Стържещ звук след отпускане на газта BMW 530 xd 2009г.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Стържещ звук след отпускане на газта BMW 530 xd 2009г.
Ако някой е имал подобен проблем,нека да пише.Проблема е следния-след сваляне и почистване на дпф-а,започна да се чува стържещ за момент шум при по рязко натискане на газта и отпускане на педала (при скорост 30-40км. и достигнати 1800-2000об.при пускане на педала).Изстъргването се чува само на скорост,а при форсиране на място се чува нещо подобно при разтоварване на турбото ,но не такова изстъргване.Стойностите на дпф-а и турбо са нормални (в Мкар).
Re: Стържещ звук след отпускане на газта BMW 530 xd 2009г.
Някоя ламаринка ти стърже на определен резонанс, някой да седи отдолу колата докато форсираш и да види къде е.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
- Bungo_Baggins
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530xd lci
И аз имам подобен звук на пристъргване на ламарина, чува се отзад откъм гърнето сякаш, направо си издрънчава за момент.
Не мога да го възпроизведа, когато поискам, не е всеки път, когато отпусна педала.
Първо мислих, че някое камъче е застанало между ламарината над диска на лявото колело и пристъргва от време на време.
Сменях гумите и го свързах с това, но опипвах и не откривам нищо.
Няма и нищо видимо.
Все още не мога да разбера какво е.
Не мога да го възпроизведа, когато поискам, не е всеки път, когато отпусна педала.
Първо мислих, че някое камъче е застанало между ламарината над диска на лявото колело и пристъргва от време на време.
Сменях гумите и го свързах с това, но опипвах и не откривам нищо.
Няма и нищо видимо.
Все още не мога да разбера какво е.
Провери си тампони на двигателя. При мене същите симптоми и се оказаха тампоните. И като подадеш газ двигателят ляга леко и се получава вибрация стържене и само при ускорение.
Няма начин да няма начин
- Bungo_Baggins
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 530xd lci
При мен е нещо като все едно някоя ламарина е откачена и за 1-2 секунди се търка в асфалта.
Не знам дали и при колегата е такова.
Няма нищо откачено отдолу.
Доста силно се чува, случи се и пешеходци да се оглеждат.
По чуждите форуми има подобни оплаквания и някои казват, че са точно камъчета между прахозащитната ламарина и вътрешната страна на диска.
Размърдвах ги да падне ако има, но след това пак се чуваше от време на време.
Преди ми се е случвало няколко пъти като стартирам двигателя, да се чува подобно издрънчаване, мислих си, че може да е от гърнето нещо, но видимо всичко е здраво.
Не знам дали и при колегата е такова.
Няма нищо откачено отдолу.
Доста силно се чува, случи се и пешеходци да се оглеждат.
По чуждите форуми има подобни оплаквания и някои казват, че са точно камъчета между прахозащитната ламарина и вътрешната страна на диска.
Размърдвах ги да падне ако има, но след това пак се чуваше от време на време.
Преди ми се е случвало няколко пъти като стартирам двигателя, да се чува подобно издрънчаване, мислих си, че може да е от гърнето нещо, но видимо всичко е здраво.
5 мнения
• Страница 1 от 1