ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Не видях тема за кражби, затова пускам тази. Целта е да ви предупредя. Какво ми се случи:
Днес сутринта тръгвам на работа към 7:40 и пред блока ми в квартал Надежда, където обикновено паркирам от около 1 година намирам това:
Огледах добре, бяха откраднали CCC модула, без екрана. Бяха оставили дори лайсната и централната конзола. Беше счупен и прозореца, от където са влезли. Обадих се на 112, дойдоха след час и половина и описаха ситуацията. След това до Дженерали, за да заведа щетите. Писах ги по фактура, така ме посъветваха приятели и веднага оправих прозореца в Кобра. Не знам дали ще го платят, казаха че управлението решава. Стъклото мина веднага в Кобра, плащането от Дженерали, не съм плащал нищо. Монтирах всичко обратно, минах на автомивка да изчистят стъклата, бяха на сол и сега е така:

Отне ми 1 цял ден за да свърша тези неща. Не се нервирах много, няма и смисъл. Бих им отрязал пръстите на тея джамбази.
Съответно си търся CCC модул, ако случайно някой има наличен.
Внимавайте, ако паркирате пред блока, в който и да е квартал, OCI ме информира че на на E60 най-често крадат или CCC модула или М Волан. Моят е стандартен и не са го пипнали.
Днес сутринта тръгвам на работа към 7:40 и пред блока ми в квартал Надежда, където обикновено паркирам от около 1 година намирам това:

Огледах добре, бяха откраднали CCC модула, без екрана. Бяха оставили дори лайсната и централната конзола. Беше счупен и прозореца, от където са влезли. Обадих се на 112, дойдоха след час и половина и описаха ситуацията. След това до Дженерали, за да заведа щетите. Писах ги по фактура, така ме посъветваха приятели и веднага оправих прозореца в Кобра. Не знам дали ще го платят, казаха че управлението решава. Стъклото мина веднага в Кобра, плащането от Дженерали, не съм плащал нищо. Монтирах всичко обратно, минах на автомивка да изчистят стъклата, бяха на сол и сега е така:

