Ключ Е60 ромб

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото си иска
Детайли за колата: Обикновенно много бърза

Ключ Е60 ромб

Мнение от lyu_records » 12 Май 2016, 23:04

Здравейте колеги имам следното питане:
Имам е60 2005г с 1 ключ "ромб" CAS2 868MHz, на който трябва да му се смени батерията защото не отключва дистанционно а само ръчно, това е проверено, имам приятел с машинка и ключа не предава сигнал, аз ще му сменя батерията и предполагам че ще тръгне.
Та имам и друг ключ оригинален от друго E60, може ли да се кодира за моята кола?
Имах E46 и там са ми ясни нещата, как стават но за Е60 е друг филма а не ми се ходи в разни странни "криминални" ключари, ателиета. След като ми откраднаха Е46-цата предпочитам да попитам тук гилдията към кой да се обърна.
Благодаря предварително. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Re: Ключ Е60 ромб

Мнение от doncheff » 13 Май 2016, 9:56

Със сигурност може да се преправи като смениш дистанционните и си преместиш чипа за имобилайзера. После се обучава дистанционното към твоята кола (много лесно). Въпроса е друг. Тези ключове се самозареждат от ключалката. Батерията не се сменя, защото ключа е капсолован и трябва да се реже. Дори самата батерия до колкото знам е запоена на платката.

Казвайки всичко това, батерията може да се смени, разбира се, но по-добре погледни къде е проблема със зареждането. И 100 процента трябва да идеш на ключар. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Май 2016, 10:15

doncheff написа:Със сигурност може да се преправи като смениш дистанционните и си преместиш чипа за имобилайзера. После се обучава дистанционното към твоята кола (много лесно).
:bchug:

Колега абсолютно си прав НО ако това се отнасяше за е46, е39 и всички бмв-та с евс, при бмв с кас модул както е е60 там нещата не са така, чипа е един и тази платка освен чипа, бубина и един кварц няма кой знае какво по нея.
Този ключ не се обачава никак лесно /изисква си специална техника - ключарски програматори/няма нищо общо с комбинацията с бутони и т.н, дистанционно се обучава когато е вписан ключа т.е обучен към имобилайзера в случая кас модула.

П.П Относно питането на колегата за втора употреба ключ, там за да станат нещата възможностите са две с втора употреба ключ:
1. С много отворен програматор за ключове да се отключи изпозлвания ключ за да може да се програмира на ново:
2. Да се извлече информацията за втората употреба ключ от кас модула и да се впише в кас-а на колата на колегата, но за тази цел трябва и кас модула.

И най-лесния начин е от колегат Максим - "xm-net" да се купи чисто нов ключ и да се програмира за 5 минути.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 13 Май 2016, 10:20

oci написа:
doncheff написа:Със сигурност може да се преправи като смениш дистанционните и си преместиш чипа за имобилайзера. После се обучава дистанционното към твоята кола (много лесно).
:bchug:

Колега абсолютно си прав НО ако това се отнасяше за е46, е39 и всички бмв-та с евс, при бмв с кас модул както е е60 там нещата не са така, чипа е един и тази платка освен чипа, бубина и един кварц няма кой знае какво по нея.
Този ключ не се обачава никак лесно /изисква си специална техника - ключарски програматори/няма нищо общо с комбинацията с бутони и т.н, дистанционно се обучава когато е вписан ключа т.е обучен към имобилайзера в случая кас модула.

П.П Относно питането на колегата за втора употреба ключ, там за да станат нещата възможностите са две с втора употреба ключ:
1. С много отворен програматор за ключове да се отключи изпозлвания ключ за да може да се програмира на ново:
2. Да се извлече информацията за втората употреба ключ от кас модула и да се впише в кас-а на колата на колегата, но за тази цел трябва и кас модула.

И най-лесния начин е от колегат Максим - "xm-net" да се купи чисто нов ключ и да се програмира за 5 минути.

