Проблем с парктроника...

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: e92

Проблем с парктроника...

Мнение от vennyangelov » 12 Юли 2017, 22:58

Привет на всички колеги . От два дни имам странен проблем със парктроника на е60тката . Докато карах всичко беше наред , но като тръгнах да паркирам ми излезе грешка за парктроника и той не работеше . Излязох и почнах да "слушам" датчиците дали "пукат" . Предните и четирите "пукаха" . Задните датчици третия от ляво надясно "не пукаше" . Та въпроса ми е един ако не работи и всички ли спират отчитането ??? Ако сменя неработещия ще тръгне ли парктроника ???
ДИЗЕЛ БЕГАЧКА НЕМА !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Re: Проблем с парктроника...

Мнение от adovet » 13 Юли 2017, 17:00

vennyangelov написа:Привет на всички колеги . От два дни имам странен проблем със парктроника на е60тката . Докато карах всичко беше наред , но като тръгнах да паркирам ми излезе грешка за парктроника и той не работеше . Излязох и почнах да "слушам" датчиците дали "пукат" . Предните и четирите "пукаха" . Задните датчици третия от ляво надясно "не пукаше" . Та въпроса ми е един ако не работи и всички ли спират отчитането ??? Ако сменя неработещия ще тръгне ли парктроника ???

Ako един не работи, спира цялата система. Смени го и ще се оправят. Провери да не би да е здрав и някоя жица да бъзика нещата

Потребител
Аватар

Мнение от vennyangelov » 14 Юли 2017, 15:59

adovet написа:
vennyangelov написа:Привет на всички колеги . От два дни имам странен проблем със парктроника на е60тката . Докато карах всичко беше наред , но като тръгнах да паркирам ми излезе грешка за парктроника и той не работеше . Излязох и почнах да "слушам" датчиците дали "пукат" . Предните и четирите "пукаха" . Задните датчици третия от ляво надясно "не пукаше" . Та въпроса ми е един ако не работи и всички ли спират отчитането ??? Ако сменя неработещия ще тръгне ли парктроника ???

Ako един не работи, спира цялата система. Смени го и ще се оправят. Провери да не би да е здрав и някоя жица да бъзика нещата

Днес сутринта се качвам в колата и за моя изненада парктроника работеше без перфектно ... явно нещо се е бил намокрил датчика ... на някой случвало ли му се е ?
ДИЗЕЛ БЕГАЧКА НЕМА !!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 14 Юли 2017, 16:47

Някъде окъсяват захранващите жици на сензора (който не ти е работил)- предвид, че е отзад може да е имало лек удар по бронята, или ако същата е била сваляна (самите жици също са доста тънки ... та може и от вибрации и време (тогава трябва да се отремонтира проблема), или същия сензор да е спукан, и при наличие на влага в него - спира да действа (тук варианта е подмяна с друг, ако си от София, мога да ти услужа за проба).

Пак ще ти се появи проблема, докато не го разрешиш. :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от vennyangelov » 14 Юли 2017, 23:11

B.Stoimenov написа:Някъде окъсяват захранващите жици на сензора (който не ти е работил)- предвид, че е отзад може да е имало лек удар по бронята, или ако същата е била сваляна (самите жици също са доста тънки ... та може и от вибрации и време (тогава трябва да се отремонтира проблема), или същия сензор да е спукан, и при наличие на влага в него - спира да действа (тук варианта е подмяна с друг, ако си от София, мога да ти услужа за
B.Stoimenov написа:Някъде окъсяват захранващите жици на сензора (който не ти е работил)- предвид, че е отзад може да е имало лек удар по бронята, или ако същата е била сваляна (самите жици също са доста тънки ... та може и от вибрации и време (тогава трябва да се отремонтира проблема), или същия сензор да е спукан, и при наличие на влага в него - спира да действа (тук варианта е подмяна с друг, ако си от София, мога да ти услужа за проба).

Имаш право колега . Колата има лек удар точно при този сензор , който отказва , така купих колата . Ще свалям бронята и ще го сменям . Дано се реши проблема . Благодаря ти
ДИЗЕЛ БЕГАЧКА НЕМА !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 15 Юли 2017, 11:22

vennyangelov написа:
B.Stoimenov написа:Някъде окъсяват захранващите жици на сензора (който не ти е работил)- предвид, че е отзад може да е имало лек удар по бронята, или ако същата е била сваляна (самите жици също са доста тънки ... та може и от вибрации и време (тогава трябва да се отремонтира проблема), или същия сензор да е спукан, и при наличие на влага в него - спира да действа (тук варианта е подмяна с друг, ако си от София, мога да ти услужа за
B.Stoimenov написа:Някъде окъсяват захранващите жици на сензора (който не ти е работил)- предвид, че е отзад може да е имало лек удар по бронята, или ако същата е била сваляна (самите жици също са доста тънки ... та може и от вибрации и време (тогава трябва да се отремонтира проблема), или същия сензор да е спукан, и при наличие на влага в него - спира да действа (тук варианта е подмяна с друг, ако си от София, мога да ти услужа за проба).

Имаш право колега . Колата има лек удар точно при този сензор , който отказва , така купих колата . Ще свалям бронята и ще го сменям . Дано се реши проблема . Благодаря ти

Преди да го сменяш го размени с някой от другите за да видиш дали е проблема в него

Назад към Е60/Е61