Стоманени джанти, размери
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- kopi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 525d
- Мечтае да кара: M5 E60
Колеги, искам да взема стоманени джанти с новите зимни гуми. Рових се, но неможах да намеря конкретни размери по които да се водя. Но пък намерих този модел - KFZ 9970 7Jx16 5x120 ET20 72.5 - навсякъде го дават, че е подходящ за мен (E61 525D 145kW LCI). Ще съм благодарен ако някой удари едно рамо и ми разясни къртинката. 

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: Стоманени джанти, размери
kopi написа:Колеги, искам да взема стоманени джанти с новите зимни гуми. Рових се, но неможах да намеря конкретни размери по които да се водя. Но пък намерих този модел - KFZ 9970 7Jx16 5x120 ET20 72.5 - навсякъде го дават, че е подходящ за мен (E61 525D 145kW LCI). Ще съм благодарен ако някой удари едно рамо и ми разясни къртинката.
Само като идея, за същите пари вместо нови стоманение (които според мен ще стоят доста грозно на колата), защо не си вземеш 16ки или 17ки - лети, оригинални . гледам вървят по 3-400 лева ..

Иначе на твоя въпрос - да, джантите стават на колата.

Колега размера който ти трябва e 7J ET20 5X120 размер на гумите 205/60/16 по предписание на производителя. Аз миналата седмица си купих 4 броя за 190 лв. от Враца. Николай 0887 075 758 това е човека от който ги купих доволен съм. Като цяло много трудно се намират щото никой не иска да си ги слага, Успех
Няма начин да няма начин
- kopi
- кандидат ентусиаст
-
B.Stoimenov , май точно това ще направя - ще си взема лети джанти 16ки - styling 50, 115, 134 или 242 (дъ бест!)
а за гумите още не съм решил, колебая се между Nokian WR D4 и Dunlop Winter Sport 5
ponko_23, 205/60/16 - на лепенката на вратата нямам такъв размер, нещо се бъркаш
всички са само 225 и 245 ... освен това в големия талон са описани размерите които единствено мога да ползвам и нямам право да стъпвам на криво 

ponko_23, 205/60/16 - на лепенката на вратата нямам такъв размер, нещо се бъркаш

- sstancho89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525d
- Мечтае да кара: 306 MAXI / Megane KIT CAR / Xsara MAXI
Колегата ти е написал този размер, защото гумата е същата като диаметър и ако се наложи да си слагаш резервната няма да имаш проблем. Размера го няма, защото гумата е по-тясна и реално не трябва да се монтира на 7.5 инча широчина на джантата (или 7.5J, едно и също е). Дори и да ги монтираш на тази джанта няма да имаш проблем, защото гумата е доста висока (няма да се износи по ръбовете).
- kopi
- кандидат ентусиаст
-
sstancho89 написа:Колегата ти е написал този размер, защото гумата е същата като диаметър и ако се наложи да си слагаш резервната няма да имаш проблем. Размера го няма, защото гумата е по-тясна и реално не трябва да се монтира на 7.5 инча широчина на джантата (или 7.5J, едно и също е). Дори и да ги монтираш на тази джанта няма да имаш проблем, защото гумата е доста висока (няма да се износи по ръбовете).
"... освен това в големия талон са описани размерите които единствено мога да ползвам и нямам право да стъпвам на криво

- немога да мина преглед!
- недай си боже да стане инцидент, застрахователите ще се хванат за гумите и накрая всичко ще е на мой гръб!
(както сам се сещаш, нестава въпрос за България)
kopi написа:B.Stoimenov , май точно това ще направя - ще си взема лети джанти 16ки - styling 50, 115, 134 или 242 (дъ бест!)а за гумите още не съм решил, колебая се между Nokian WR D4 и Dunlop Winter Sport 5
![]()
ponko_23, 205/60/16 - на лепенката на вратата нямам такъв размер, нещо се бъркашвсички са само 225 и 245 ... освен това в големия талон са описани размерите които единствено мога да ползвам и нямам право да стъпвам на криво
Здрасти колега аз съм със седан и има този размер 205/60/16 това е минимален точно лепенката на врата, за комби може и да са необходими по широки гуми
Няма начин да няма начин
- kopi
- кандидат ентусиаст
-
вярно, не се замислих за това, има логика
- за седана минимума е един, а за комбито друг явно ...
това е което аз имам -

