Active Steering Fault - е61 535д 2005
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d torque monster
- Мечтае да кара: 550i supercharged
- Детайли за колата: Actual: 535d e61 pre-LCI 370 hp 750 nm
Previous: 540i e39 Black 5 speed manual, 335i N54 e91 Black 07' pre-face 306 hp
Active Steering Fault - е61 535д 2005
Здравейте, колеги,
От скоро имам този страхотен автомобил, но днес за първи път се сблъсках с проблем в Active Steering-а.
Бях паркирал завил надясно и след като запалих колата ми изби тази грешка, която след като закачихме на компютър беше следната:
AL: Motor position angle:not initialized
Message [engine data, 0x1D0] faulty, receiver active steering,transmitter DME - DDE
Загасих колата запалих я и грешката отново я имаше. Продължих по пътя и след като ускорих(волана ми беше на една страна за да карам направо) грешката изчезна сама. Шофирах още 10 -тина км и проблем нямаше. Прочетох в интернет за калибровката - пълен ляв - пълен десен и центриране на волана след запалване с цел калибровка и ресет и го направих няколко пъти за всеки случай. По-късно през деня отново качвам се в колата - паля и отново същата грешка на екрана(волана беше изправен този път). Пробвах с калибровката гася паля и т.н, но грешката си оставаше. Тръгнах отново да карам и по-едно време пак изчезна от само себе си. Сега отново всичко е ок.
Забелязах че по време на грешката моторчето за актив стииринга си работи, защото волана върви леко и с малко обороти на празен ход стигам до крайните положения - както си е по-принцип.
Много са кофти тия фантомните проблеми - ту ги има - ту ги няма.
Колеги моля за съдействие с информация - къде е най-вероятно да е проблема и къде във Варна да отида и да знам че ще го оправят от раз и ще кажат "Аха това е проблема, знаем как да го решим", а не проба грешка, ама може да е от това ама от онова ама трябва да се пробва и т.н.
Благодаря предварително за отделеното време!
Поздрави,
От скоро имам този страхотен автомобил, но днес за първи път се сблъсках с проблем в Active Steering-а.
Бях паркирал завил надясно и след като запалих колата ми изби тази грешка, която след като закачихме на компютър беше следната:
AL: Motor position angle:not initialized
Message [engine data, 0x1D0] faulty, receiver active steering,transmitter DME - DDE
Загасих колата запалих я и грешката отново я имаше. Продължих по пътя и след като ускорих(волана ми беше на една страна за да карам направо) грешката изчезна сама. Шофирах още 10 -тина км и проблем нямаше. Прочетох в интернет за калибровката - пълен ляв - пълен десен и центриране на волана след запалване с цел калибровка и ресет и го направих няколко пъти за всеки случай. По-късно през деня отново качвам се в колата - паля и отново същата грешка на екрана(волана беше изправен този път). Пробвах с калибровката гася паля и т.н, но грешката си оставаше. Тръгнах отново да карам и по-едно време пак изчезна от само себе си. Сега отново всичко е ок.
Забелязах че по време на грешката моторчето за актив стииринга си работи, защото волана върви леко и с малко обороти на празен ход стигам до крайните положения - както си е по-принцип.
Много са кофти тия фантомните проблеми - ту ги има - ту ги няма.
Колеги моля за съдействие с информация - къде е най-вероятно да е проблема и къде във Варна да отида и да знам че ще го оправят от раз и ще кажат "Аха това е проблема, знаем как да го решим", а не проба грешка, ама може да е от това ама от онова ама трябва да се пробва и т.н.
Благодаря предварително за отделеното време!
Поздрави,
BMW 

- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Re: Active Steering Fault - е61 535д 2005
Трябва да я закачиш с DIS или ISTA и да инициализираш активния волан. След това ако пак се появи грешка трябва да се види каква е. Системата има няколко датчика за ъгли и сравнява информацията от тях. Провери си и акумултора. При слаб ток може да изкарва също странни грешки.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Аз съм за изтощен акумулатор, прави така, за да пести ток за другите по важни системи. Провери си акумулатора
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
toni написа:Аз съм за изтощен акумулатор, прави така, за да пести ток за другите по важни системи. Провери си акумулатора
Каква ще е таза друга по-важна система от волана?! Радиото сигурно.
Към автора: Щом си от Варна, ето тук ще ти свършат работа - memberlist.php?mode=viewprofile&u=28146
- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Ами след като не си запознат, ще ти кажа. Не е радиото, а чистачките. При недостиг на захранване, колата си изпълнява сейфти протокола за поддържане на светлинната система и работата на двигателя. Това означава, че се спират нещо като второстепенните модули, за да не черпят ток, и така се гарантира захранване на системите, които поддържат автомобила в движение. Да не забравяме, че след като спре активния волан, рейката продължава да се захранва хидравлично.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
badsharki написа:Каква ще е таза друга по-важна система от волана?! Радиото сигурно.
Към автора: Щом си от Варна, ето тук ще ти свършат работа - http://bmwpower-bg.net/forums/memberlis ... le&u=28146
При тази грешка, волана не спира да работи, не си мисли че караш с 150 и извендъж гбиш управление на колата, просто става като нормален волан и трябва да го въртиш повечко. Проблема ако не е в акулуатора, е в кабелите, често се случва да се прекъснат, тъй като минават по много странен начин, и се усукват неприятно. Мисля, че около 120 лева е разплитането на снопа и смяната на кабелите

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
Ами странното е че ми го прави при палене, никога в движение.
Пробвахме да го инициализираме, изчезна за седмица, а вчера отново светна. Днес пък докато карах си изгасна и сега няма ядове. Ще проверя акумулатора въпреки че ме съмнява да е от него защото из града палене гасене щеше да го прави всеки път като карам на къси разстояния - 1-2 км и гася а то се случва доста рядко и без закономерности.
Пробвахме да го инициализираме, изчезна за седмица, а вчера отново светна. Днес пък докато карах си изгасна и сега няма ядове. Ще проверя акумулатора въпреки че ме съмнява да е от него защото из града палене гасене щеше да го прави всеки път като карам на къси разстояния - 1-2 км и гася а то се случва доста рядко и без закономерности.
BMW 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ReLeFNIQ написа:Ами странното е че ми го прави при палене, никога в движение.
Долу на рейката има една букса на която обикновенно и се прекъсват кабелите или изгниват.
Когато не прави добър контакт обикновенно прави тези мизерии
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, ще проверя буксата! Мерси!
Може ли да е от луфт в рейката, не го усещам, но един майстор на рейки ми твърди, че когато има дори и лек луфт, при палене го отчита, не му се получават сметките и не може да инициализира актив steering-a.
Въпроса е как измерва луфта при палене без да си бутнал волана. Струва ли ви се правдоподобно?
Може ли да е от луфт в рейката, не го усещам, но един майстор на рейки ми твърди, че когато има дори и лек луфт, при палене го отчита, не му се получават сметките и не може да инициализира актив steering-a.
Въпроса е как измерва луфта при палене без да си бутнал волана. Струва ли ви се правдоподобно?
BMW 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
ReLeFNIQ написа:Колеги, ще проверя буксата! Мерси!
Не.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
И аз имам някакъв проблем, не е точно същия като на колега, но може би има връзка.
Да сте добавяли някой екстри с кодиране по колата преди да се появи този проблем.
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
- ReLeFNIQ
- кандидат ентусиаст
-
Май се оказа лоша връзка от компютъра до средния датчик при ел. Моторчето. Пълна профилактика на кабелите и буксите и за сега я няма грешката. Но като мине поне месец ще потвърдя че е 100% оправено.
BMW 

15 мнения
• Страница 1 от 1