Замяна на лайт модула LM
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- patzimir
- Потребител
-
- Кара: E60 530D
Замяна на лайт модула LM
Привет на всички колеги и фенове на марката! От скоро съм собственик на BMW E60 2004г. Имам следния проблем с този модул : На дисплея ми изписва: " Parking light front right failure!"След доста лутане ,четене и диагностики стигнах до извода ,че този модул е за смяна. Питането ми е конкретно с кой от тези два модула може да се замени без да се налага да се програмират (обучават), ако е възможно разбира се?
Други:
Благодаря за помощта предварително!
Други:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Замяна на лайт модула LM
Ако не е "избил" драйвера за управление на тази светлина, грешката може да корегира с малко по-тромава от обичайната процедура. А кодиране ще трябва във всички от случаите защото конфигурацията на всяка кола е индивидуална и вероятноста да съвпадне с твоята е изключително малка. 

- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Parking light front right failure ,тази грешка по спомен беше за изгоряла дясна крушка на angel eyes.
Work hard in silence,let success make the noise.
- patzimir
- Потребител
-
krispd написа:Parking light front right failure ,тази грешка по спомен беше за изгоряла дясна крушка на angel eyes.
Да колега, точно така , обаче в моя случай крушката я нямаше и когато поставих нова разбрах, че до нея няма захранване. Естествено пуснах захранване от диодите на същия фар ,крушката светна но грешката си остана.

- patzimir
- Потребител
-
Atsalov написа:Ако не е "избил" драйвера за управление на тази светлина, грешката може да корегира с малко по-тромава от обичайната процедура. А кодиране ще трябва във всички от случаите защото конфигурацията на всяка кола е индивидуална и вероятноста да съвпадне с твоята е изключително малка.
Благодаря , някой колега който може да помогне да се реши проблема с коригирането на грешката или кодирането на модула?

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
patzimir написа:Привет на всички колеги и фенове на марката! От скоро съм собственик на BMW E60 2004г. Имам следния проблем с този модул : На дисплея ми изписва: " Parking light front right failure!"След доста лутане ,четене и диагностики стигнах до извода ,че този модул е за смяна. Питането ми е конкретно с кой от тези два модула може да се замени без да се налага да се програмират (обучават), ако е възможно разбира се?
Други:
И двата модула стават след като ги кодираш към колата.
Най-вероятно и твоя може да се възстанови.
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
patzimir написа:krispd написа:Parking light front right failure ,тази грешка по спомен беше за изгоряла дясна крушка на angel eyes.
Да колега, точно така , обаче в моя случай крушката я нямаше и когато поставих нова разбрах, че до нея няма захранване. Естествено пуснах захранване от диодите на същия фар ,крушката светна но грешката си остана.
Колега , имай в предвид , че ако дълго време крушките на ейнджъл айса са били изгорели или въобще ги е нямало , лайт модула спира захранването към тях. Образно казано , модула засича доста пъти неизправност в тази верига и спира захранването към крушките.
Потърси някой "хакер" на БМВта , който да прекодира твоя ЛМ. Убеден съм че ще тръгне

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Замяна на лайт модула
Колега, LM модула се заключва при грешка от 50-пъти късо съединение а не от липса на осветително тяло, при липса, си изключва моментно захранването. И се отключва с тромава сервизна процедура а не с прекодиране. 

- patzimir
- Потребител
-
Re: Замяна на лайт модула
Atsalov написа:Колега, LM модула се заключва при грешка от 50-пъти късо съединение а не от липса на осветително тяло, при липса, си изключва моментно захранването. И се отключва с тромава сервизна процедура а не с прекодиране.
Колеги , да доуточня нещата:
Когато купих колата габарита не светеше , отворих и видях ,че няма крушка. Поставих нова пак не свети , няма и захранване . Освен надписа на диплея " Parking light front right failure!" при диагностика излиза грешка : Късо съединение във веригите на лампите .
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Процедурата въобще не е "тромава" , стига да да я прави точния човек с точната програма.
Ако patzimir беше някъде около Бургас , щях да го пратя при човек , който за има - няма 10мин. може да му прекодира (може да не съм се изразил правилно) , отключи , заключи и т.н. дадена функция на ЛМ .
Изпитано лично и то не само от мене .
Мисля че колегата с проблема е разбрал в каква насока да действа.
Успех
Ако patzimir беше някъде около Бургас , щях да го пратя при човек , който за има - няма 10мин. може да му прекодира (може да не съм се изразил правилно) , отключи , заключи и т.н. дадена функция на ЛМ .
Изпитано лично и то не само от мене .
Мисля че колегата с проблема е разбрал в каква насока да действа.
Успех

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Колеги преди време си отварях фара за замяна на крушката на енджъла, забелязах че жиците вътре се бяха изпекли и се ронеше изолацията има, затова и ги одрязах и замених. Може да провери колегата с късото дали при него не укасява някоя от тези жици вътре във фара 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- patzimir
- Потребител
-
B.Stoimenov написа:Колеги преди време си отварях фара за замяна на крушката на енджъла, забелязах че жиците вътре се бяха изпекли и се ронеше изолацията има, затова и ги одрязах и замених. Може да провери колегата с късото дали при него не укасява някоя от тези жици вътре във фара
При мен имаше няколко вдървени жици , които изолирах . Иначе фара го проверих вътре не окъсява.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
patzimir написа:Atsalov написа:Ако не е "избил" драйвера за управление на тази светлина, грешката може да корегира с малко по-тромава от обичайната процедура. А кодиране ще трябва във всички от случаите защото конфигурацията на всяка кола е индивидуална и вероятноста да съвпадне с твоята е изключително малка.
Благодаря , някой колега който може да помогне да се реши проблема с коригирането на грешката или кодирането на модула?Може и на лични.
Колега, опита ли с диагностика?

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- patzimir
- Потребител
-
v3n0m написа:Колега, опита ли с диагностика?
Все още не съм , може би тия дни ще намеря време !

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
И това че пускаш захранване от едната крушка на другата не ми се струва много правилно, ако греша поправете ме, желателно е да се закачи, да се изтрият всички грешки (ако има такива) и ако запише отново същата грешка да се провери от къде губи захранване, защото според мен това си е грешка на ринговете. Поздрави! 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2