Резонанс предно ляво колело, ляв завой
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Резонанс предно ляво колело, ляв завой
Привет колеги,
Един "колега" реши рязко да навлезе в моето платно и се наложи да мина през бордюр за да не го ударя с предно ляво колело.
Щетите са чисто нова гума - срязана, което е оправено. Джантата, учудващо няма абсолютно нищо, окачването също е прегледано, всичко е здраво, НО когато карам с 70-80+ и дори съвсем леко да пипна волана на ляво се усеща резонанс от лявата страна и минимална вибрация, според вас какво може да е?
Лагер, до колкото знам ще е обратното, десен завой = ляв лагер, при мен шума 100% идва от ляво, появи се след срещата с бордюра. Гумите са балансирани, не съм я закачал все още на стенд за реглеж, най-вероятно е избягал, но от реглаж може ли да става подобно нещо?
Един "колега" реши рязко да навлезе в моето платно и се наложи да мина през бордюр за да не го ударя с предно ляво колело.
Щетите са чисто нова гума - срязана, което е оправено. Джантата, учудващо няма абсолютно нищо, окачването също е прегледано, всичко е здраво, НО когато карам с 70-80+ и дори съвсем леко да пипна волана на ляво се усеща резонанс от лявата страна и минимална вибрация, според вас какво може да е?
Лагер, до колкото знам ще е обратното, десен завой = ляв лагер, при мен шума 100% идва от ляво, появи се след срещата с бордюра. Гумите са балансирани, не съм я закачал все още на стенд за реглеж, най-вероятно е избягал, но от реглаж може ли да става подобно нещо?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Резонанс предно ляво колело, ляв завой
iceblast написа: не съм я закачал все още на стенд за реглеж, най-вероятно е избягал, но от реглаж може ли да става подобно нещо?

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
А дали пък нещо не се случва със спирачния апарат....
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Колега ,подобен проблем . Аз влязох в адската дупка , след смяна на гуми и преглед джанти всичко е добре. Но със скорост над 120 колата на моменти изпада в резонанс и вибрира цялото купе ,неприятно.
За милиони-няма закони.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Боби, размени джантите, това е най-лесно за начало.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
До скоро, при същата скорост имах вибрация, но след реглаж, поради други причини, въпросната вибрация изчезна. Според мен, дори и да не ти е това проблема, задължително реглаж след такъв "удар" по ходовата част.
Стана ми любопитно как така удари левия бордюр на платното? Или си карал в Англия или ти си карал в насрещното?
Стана ми любопитно как така удари левия бордюр на платното? Или си карал в Англия или ти си карал в насрещното?

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=31_0661
Номер 9 от схемата може да е сдал багажа при този удар.
Номер 9 от схемата може да е сдал багажа при този удар.
Разменях джанти, въртяхме ги на гумаджия, вс е ок.
В момента не съм в България, но когато се прибера ще мина реглажа и ще тестваме положението.
В лентата за изпреварване влезе колегата, защото имаше леко отклонение в дясно и той вместо да следва пътя реши, че ще кара само направо.
В момента не съм в България, но когато се прибера ще мина реглажа и ще тестваме положението.
В лентата за изпреварване влезе колегата, защото имаше леко отклонение в дясно и той вместо да следва пътя реши, че ще кара само направо.
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Лагер главина. И на мен ми беше така само че с десен завой и се оказа преден десен лагер, който се сменя право с главина.
- GIGA
- Потребител
-
- Кара: BMW 525/E61 2004g.
След такъв удар дори и нищо видимо да няма със сигурност
колата трябва да мине на реглаж на предница.
колата трябва да мине на реглаж на предница.
10 мнения
• Страница 1 от 1