Парното не духа топло
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Парното не духа топло
Здравейте колеги имам следният проблем. Колата е Е60 54Б22 Имам малък теч в радиатора реших да долея от онези добавки дето спират течовете и ужас парното изчезна веднага. Полудях духа леко топло и то когато си поиска само пасажерската страна. Какво може да е запушила тази гад, радиатор на парно или електромагнитни клапани и най-ефикасно мога да реша проблема? Гледам в нета някакви машини за отпушване на радиатори дали ще има ефект?
Няма начин да няма начин
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Парното не духа топло
Не, че искам да те плаша, но освен гореизброените проблеми, най- вероятно те очакват още. Ще се наложи да обърнеш внимание на клапана, за който беше писал, но и на термостат, който най- вероятно ще остане затворен в най- неподходящия момент. Преди 20 год, когато за последно съм използвал подобна присадка, на опаковката изрично пишеше, да се махне термостата и да се шунтира радиаторчето на парното. Така че.... очаквай изненади!
viewtopic.php?f=34&t=415585
За решаване на проблема- може да се пробва с неколкократна промивка с вода, съчетано с каране на колата на високи обороти. По отношение на препарати във водата- може да нанесат повече вреда от колкото полза- има достатъчно описани случаи как след използването им протича от някъде.
Re: Парното не духа топло
До определено се пр**бах с тази добавка. Въпреки че на на старият ситроен никакви проблеми нямаше. Ще пробвам с промивка днеска и утре ще я карам на едно майстор да я види евентуално какво точно е.
Няма начин да няма начин
3 мнения
• Страница 1 от 1