Отне ми 1 цял ден за да свърша тези неща. Не се нервирах много, няма и смисъл. Бих им отрязал пръстите на тея джамбази.
Съответно си търся CCC модул, ако случайно някой има наличен.
Внимавайте, ако паркирате пред блока, в който и да е квартал, OCI ме информира че на на E60 най-често крадат или CCC модула или М Волан. Моят е стандартен и не са го пипнали.
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Re: ВНИМАНИЕ: Кражби в кв. Надежда, откраднаха ми CCC модул
Много малко вероятно е да ти платят липсващи части. Стъклото е ок, но модула... трудно. За съжаление, вчера на един приятел са му откраднали pre LCI фаровете, като се му счупили задното стъкло на комбито... направо не е за вярване.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- fitter
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 535D
Моята Е60 530d на 07.04 се бяха пробвали да я вземат. За щастие не са успели. Щетите са изкъртени патрони на лява предна врата и контактен ключ. Положението става сериозно 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
На мен на 25.02 ми разбиха патрона, не са успели да запалят и с подръчни средства ( не са очаквали явно, че няма да я запалят, че дори са пробвали да я бутат броня в броня с друга кола) ми откраднаха ЦЦЦ-то, мковия айрбег, мковата топка с маншона и бутоните за подгрев. Отделно бяха ми изпръскали и пожарогасителя в купето. От скапаните Алианц ми платиха единствено задната броня, дори не ми платиха подбитото около патрона на вратата...
Е90 320д
Е90 320д
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
И нито полицията прави нещо ... нито автокаското плаща. Просто тази държава си загива лека по-лека. Автокаско компаниите са най-големите измекяри , и за съжаление колега никой няма да ти плати ЦЦЦ модула , това е просто безумство техния аргумент е , че видиш ли ти си го бил откраднал ... Добре , а като ти открадат колата пак ли ти си я откраднал , пак ли няма да ти я платят, ДА НЯМА трябва да имаш връзки в полицията и да се молиш да приключат делото и да пише НЯМА ИЗВЪРШИТЕЛ , докато тече разследване се пише , че колата може би ще ти е намерена. На мен дори ми отказаха преди 2 дни да ми боядисат предната броня след като беше одрана от някакъв човек на паркинг, защото колата ми не била огледана нямало снимка(въпреки , че каското не е прекъсвано!!) ... мой роднина ми прави каското бях извън държавата и не са му обяснили за този оглед и какво става аз 6 месеца си плащам 2 вноски по 276 лева , а реално нямам КАСКО , е това става само в БГ и никъде другаде, миналата година след слагане на М пакета веднага снимах колата , няколко месеца след това ми падна лака от броните(бояджията си остави ръцете) отивам в автокаското и казват е не е наша вината ЧАО, няма нищо , че на снимките РЕАЛНО не ми е така колата амааа ... няма. Преди 2 години ми смениха оригиналните кори под мотора с китайски за 100 лева , които висят и естествено сега пак се счупени , отивам аз да завеждам щета и ми казват , ще ти дадат 50 лева , че вече имали ЦЕЛИ 45% отстъпка на китайски части. Викам им аз чакай малко тази кола с китайски кори ли е била? Ами за оригинална за БМВ. Отговарят колата ти е много стара няма как! има овехтяване на часта ... какво овехтяване говорят , като реално това е една пластмаса и тя е счупена , това не ти е мотора... в крайна сметка за 3 години и дадени 4000 лева за автокаско съм получил китайска кора за 100 лева(счупена вече) и едно пребоядисване на задна броня 150 лева!! Да живеят застрахователите и полицията! Няма такава държава!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
CrazyElement написа:И нито полицията прави нещо ... нито автокаското плаща. Просто тази държава си загива лека по-лека. Автокаско компаниите са най-големите измекяри , и за съжаление колега никой няма да ти плати ЦЦЦ модула , това е просто безумство техния аргумент е , че видиш ли ти си го бил откраднал ... Добре , а като ти открадат колата пак ли ти си я откраднал , пак ли няма да ти я платят, ДА НЯМА трябва да имаш връзки в полицията и да се молиш да приключат делото и да пише НЯМА ИЗВЪРШИТЕЛ , докато тече разследване се пише , че колата може би ще ти е намерена. На мен дори ми отказаха преди 2 дни да ми боядисат предната броня