Съвет за обслужване M57N
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- hibernate
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E93 335i
- Детайли за колата: не върви
Съвет за обслужване M57N
Здравейте колеги,
Дето се вика май ме сърбят ръцете, но предпочитам да съм сигурен пред това после да имам главоболия. Обмислям смяна на 3-те вериги на въпросния мотор, колата е e60 M57N. Покрай смяната на веригите мисля да направя и следните неща:
- Смяна на гарнитура капак клапани
- Смяна на гарнитура картер
- Смяна на ганитура датчик ниво масло
- Смяна на о-пръстен за маслената щека
- Комплект 3-те вериги (с плъзгачи и повдигачи)
- Водна помпа
- Ролки ремъци
Въпросът ми е изпускам ли нещо важно (така и така ще разпилея двигателя отгоре и отдолу), че да не се обади нещо което е консуматив и да се наложи да отварям наново само заради него.
Освен това, зъбните колелета на ангрежните вериги необходими ли са за смяна, че не ги намирам много в комплект (и ако ги намирам, цената е доста солена).
Благодаря предварително
Дето се вика май ме сърбят ръцете, но предпочитам да съм сигурен пред това после да имам главоболия. Обмислям смяна на 3-те вериги на въпросния мотор, колата е e60 M57N. Покрай смяната на веригите мисля да направя и следните неща:
- Смяна на гарнитура капак клапани
- Смяна на гарнитура картер
- Смяна на ганитура датчик ниво масло
- Смяна на о-пръстен за маслената щека
- Комплект 3-те вериги (с плъзгачи и повдигачи)
- Водна помпа
- Ролки ремъци
Въпросът ми е изпускам ли нещо важно (така и така ще разпилея двигателя отгоре и отдолу), че да не се обади нещо което е консуматив и да се наложи да отварям наново само заради него.
Освен това, зъбните колелета на ангрежните вериги необходими ли са за смяна, че не ги намирам много в комплект (и ако ги намирам, цената е доста солена).
Благодаря предварително

BMW 335i E93 2007 - Automatic 360 whp at 100 octane Stage 1 MHD
M-Pack, Keyless-Go, CiC Professional + Combox Retrofit, EPS Retrofit, Hi-Fi Retrofit, Sport Recaro, Light package, index 12 injectors
M-Pack, Keyless-Go, CiC Professional + Combox Retrofit, EPS Retrofit, Hi-Fi Retrofit, Sport Recaro, Light package, index 12 injectors
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Съвет за обслужване M57N
Според мен ще е хубаво и зъбчатките на веригите да смениш.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Съвет за обслужване M57N
Колега има тема за веригите, в нея са писани няколко пъти списъци със всички неща които се сменят при този ремонт. прочети я, ще ти е полезно.

3 мнения
• Страница 1 от 1