това е което аз имам -
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Само да ви кажа, че това е какво БМВ препоръчва. Не мисля, че в която и да е държава е противозаконно или нередно да караш с друг размер гуми. Но знам ли, може и да се е променило нещо по света
Друг е въпроса, че лично според мен за такова голямо купе, гума 205 ...е вероятно неустойчива.

Друг е въпроса, че лично според мен за такова голямо купе, гума 205 ...е вероятно неустойчива.

- kopi
- кандидат ентусиаст
-
Това какво BMW препоръчва изобщо не смятам, че е малко или пък за подценяване.
А относно дали е незаконно или не ... малко по-нагоре се опитах да обясня, че в Чехия къде живея в големия талон са описани характеристиките за гуми и джанти, които само и единствено могат да се използват
(съвпадат на 100% с тези от вратата (производителя), само малко са се престарали със скоростните индекси ... - навсякъде са нашляпали "W"
)!
И всичко това никак не е лошо ако се замислиш - идиоти на пътя колкото искаш
А относно дали е незаконно или не ... малко по-нагоре се опитах да обясня, че в Чехия къде живея в големия талон са описани характеристиките за гуми и джанти, които само и единствено могат да се използват

И всичко това никак не е лошо ако се замислиш - идиоти на пътя колкото искаш

Последна промяна kopi на 18 Окт 2016, 23:46, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
В Германия нямаш право да караш с различен от дадения от производителя размер.B.Stoimenov написа:Само да ви кажа, че това е какво БМВ препоръчва. Не мисля, че в която и да е държава е противозаконно или нередно да караш с друг размер гуми. Но знам ли, може и да се е променило нещо по света![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Не го знаех, наистина !
много добре в такъв случай е регламентирано ... няма лошо!
Самият аз ги спазвам указанията винаги (не съм казвал, че са за пренебрегване
), но откровено се изненадвам, че в някои страни са задължителни (което е напълно правилно реално- гюнтер го е измислил)
Sent from my iPhone using Tapatalk

Самият аз ги спазвам указанията винаги (не съм казвал, че са за пренебрегване

Sent from my iPhone using Tapatalk
- kopi
- кандидат ентусиаст
-
колега! намерих styling 50 - https://auto.bazos.cz/inzerat/65976007/5x120-ALU-BMW-R16-letni-pneu.php
уговорката е да взема само джантите, ще ми стъпят на 350лв
да взимам ли... ? мисля, че ще стъпят много добре на колата, пък и приличат на сегашните които имам сега - 245 
уговорката е да взема само джантите, ще ми стъпят на 350лв

- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
kopi написа:колега! намерих styling 50 - https://auto.bazos.cz/inzerat/65976007/5x120-ALU-BMW-R16-letni-pneu.php
уговорката е да взема само джантите, ще ми стъпят на 350лвда взимам ли... ? мисля, че ще стъпят много добре на колата, пък и приличат на сегашните които имам сега - 245
колега в olx-a гледа ли?
https://www.olx.bg/ad/4br-al-dzhanti-16 ... bf2ad1df59
https://www.olx.bg/ad/205-55-16-gumi-i- ... bf2ad1df59
https://www.olx.bg/ad/dzhanti-s-gumi-bm ... aff7a98e26
https://www.olx.bg/ad/dzhanti-s-gumi-16 ... e43d058447
Лично аз бих избрал style 242 от показаните.
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
14 мнения
• Страница 1 от 1