но само като се повдигне колата, защото няма загуба на течност.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар
Кара: 530d e60

Re: Чукащ звук при завой

Мнение от Leeroy » 06 Авг 2019, 18:02

Здрасти колега, най-вероятно ти е от динамик драйва. Протичането му е началния стадий, след това започва и да потропва.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 06 Авг 2019, 18:20

Извинявам се, че пиша в същата тема, но и аз търся някой добър майстор в София, да прегледа окачването спешно.
Появи се някакво тракане, което е много изнервящо, та ако може да препоръчате някой за спешна диагностика :dunno:
Разпънките са стегнати и уж не са превъртали болтовете. Може ли да е от тампона на макферсона :( Много е изнервящо.
Тропа само когато колата се люшка, по дупки няма тропане :confused:

Това е шумът като клатя колата на място:

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 06 Авг 2019, 20:58

Луфт в каретата на кормилния прът се установявя само като се свали и се стегне на менгеме. За активна рейка нямам идея, може би Феликс, уж ги хвалят много, от малкото които предлагат нов прът ако има нужда.
За клипчето.. тампони на макферсона се хващат като развиеш капачетата им и си държиш пръстите на лагерчето докато клатиш. Това може и да е мъртъв ход на амортисьор или пък и нещо друго..

ентусиаст
Аватар

Мнение от pinko_23 » 07 Авг 2019, 11:38

FaceOff написа:Луфт в каретата на кормилния прът се установявя само като се свали и се стегне на менгеме. За активна рейка нямам идея, може би Феликс, уж ги хвалят много, от малкото които предлагат нов прът ако има нужда.
За клипчето.. тампони на макферсона се хващат като развиеш капачетата им и си държиш пръстите на лагерчето докато клатиш. Това може и да е мъртъв ход на амортисьор или пък и нещо друго..

Да аз съм рециклирал рейка при тях Феликс чисто нов прът за обикновенната рейка е 500 лв става като чисто нова
Няма начин да няма начин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 11 Авг 2019, 13:28

Еха кой е тоя феликс дайте кординати моля. Незнаех че може да се намери само прът за рейката, това е нещо ново.
Tool - Fear Inoculum

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 13 Авг 2019, 12:51

Emooo написа:Еха кой е тоя феликс дайте кординати моля. Незнаех че може да се намери само прът за рейката, това е нещо ново.
Не си чувал за котиту феликс? :mhihi:
felix.bg

Назад към Е60/Е61