София - ZF автоматик къде да отида за проверка ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: като тъпанар ... Е61 530D
- Детайли за колата: Параход
София - ZF автоматик къде да отида за проверка ?
Здравейте колеги ,
Имам нужда от качествена проверка на кутията ZF - Е61 - 530d , колата започна да се замисля .. понякога да рита , на темпомат на 70~80км играе оборотомера , но на КРАК не ? казаха ми , че това било нормално?
На другия ден превключва като нова .. дали само със смяна на масло ще се оправи тва чудо ? Интересува ме качествен сервиз и по-скоро майстор , който
наистина да знае за какво иде реч .. ще съм благодарен ! Изпатих си от майстори в тази София буквално ! за един въздушен филтър ме караха да сменям дебитомер ..
Поздрави !
Имам нужда от качествена проверка на кутията ZF - Е61 - 530d , колата започна да се замисля .. понякога да рита , на темпомат на 70~80км играе оборотомера , но на КРАК не ? казаха ми , че това било нормално?
На другия ден превключва като нова .. дали само със смяна на масло ще се оправи тва чудо ? Интересува ме качествен сервиз и по-скоро майстор , който
наистина да знае за какво иде реч .. ще съм благодарен ! Изпатих си от майстори в тази София буквално ! за един въздушен филтър ме караха да сменям дебитомер ..

Поздрави !
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: София - ZF автоматик къде да отида за проверка ?
Е защо не отидеш в същия сервиз, от който беше доволен? Там правят и кутии
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
При мен имах подобен случай на темпомат с подобна скорост. Леко взе да лашка(много леко, но се долавяше и от жена ми). От волана му дадох стъпка в посока на горе и свали една предавка. Явно в моя случай при тая скорост и наклон се чудеше какво да прави. Повече не съм наблюдавал това явление. На крак никога не съм го усещал също. Защо не изчакаш да видиш ще има ли развитие някакво, ами бързаш да хвърляш пари, които никой няма да откаже да вземе.
Изпратено от моят Redmi 4 с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Била е на 6та предавка и торка е правил опит да заключи. И при двамата торка е тръгнал вероятно.ceco_kd написа:При мен имах подобен случай на темпомат с подобна скорост. Леко взе да лашка(много леко, но се долавяше и от жена ми). От волана му дадох стъпка в посока на горе и свали една предавка. Явно в моя случай при тая скорост и наклон се чудеше какво да прави. Повече не съм наблюдавал това явление. На крак никога не съм го усещал също. Защо не изчакаш да видиш ще има ли развитие някакво, ами бързаш да хвърляш пари, които никой няма да откаже да вземе.
Аз имах същите симптоми. След рециклиране вече ги няма.
Може да се опита с проверка на маслото + изтриване на адаптация, но ако е механичен проблем, няма да се махне.
Пробвал съм вече този път.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
FaceOff написа:Е защо не отидеш в същия сервиз, от който беше доволен? Там правят и кутии
Мерси за информацията не знам дали правят кутии , ще попитам
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
Zubcho написа:Била е на 6та предавка и торка е правил опит да заключи. И при двамата торка е тръгнал вероятно.ceco_kd написа:При мен имах подобен случай на темпомат с подобна скорост. Леко взе да лашка(много леко, но се долавяше и от жена ми). От волана му дадох стъпка в посока на горе и свали една предавка. Явно в моя случай при тая скорост и наклон се чудеше какво да прави. Повече не съм наблюдавал това явление. На крак никога не съм го усещал също. Защо не изчакаш да видиш ще има ли развитие някакво, ами бързаш да хвърляш пари, които никой няма да откаже да вземе.
Може да се опита с проверка на маслото + изтриване на адаптация, но ако е механичен проблем, няма да се махне.