Тука значи аз съм в грешка. Не бях наясно, че разликата с Е39 и Е46 са толкова големи. Извинявам се на колегите, ако съм ги подвел. :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 13 Май 2016, 11:22

Нямат нищо общо на E39 и Е46 Go ключовете си бяха екстра и са ми пределно ясни, тука мъката е голяма.
Все ще има някой който си е правил резервен ключ :banghead:

А това с колегата и новия ключ, би ли разяснил колега.

Ха колко е малък света. Колега чухме се днес по телефона а интересното е че те намерих от обява в OLX
Благодаря много за обърнатото внимание ще свършим работа :yes:
Колегата ги разбира нещата евала :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 04 Сеп 2016, 1:45

Колеги от къде да си закупя спешно заготовката за ключ ромб в София за Е60 през празниците. Разглобих си ключа и се беше скъсало едното краче на батерията към платката, направих мостче и ключа тръгна, вече работи дистанционно :lalala:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 04 Сеп 2016, 2:31

виж в раздел обяви колегата xm_net
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

Потребител
Аватар

Мнение от kukievil » 04 Сеп 2016, 19:51

Здравейте аз лично съм си отварял ключа сам без никакви проблеми има даже клип в туба как става малко е кофти понеже трябва да се внимава докато се отваря но при мене стана без проблем. Купих си после кутийка заготовка смених си батерията с нова обикновенна от магазина и после го сложих в новата заготовка и всичко си е перфектно. Трудното е само срязването на старата оригинална кутийка аз го направих с макетно ножче малко по малко и става. А доколкото зареждането батерията каквато и да е за 10-12 години няма как да не се скапе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 04 Сеп 2016, 22:48

Мерси колега, поръчах си от Китай срещу 2$ с безплатна доставка. Докато дойде ще си карам с ключ омотан с тиксо :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 05 Сеп 2016, 10:42

Говорих си с ключар и той ми каза, че проблема винаги е в това че се откъсва батерията. Моята кола е 2005г. това е ключ на 11 години, съдейки и по окаяното му състояние, батерията както вече писах се беше откъснала, демек не се е зареждала бая време, когато я замерих с мултицета даваше 2,98V
За какво ми е да я сменям. :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 06 Сеп 2016, 0:55

lyu_records написа:Говорих си с ключар и той ми каза, че проблема винаги е в това че се откъсва батерията. Моята кола е 2005г. това е ключ на 11 години, съдейки и по окаяното му състояние, батерията както вече писах се беше откъснала, демек не се е зареждала бая време, когато я замерих с мултицета даваше 2,98V
За какво ми е да я сменям. :)

Провери я само под товар дали не пада под 2.5 волта.
Ако пада я сменяй.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 06 Сеп 2016, 1:00

Виж това не съм тествал като натисна копчето на колко пада волтажа.
А по принцип от какво разстояние би трябвало ключа да бачка щото ми прави впечатление, че трябва да съм на около максимум 5-6 метра от колата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 06 Сеп 2016, 9:43

lyu_records написа:Виж това не съм тествал като натисна копчето на колко пада волтажа.
А по принцип от какво разстояние би трябвало ключа да бачка щото ми прави впечатление, че трябва да съм на около максимум 5-6 метра от колата.

точно така натисни един от бутоните и го задръж и виж под товар до колко пада.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 06 Сеп 2016, 18:06

lyu_records написа:Виж това не съм тествал като натисна копчето на колко пада волтажа.

Аз с чисто новия ключ,отначало отключвах само като съм на 2-3 метра от нея после като покарах колата известно време започна все по-отдалеч някъде от 100 метра може би съм я отключвал. Обяснявам си го,че може би има няк'во време в което батерията е нужно да се разработи един вид. :dunno:
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lyu_records » 06 Сеп 2016, 20:27

Да се зареди, а с това индуктивно зареждане си трябва време. Все пак моята е на 11 години и май ще си я подменя защото е имала бая цикли на зареждане.

Следваща

Назад към Е60/Е61