Окачване S226A - Джанти и гуми
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Окачване S226A - Джанти и гуми
Колеги имам една питанка, че не ми е изобщо ясно. Колата е със S226A Sports suspension settings в момента е с 18-ки с гуми 245/40/18
Дразни ме, че вози НЕ толкова комфортно... та се чудя, ако сложа 17-ки джанти дали ще усетя задоволяваща разлика или тя би била толкова малка, че няма смисъл от упражнения и ако сложа 17-ки какви гуми трябва да сложа, за да запазя задължително същата височина, че тя така или иначе си е ниска и на места опира. Същото се отнася и за 16-ки джанти, какви гуми, за да запазя същата височина.
Дразни ме, че вози НЕ толкова комфортно... та се чудя, ако сложа 17-ки джанти дали ще усетя задоволяваща разлика или тя би била толкова малка, че няма смисъл от упражнения и ако сложа 17-ки какви гуми трябва да сложа, за да запазя задължително същата височина, че тя така или иначе си е ниска и на места опира. Същото се отнася и за 16-ки джанти, какви гуми, за да запазя същата височина.
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Окачване S226A - Джанти и гуми
Моята е с М-окачване и ситуацията е същата.
Със 17-ки има някаква разлика, по-меко вози, но ако искаш да е доста по-меко, трябва да смениш и амортисьори и пружини с такива от кола с нормално окачване.
Със 17-ки има някаква разлика, по-меко вози, но ако искаш да е доста по-меко, трябва да смениш и амортисьори и пружини с такива от кола с нормално окачване.
datchko написа:Моята е с М-окачване и ситуацията е същата.
Какви са ти гумите и има ли разлика във височината, ако някога си бил с 18-ки де
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
washky написа: ако сложа 17-ки какви гуми трябва да сложа, за да запазя задължително същата височина
По принцип за 17'' препоръчват 225/50 разликата ще е +4мм, аз съм със 245/45/17 и разликата спрямо твоя размер 245/40/18 е -1мм. т.е. почти няма разлика във височината.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Разликата е пренебрежима. Аз съм със 245/45/17 и S226A. Така я взех колата, а за жалост е била с 18 цола. Вероятно в Италия някой е сменил джантите.washky написа:Колеги имам една питанка, че не ми е изобщо ясно. Колата е със S226A Sports suspension settings в момента е с 18-ки с гуми 245/40/18
Та ако искаш меко возене, пружини + амортисьори, със стандартни. Колата ще се вдигне със 1см и ще ти вози по-меко. Ако позволява може да минеш на 16 цола джанти, това ще доведе до още по-мека возия.
Аз не се решавам на смяна на джанти и гуми, защото:
1. Цена на 18 цола стил 124 8J+9J = 500 и нагоре лева.
2. Гуми (читави) са от 240 предни до над 300лв бройката за задни.
Та едни 1000+ лева само за да мина на 18 цола ми се виждат безсмислени.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
washky написа:datchko написа:Моята е с М-окачване и ситуацията е същата.
Какви са ти гумите и има ли разлика във височината, ако някога си бил с 18-ки де
Моята заводски излиза с 245/40/18, зимата съм с 225/50/17, пак заводски размер.
В калкулаторите за гуми дават -4мм разлика, 18-ките с гуми излизат по-малки накрая като диаметър.
Разлика във возията има със 17-ки, но не я чувствам достатъчно стабилна.
Иначе както колегата над мен е казал, разликата в цената на гумите не е малка, така че прецени какво търсиш.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Начи единствения смислен вариант за мен, някой да мине на по-голяма джанта е някакви по-леки джанти и поставянето на по-широки гуми на тях за да подобри сцеплението. Ама това при положение, че парите завалят или ей така имаш излишни
Сметката за леки джанти ББС (по 8-9кг) или стил 166/167 + хубави гуми надминава 2500лв. Това от своя страна ще накара много хора да се заглеждат по колата и да стана отново добър приятел с гумаджията за да ги изправя тея джанти.
Та за мен е по-добре да си седя на 17 цола.

Сметката за леки джанти ББС (по 8-9кг) или стил 166/167 + хубави гуми надминава 2500лв. Това от своя страна ще накара много хора да се заглеждат по колата и да стана отново добър приятел с гумаджията за да ги изправя тея джанти.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- nickem
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото има
- Мечтае да кара: Влакчето на метрото
Поне при мен возията с S226A и 18-ки е доста добра, дори е по-добра от старата ми 60-ка с комфортно окачване, защото амортисьорите са в перфектно състояние.
Между 18" и 17" разликата във возията е пренебрежима, отделно със 17 не ми харесва нито стабилността, нито как изглежда колата.
Ако искаш по-добра возия, първо отиди на тръсачка да видят амортисьорите, ако са ОК - комфортно окачване. С един размер джанти надолу няма да промениш нищо.
Между 18" и 17" разликата във возията е пренебрежима, отделно със 17 не ми харесва нито стабилността, нито как изглежда колата.
Ако искаш по-добра возия, първо отиди на тръсачка да видят амортисьорите, ако са ОК - комфортно окачване. С един размер джанти надолу няма да промениш нищо.
8 мнения
• Страница 1 от 1