А къде ходи за проверка и какви пари ти излезна горе долу ?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Проверката е много лесна. Ако е торка, караш с 80 и ръчно на 6. Ако започнат да играят оборотите значи е торка. Сам си го диагностицирах. Има дълга тема във форума за него.Nikkie написа:Zubcho написа:Била е на 6та предавка и торка е правил опит да заключи. И при двамата торка е тръгнал вероятно.ceco_kd написа:При мен имах подобен случай на темпомат с подобна скорост. Леко взе да лашка(много леко, но се долавяше и от жена ми). От волана му дадох стъпка в посока на горе и свали една предавка. Явно в моя случай при тая скорост и наклон се чудеше какво да прави. Повече не съм наблюдавал това явление. На крак никога не съм го усещал също. Защо не изчакаш да видиш ще има ли развитие някакво, ами бързаш да хвърляш пари, които никой няма да откаже да вземе.
500лв е ремонта в Софтелектроник и аз лично си купих 9л от Ravenol-shop.de масло и смениха цялото масло в кутията. Хубаво е и гумите между мехатроника да се сменят и буксата има О пръстени и те да се сменят, така и така се отваря.
Някъде към 200лв беше маслото, виж за актуална цена в сайта.
Пак в онази тема е описано.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- Nikkie
- кандидат ентусиаст
-
Zubcho написа:Проверката е много лесна. Ако е торка, караш с 80 и ръчно на 6. Ако започнат да играят оборотите значи е торка. Сам си го диагностицирах. Има дълга тема във форума за него.Nikkie написа:Zubcho написа:Била е на 6та предавка и торка е правил опит да заключи. И при двамата торка е тръгнал вероятно.ceco_kd написа:При мен имах подобен случай на темпомат с подобна скорост. Леко взе да лашка(много леко, но се долавяше и от жена ми). От волана му дадох стъпка в посока на горе и свали една предавка. Явно в моя случай при тая скорост и наклон се чудеше какво да прави. Повече не съм наблюдавал това явление. На крак никога не съм го усещал също. Защо не изчакаш да видиш ще има ли развитие някакво, ами бързаш да хвърляш пари, които никой няма да откаже да вземе.
500лв е ремонта в Софтелектроник и аз лично си купих 9л от Ravenol-shop.de масло и смениха цялото масло в кутията. Хубаво е и гумите между мехатроника да се сменят и буксата има О пръстени и те да се сменят, така и така се отваря.
На мене ми говорят някви суми от порядъка на 2.500лв ? ти направо ми даде светлина в тунела .. а тва масло на машина ли си го сменя , защото ми казаха , че само с машина се сменя на 100% иначе оставали някъде 40% в торка?
а тези Софтелектроник в София ли се намират? А можеш ли да ми споделиш кое точно Равенол масло си поръчал " RAVENOL Automatic Transmission Oil ATF 6HP Fluid " за " ZF 6HP26 "

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
Няма такова нещо. Остава най-много литър в кутията. Торка като се свали и го отворят изтича всичко от него. То и преди да го пратиш, се източва той.Nikkie написа:Zubcho написа:Проверката е много лесна. Ако е торка, караш с 80 и ръчно на 6. Ако започнат да играят оборотите значи е торка. Сам си го диагностицирах. Има дълга тема във форума за него.Nikkie написа:Zubcho написа:Била е на 6та предавка и торка е правил опит да заключи. И при двамата торка е тръгнал вероятно.ceco_kd написа:При мен имах подобен случай на темпомат с подобна скорост. Леко взе да лашка(много леко, но се долавяше и от жена ми). От волана му дадох стъпка в посока на горе и свали една предавка. Явно в моя случай при тая скорост и наклон се чудеше какво да прави. Повече не съм наблюдавал това явление. На крак никога не съм го усещал също. Защо не изчакаш да видиш ще има ли развитие някакво, ами бързаш да хвърляш пари, които никой няма да откаже да вземе.
На мене ми говорят някви суми от порядъка на 2.500лв ? ти направо ми даде светлина в тунела .. а тва масло на машина ли си го сменя , защото ми казаха , че само с машина се сменя на 100% иначе оставали някъде 40% в торка?
а тези Софтелектроник в София ли се намират? А можеш ли да ми споделиш кое точно Равенол масло си поръчал " RAVENOL Automatic Transmission Oil ATF 6HP Fluid " за " ZF 6HP26 "
Това е маслото.
Когато се слага обратно, преди да се монтира се пълни с масло, и тогава се слага на кутията.
9 мнения
• Страница 1 от 1