Проблем BMW E60 535d пуше черен дим
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BRIKETCHETO
- Потребител
-
- Кара: E60 535D
Проблем BMW E60 535d пуше черен дим
Здравей те колеги! От 4-5 месеца забелязах че колата ми пуше черно при подава на газ още от ниски обороти почва да върти кълбета от черен пушек и цялата задница става в сажди и черни точки. Отидох в сервиз при мои познати закачихме колата на диагностика и показа че три от шесте дюзи бяха извън нормите и смених дюзите с шес нови Рецеклирана от Бош Германия. Пушенето остана но намаля малко след това свалих ме главата и я ревизирахме че имаше много нагар,ревизиран е и двигателя сменил съм смукателните колектори и егр клапана но пушенето остана,намаля осезаемо но не и в нормите. При ускорение от ниски обороти виждам на огледалото пак черен пушек. Та след тези гимнастики кадето направиш нерви и пари кадето дадох почти нищо не се е променило. Та някой ако се е сблъскъл с такъв проблем нека да помогне. Благодаря предварително!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Проблем BMW E60 535d пуше черен дим
Логично е да обърнеш внимание на турбините, особено що прави черни пръски по бронята.
Вероятно имаш и завишен разход на масло.
Вероятно имаш и завишен разход на масло.

Едва ли е много свързано, но да споделя моя опит. Моята е фабрично без дпф, дюзите са ми зле.
Ходих на една декарбонизация при Дунев, чистих егр, колектор също и други дреболии.
Месец - месец и половина колата нямаше грам пушек. Независимо в какъв режим, колко газ, топла, студена и т.н.
Сега отново започна да припушва, но предполагам е от дюзи.
Ходих на една декарбонизация при Дунев, чистих егр, колектор също и други дреболии.
Месец - месец и половина колата нямаше грам пушек. Независимо в какъв режим, колко газ, топла, студена и т.н.
Сега отново започна да припушва, но предполагам е от дюзи.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Както е казал колегата по-горе, по-скоро провери турбото и турбо пътищата. Може да имаш и някъде спукан маркуч или пък кулер, съответно се губи налягането, обогатява компа сместа - и ей на ... пушилка отзад.
И е добре да кажеш ... ДПФ имаш ли ? Софтуерно пипана ли е колата ?
И е добре да кажеш ... ДПФ имаш ли ? Софтуерно пипана ли е колата ?
- BRIKETCHETO
- Потребител
-
Забравих да спомена че малката турбина съм я рециклирал ДПФ е премахнат. Софтуерно бях я пипал,но след като почна да пуши сложихме фабричния софтуер. До колкото знам са проверени и маркучите по турбото за напуквания, но няма не съм проверил интеркулера но видимо външно не е омаслен някаде но ще го проверя и него. Тези дни ще сменя и вакуми те да съм събуден че не е от тях.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
BRIKETCHETO написа:Забравих да спомена че малката турбина съм я рециклирал ДПФ е премахнат. Софтуерно бях я пипал,но след като почна да пуши сложихме фабричния софтуер. До колкото знам са проверени и маркучите по турбото за напуквания, но няма не съм проверил интеркулера но видимо външно не е омаслен някаде но ще го проверя и него. Тези дни ще сменя и вакуми те да съм събуден че не е от тях.
А като върнахте стария софт ... и щом нямаш физически ДПФ ... изолирахте ли го софтуерно ? Без ДПФ, няма как да не ти пуше колата, но ако регенерира ... ще пуши още повече .
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
pepsin написа:Дюзи
Колегата е писал, че е сменил и 6-те дюзи

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
A разхода на гориво как е, и върви ли както трябва колата?
- BRIKETCHETO
- Потребител
-
B.Stoimenov написа:BRIKETCHETO написа:Забравих да спомена че малката турбина съм я рециклирал ДПФ е премахнат. Софтуерно бях я пипал,но след като почна да пуши сложихме фабричния софтуер. До колкото знам са проверени и маркучите по турбото за напуквания, но няма не съм проверил интеркулера но видимо външно не е омаслен някаде но ще го проверя и него. Тези дни ще сменя и вакуми те да съм събуден че не е от тях.
А като върнахте стария софт ... и щом нямаш физически ДПФ ... изолирахте ли го софтуерно ? Без ДПФ, няма как да не ти пуше колата, но ако регенерира ... ще пуши още повече .
Не съм сигурен колега дали е изолиран софтуерно,но мисля че няма проблем и да не се бара софтуерно че компа не си го търси

- BRIKETCHETO
- Потребител
-
Върви като луда
и разхода си е нормален

- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
И аз 6те ги сменях и пак си пушеше 

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Маркучи колена връзки вакумми...всичко свързано с и около турбото
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
- BRIKETCHETO
- Потребител
-
Провере ни са турбо пътищата, но тези дни ще сменям вакумите и ще проверя още един път турбо пътищата. Пробвах при изключен дебитомер и колата не пуши и незнам да не ми прави някакви мизерий

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
Та колега, последно ДПФ-а като сте го премахнали, софтуерно изолиран ли е ?
Защото казваш, че е била ремапната, а след това сте върнали оригиналния софтуер. Ама ако не сте изолирали ДПФ-а софтуерно ... (което с оригиналния софтуер, няма как да е станало). да не говорим, че и други неща може да почнат да се обаждат. ..
Защото казваш, че е била ремапната, а след това сте върнали оригиналния софтуер. Ама ако не сте изолирали ДПФ-а софтуерно ... (което с оригиналния софтуер, няма как да е станало). да не говорим, че и други неща може да почнат да се обаждат. ..
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2