BMW 530D След удар не пали

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 530D След удар не пали

Мнение от kukievil » 28 Юни 2017, 14:09

Здравейте,
имам следния проблем бмв е60 530д 2004 година след удар отпред от дясно има гръмнали два айрбега във вратата до шофиора и от равана завесата пак от дясно до шофиора. Проблема е, че след този удар колата не пали няма видими повреди по мотора и не е толкова силен удара за да се засегне. Четох доста и намерих един от проблемите който се оказа кабела на акумулатора има патрон който прекъсва тока към мотора направих го и сега вече мотора върти но не пали. Четох я на диагностика и дава датчика на рейла за високо налягане и предполагам, че няма гориво и то е прекъснато по някакъв начин но немога да намеря статия за това има ли бушон или някакъв прекъсвач който трябва да се оправи. Моля ако някой е запознат да каже какво може да е за да запали колата. Мерси предварително. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 N46B20
Мечтае да кара: M4 CS

Re: BMW 530D След удар не пали

Мнение от merx » 28 Юни 2017, 14:23

Бях чел веднъж за една японска марка, няма да я споменавам, че тука не я обичат много. :lol: Та работата там беше след много силен удар при влизане в дупка, имаше някакъв прекъсвач на подаването на гориво, който се задействал при катастрофа от мерки за сигурност. Предполагам и тук може да е такава причината, но не мога да помогна с нищо конкретно, само предположение. Успех! :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 28 Юни 2017, 14:32

Провери си бушоните и по-специално този на горивната помпа. Дават го номер 50 отзад в багажника:

download/file.php?id=127213&mode=view

Потребител
Аватар

Мнение от kukievil » 28 Юни 2017, 14:35

Z3Ro* написа:Провери си бушоните и по-специално този на горивната помпа. Дават го номер 50 отзад в багажника:

download/file.php?id=127213&mode=view

Това бушоните отзад над акумулатора ли са че аз само тях знам. Ако е този го гледах 20 ампера е зелен и си е здрав :(

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 28 Юни 2017, 14:41

kukievil написа:Здравейте,
имам следния проблем бмв е60 530д 2004 година след удар отпред от дясно има гръмнали два айрбега във вратата до шофиора и от равана завесата пак от дясно до шофиора. Проблема е, че след този удар колата не пали няма видими повреди по мотора и не е толкова силен удара за да се засегне. Четох доста и намерих един от проблемите който се оказа кабела на акумулатора има патрон който прекъсва тока към мотора направих го и сега вече мотора върти но не пали. Четох я на диагностика и дава датчика на рейла за високо налягане и предполагам, че няма гориво и то е прекъснато по някакъв начин но немога да намеря статия за това има ли бушон или някакъв прекъсвач който трябва да се оправи. Моля ако някой е запознат да каже какво може да е за да запали колата. Мерси предварително. :bchug:

Как го оправи BST-то (Battery Safety Terminal) ?

ЕДИТ това е черната кутия в която влиза червения "+" кабел към акумулатора. в нея има пиропатрон, който отделя кабела от акумулатора при инцидент. Доколкото знам има и малък кабел който оставя някои базови системи (като аварийни, фарове и прочие - за това не съм на 100%сигурен).

Още малко инфо, тъй като може да е полезно за всеки, който не запознат.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=c26Jq1O1m0M[/youtube]

А ето и от чужд форум. http://www.bimmerscan.com/bmw-battery-safety-terminal/

Because the battery cables are divided up in the rear distribution box, the rest of the vehicle electrical system remains operational when the safety battery terminal is triggered as long as none of the main fuses disconnect the circuit as the result of a short circuit. This ensures that all the important functions, such as e.g. hazard warning flashers, telephone, remain operational.

Потребител
Аватар

Мнение от kukievil » 28 Юни 2017, 15:05

B.Stoimenov написа:
kukievil написа:Здравейте,

Как го оправи BST-то (Battery Safety Terminal) ?

ЕДИТ това е черната кутия в която влиза червения "+" кабел към акумулатора. в нея има пиропатрон, който отделя кабела от акумулатора при инцидент. Доколкото знам има и малък кабел който оставя някои базови системи (като аварийни, фарове и прочие - за това не съм на 100%сигурен).

Още малко инфо, тъй като може да е полезно за всеки, който не запознат.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=c26Jq1O1m0M[/youtube]

А ето и от чужд форум. http://www.bimmerscan.com/bmw-battery-safety-terminal/

Because the battery cables are divided up in the rear distribution box, the rest of the vehicle electrical system remains operational when the safety battery terminal is triggered as long as none of the main fuses disconnect the circuit as the result of a short circuit. This ensures that all the important functions, such as e.g. hazard warning flashers, telephone, remain operational.

Както е на снимката кабела е прекъснат отворих пластмасовата кутия и съединих отново кабела той е с метални накрайници и си влеза плътно като го набих леко. Преди да го свържа в колата работеха всички системи без да върти мотора правеше само цък отпред на стартера но не въртеше въпреки че всичко вътре работеше. След като го свързах отново стартера завъртя и мотора си върти но не иска да запали затова предполагам че няма как да е от това защото преди да го свържа мотора не помръдваше.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 28 Юни 2017, 15:07

официално се води, че ще заработи след подмяна. За алтернатива (временна) пише да се направи байпас. като цяло прегледай всички бушони с мултицет също така.

Потребител
Аватар

Мнение от kukievil » 28 Юни 2017, 15:09

B.Stoimenov написа:официално се води, че ще заработи след подмяна. За алтернатива (временна) пише да се направи байпас. като цяло прегледай всички бушони с мултицет също така.

Според мен има проблем с горивото защото при диагностиката ми дава датчика на рейла той дава грешка като няма налягане и гориво по системата затова мисля че е прекъснало и горивото но незнам къде да търся проблема.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 28 Юни 2017, 15:15

kukievil написа:
B.Stoimenov написа:официално се води, че ще заработи след подмяна. За алтернатива (временна) пише да се направи байпас. като цяло прегледай всички бушони с мултицет също така.

Според мен има проблем с горивото защото при диагностиката ми дава датчика на рейла той дава грешка като няма налягане и гориво по системата затова мисля че е прекъснало и горивото но незнам къде да търся проблема.

Ами ако до помпата не достига електричество, след задействането на БСТ-то ... следва да не функционира . Трябва си играчка, ако искаш за зачети, че в моемтна нямамв реме, в чуждите форуми относно байпас-а на БСТ-то. Тоест директно да вържеш плюса към акумулатора. Предвид спецификата на БСТ-то, може контакта с набутване да не е достатъчно добър за да преведе необходимото захранване и прочие .. знам ли. МОже някой колега да е по-запознат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Юни 2017, 16:31

Виж буксата за налягането в рейла дали си е на място, пада се от зад на двигателя :idea:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 28 Юни 2017, 16:39

На този модел автомобил няма fuel cut-off прекъсвач за горивото. Извади маркуча на горивото и го пусни в едно шише, дай контакт и виж ще качи ли помпата. Ако не, търси проблема в бушон, помпа или релето й...

Потребител
Аватар

Мнение от ignorance » 29 Юни 2017, 21:07

При автомобили марка ХОНДА има един ШОК бутон, който прекъсва подаването на гориво. Намира се зад глъв бокса ака. жабката. Възможно е и при бе ен ве да има такъв. Успех

Изпратено от моят GT-I9301I с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Юни 2017, 9:23

Наскоро палихме една Е60 след удар и отворени еърбеци. Буксата на акумулатора беше прекъсната естествено, но след свързването и накъсо и изчистване на грешките мотора запали от раз.
Изображение

Назад към Е60/Е61