след като беше одрана от някакъв човек на паркинг, защото колата ми не била огледана нямало снимка(въпреки , че каското не е прекъсвано!!) ... мой роднина ми прави каското бях извън държавата и не са му обяснили за този оглед и какво става аз 6 месеца си плащам 2 вноски по 276 лева , а реално нямам КАСКО , е това става само в БГ и никъде другаде, миналата година след слагане на М пакета веднага снимах колата , няколко месеца след това ми падна лака от броните(бояджията си остави ръцете) отивам в автокаското и казват е не е наша вината ЧАО, няма нищо , че на снимките РЕАЛНО не ми е така колата амааа ... няма. Преди 2 години ми смениха оригиналните кори под мотора с китайски за 100 лева , които висят и естествено сега пак се счупени , отивам аз да завеждам щета и ми казват , ще ти дадат 50 лева , че вече имали ЦЕЛИ 45% отстъпка на китайски части. Викам им аз чакай малко тази кола с китайски кори ли е била? Ами за оригинална за БМВ. Отговарят колата ти е много стара няма как! има овехтяване на часта ... какво овехтяване говорят , като реално това е една пластмаса и тя е счупена , това не ти е мотора... в крайна сметка за 3 години и дадени 4000 лева за автокаско съм получил китайска кора за 100 лева(счупена вече) и едно пребоядисване на задна броня 150 лева!! Да живеят застрахователите и полицията! Няма такава държава!
Колега, как за Е60 535д ти искат толкова малко за пълно автокаско... че при мен за Е90 320д pre LCI е толкова, иначе другото си е така, съдене му е майката и няколко прецедента
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
dextuar написа:CrazyElement написа:И нито полицията прави нещо ... нито автокаското плаща. Просто тази държава си загива лека по-лека. Автокаско компаниите са най-големите измекяри , и за съжаление колега никой няма да ти плати ЦЦЦ модула , това е просто безумство техния аргумент е , че видиш ли ти си го бил откраднал ... Добре , а като ти открадат колата пак ли ти си я откраднал , пак ли няма да ти я платят, ДА НЯМА трябва да имаш връзки в полицията и да се молиш да приключат делото и да пише НЯМА ИЗВЪРШИТЕЛ , докато тече разследване се пише , че колата може би ще ти е намерена. На мен дори ми отказаха преди 2 дни да ми боядисат предната броня след като беше одрана от някакъв човек на паркинг, защото колата ми не била огледана нямало снимка(въпреки , че каското не е прекъсвано!!) ... мой роднина ми прави каското бях извън държавата и не са му обяснили за този оглед и какво става аз 6 месеца си плащам 2 вноски по 276 лева , а реално нямам КАСКО , е това става само в БГ и никъде другаде, миналата година след слагане на М пакета веднага снимах колата , няколко месеца след това ми падна лака от броните(бояджията си остави ръцете) отивам в автокаското и казват е не е наша вината ЧАО, няма нищо , че на снимките РЕАЛНО не ми е така колата амааа ... няма. Преди 2 години ми смениха оригиналните кори под мотора с китайски за 100 лева , които висят и естествено сега пак се счупени , отивам аз да завеждам щета и ми казват , ще ти дадат 50 лева , че вече имали ЦЕЛИ 45% отстъпка на китайски части. Викам им аз чакай малко тази кола с китайски кори ли е била? Ами за оригинална за БМВ. Отговарят колата ти е много стара няма как! има овехтяване на часта ... какво овехтяване говорят , като реално това е една пластмаса и тя е счупена , това не ти е мотора... в крайна сметка за 3 години и дадени 4000 лева за автокаско съм получил китайска кора за 100 лева(счупена вече) и едно пребоядисване на задна броня 150 лева!! Да живеят застрахователите и полицията! Няма такава държава!
Колега, как за Е60 535д ти искат толкова малко за пълно автокаско... че при мен за Е90 320д pre LCI е толкова, иначе другото си е така, съдене му е майката и няколко прецедента
Ми колега ЛевИнс просто цените им са по-ниски, първа година 1400 някъде оценена на 20 000 , 2ра година оценена на 17500 около 1300, и сега оценена на 15500 и 1100лева толкова им е полицата. Безсмислено е да ги съдиш , имам познати работят в юрист отдела им на ЛевИнс и имам супер много адвокати имат време и безгранични средства да си те въртят , реално може и да спечелиш делото ама не се знае кога. Спасението да емигрираме от държавата , колкото и гадно да звучи

