МАП сензор къде?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
МАП сензор къде?
Къде се намира този мап сензор и имам ли въобще такъв. 530д 218, 2004. Колата напоследък стана мудна, и искам да го почистя него и дебитомера, за да видя дали не е от тях. Ако някой има идея от какво може да е да сподели. ЕГР-то работи, но сякаш колата е по мудна и пропучва черно като се подаде газ.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Re: МАП сензор къде?
От задната страна на входящият колектор. Трябва да се свалят корите под чистачките за да го достигнеш. Това на снимките е управлението на вихровите клапи. Ако клапите си стоят съветвам те да ги махнеш и тогава да почистиш MAP сензора.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
МАП-а е на колектора отзад.Гледай ги с диагностика,за да не се цапаш излишно.....
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
За симптоми струва ми се леко мудна все едно не е каквато беше, дебитомера съм го сменял преди 7-8 месеца, но ще сваля и него заедно с мап сензора ще ги почистя.
Мап сензора ли да гледам на диагностика, ако е той гледан е и уж вс е нормално но от форума четох че може да не записва грешка, пък и половин един час работа е да ги сваля почистя и кача, и после ако не е това да търся др причина
Мап сензора ли да гледам на диагностика, ако е той гледан е и уж вс е нормално но от форума четох че може да не записва грешка, пък и половин един час работа е да ги сваля почистя и кача, и после ако не е това да търся др причина
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Пресиян Василев написа:МАП-а е на колектора отзад.Гледай ги с диагностика,за да не се цапаш излишно.....
Айде моля моля, MAP сензора се хваща на диагностика само ако е заминал - ако знаеш до момента коли коли са литнали само с почистването му без да има признаци в диагностиката.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Колеги, със контактен спрей ли го чистите или с такъв за чистене на Дебитомер ?
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Аз лично с контактен спрей, но днес неможех да стигна до мапа, защото трябва да сваля разпънката, а тя е хваната с звезди и в момента нямам, но другиден ще го почистя и него.
Днес я закарах да я погледнат и по точно дюзите, и ми казаха че са ми мръсни, давали отклонение в стойностите и майстора ми каза да пробвам с добавка bardahl. И да попитам къде могат да ми свалят дюзите да ги почистят и сложат, по възможност в пловдив или пазарджик, но в краен вариант и софия. И за колко време става процедурата и какви пари е.
Днес я закарах да я погледнат и по точно дюзите, и ми казаха че са ми мръсни, давали отклонение в стойностите и майстора ми каза да пробвам с добавка bardahl. И да попитам къде могат да ми свалят дюзите да ги почистят и сложат, по възможност в пловдив или пазарджик, но в краен вариант и софия. И за колко време става процедурата и какви пари е.
Как разбраха, че дават отклонения - четоха ги със софтуер или са ги сваляли ?
В общи линии дюзи, където и да свалиш ~ 20лв. на дюза за проверка.
Според мен на стенда доста от дюзите ти ще излязат лоши. Някои казват, че само с калибриране
може да се нагласят, други казват да не се "калибрират" ами само пълен рециклаж и то на шестте.
Ако ги правиш някъде, гледай да е в хубав сервиз или познат, на когото имаш доверие.
В общи линии дюзи, където и да свалиш ~ 20лв. на дюза за проверка.
Според мен на стенда доста от дюзите ти ще излязат лоши. Някои казват, че само с калибриране
може да се нагласят, други казват да не се "калибрират" ами само пълен рециклаж и то на шестте.
Ако ги правиш някъде, гледай да е в хубав сервиз или познат, на когото имаш доверие.
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Софтуерно ги провериха, рециклирането колко пари е. Четох във форума че сваляне почистване калибриране около 200лв
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Тук във форума четох. Само сваляне почистване с ултразвук и качваме около 200-300 лв за всички
Колеги да ме насочите в Плевен или района читав майстор за дюзите?благодаря предварително.
Sent from my Tab2A7-10F using Tapatalk
Sent from my Tab2A7-10F using Tapatalk
13 мнения
• Страница 1 от 1