EDIT: не знам в твоето каско как оценят автомобила в ЛевИнс правят така влизат в cars.bg намират първата кола , която е с М брони и толкова ти струва твоята ето пример http://www.cars.bg/c1305800 14 000 лева .. с м брони , няма нищо , че моята има подгрев,печка,Хед уп дисплей , къстъм генерация , 18ки джанти просто ти я оценят спрямо cars.bg
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
Колега @ultrashock един въпрос колата имаше ли аларма?
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Дженерали са много големи мишки, като маймуна са...
Съветвам те да се ориентираш към друг застраховател, тея отказват каско ако си виновен особедно за по солдидна щета
Съветвам те да се ориентираш към друг застраховател, тея отказват каско ако си виновен особедно за по солдидна щета

- ultrashock
- младши ентусиаст
-
Значи да не се надявам 
Нямам фабрична аларма колега. Вече се замислям да сложа, ама не знам каква е процедурата. Нефабрична не ми се иска, знам че правят проблем по ел.инсталацията.

Нямам фабрична аларма колега. Вече се замислям да сложа, ама не знам каква е процедурата. Нефабрична не ми се иска, знам че правят проблем по ел.инсталацията.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Колега, съжелявам че са посегнали и на теб.
Един съвет - сложи си аларма , ако ще и не фабрична, има добри, а ако ти я сложат професионално няма да имаш проблеми, мога да те насоча ако искаш, към хора от които съм много доволен.
А ако си без аларма ... Нали разбираш, че не дай си Боже утре ти вдигнат колата - пак оставаш с пръст в устата, защото няма застраховател, който да ти плати ако не е маркирано че колата ти ина аларма (а след това искат и документа за алармата)...
Едит: когато едно време взех моята кола от познат при това , се оказа че тя няма аларма , тези в каското не му бяха обърнали внимание (в техен интерес е ) и само това че се оказа че момчето на огледите ми е познат - та ми каза - абе братле, то в протокола не е обелязано да имаш аларма - да знаеш, ако нешо стане - нищо няма да ти палтят нашите. Така и беше и по спешност поставих аларма и ходих пак на оглед да им демонстрирам че имам алрма и да ми дадат протокол че има такава на колата. Уви - така са нещата, че ако ти не се ровиш и не си изчистиш нещата - деугите гледат да те прецакат (в случая застрахователите)
П.п. Извинявам се ако има много грешки, ама тия телефони все по-малки ги правят... :х
Един съвет - сложи си аларма , ако ще и не фабрична, има добри, а ако ти я сложат професионално няма да имаш проблеми, мога да те насоча ако искаш, към хора от които съм много доволен.
А ако си без аларма ... Нали разбираш, че не дай си Боже утре ти вдигнат колата - пак оставаш с пръст в устата, защото няма застраховател, който да ти плати ако не е маркирано че колата ти ина аларма (а след това искат и документа за алармата)...

Едит: когато едно време взех моята кола от познат при това , се оказа че тя няма аларма , тези в каското не му бяха обърнали внимание (в техен интерес е ) и само това че се оказа че момчето на огледите ми е познат - та ми каза - абе братле, то в протокола не е обелязано да имаш аларма - да знаеш, ако нешо стане - нищо няма да ти палтят нашите. Така и беше и по спешност поставих аларма и ходих пак на оглед да им демонстрирам че имам алрма и да ми дадат протокол че има такава на колата. Уви - така са нещата, че ако ти не се ровиш и не си изчистиш нещата - деугите гледат да те прецакат (в случая застрахователите)
П.п. Извинявам се ако има много грешки, ама тия телефони все по-малки ги правят... :х
Не фабричните правят проблеми а с оригинална вземат каквото им треба
дай му гас
В Алианц изплащат и без аларма, само с имобилайзер. Дано не се налага де 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
SDLS написа:В Алианц изплащат и без аларма, само с имобилайзер. Дано не се налага де
Дам, но там си го плащаш на цената на една горе-долу хубава аларма...
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
Решил съм го, ще сложа аларма, най малкото ще ги сплаши, а и както казвате за каското е важно. На мен лично като правих каското не ми искаха аларма и затова и нямам.
1. Фабрична аларма - Дайте съвет какво трябва да търся за да сглобя фабрична аларма, къде се намира модула да проверя все пак, тъй като виждам че има заготовка за аларма (червената крушка по огледалото за задно виждане).
2. Афтърмаркет аларма - Къде да отида да ми монтират такава аларма, какви видове има и колко горе долу би ми струвало.
Благодаря ви!
1. Фабрична аларма - Дайте съвет какво трябва да търся за да сглобя фабрична аларма, къде се намира модула да проверя все пак, тъй като виждам че има заготовка за аларма (червената крушка по огледалото за задно виждане).
2. Афтърмаркет аларма - Къде да отида да ми монтират такава аларма, какви видове има и колко горе долу би ми струвало.
Благодаря ви!