Тресене и тракане при гасене на двигателя
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д
Тресене и тракане при гасене на двигателя
Колеги като гася колата двигателя се разтриса и мн гадно трака, можете ли да ме ориентирате къде може да е проблема. Аз си мисля в тампоните на двигателя, но един приятел майстор вика може и демпфер да е.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Тресене и тракане при гасене на двигателя
Moже и дросела
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
И аз си мисля че в тампон в четвъртък ще я карам да я види майстор и да каже, просто искам мнение да видя дали някой др е имал подобен проблем и дали е това или нещо по сериозно.
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
При мен започна да гасне като трактор. Имах чувството, че мотора ще " фръкне " от коша. Всеки казваше тампон, тампон обаче имах грешка Throttle Valve Actuator - дросел клапата. Смених дросела и всичко се оправи. Сложих втора употреба от 730D 2008г. ( колата ми е BMW 320D 163 )
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Колега и при мен е така, дросела лови ли се на диагностика като се закачи или механично се установява. И какви пари вървят дроселите за 530д 218 горе долу нови и втора употреба или да не взимам стари.
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
Ronian написа:Колега и при мен е така, дросела лови ли се на диагностика като се закачи или механично се установява. И какви пари вървят дроселите за 530д 218 горе долу нови и втора употреба или да не взимам стари.
Хваща се на диагностика, при мен беше записала грешка.
Може да го тестваш много лесно дали работи :
- махаш декоративния капак над мотора за да имаш достъп до дросела.
- даваш на контакт и пробваш да отваряш и затваряш дросела ръчно ( хващаш ограденото в червено )

Ако го отваряш и затваряш свободно значи не работи ако не можеш да го мръднеш и издава пищящ звук значи работи.
Принципно когато отключиш колата дросела пищи определено време и спира. Докато пищи не можеш да го мръднеш ръчно, спре ли да пищи можеш да го движиш.
При мен не пищеше и го мърдах свободно когато е на контакт.
Когато двигателя работи и дросела е изправен също не можеш да го мърдаш, но ако е развален и двигателя работи и го затвориш ръчно ще прекратиш притока на въздух към колектора и ще изгасне.
Малко смотано го обясних ама правя 100 неща.
Втора употреба вървят от 50 до 100лв.
Нов от колега от форума ( няма да правя реклама, ако те интересува пиши на лично ) е 300лв.
Аз взех втора употреба. В първата морга взех и направо го сложих там и се оказа, че не работи, отидох на друго място и там уцелих работещ.
Дроселите на 2.0D 163, 3.0D 197, 218, 231, 272 н.т. са еднакви ( може и да пропускам някой )
- Ronian
- кандидат ентусиаст
-
Евала колега мерси за отговора, в четвъртък се пребирам и ще го видя че сега нямам възможност.
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
Ronian написа:Евала колега мерси за отговора, в четвъртък се пребирам и ще го видя че сега нямам възможност.
Колега какво стана, какво е развитието по-темата ?
9 мнения
• Страница 1 от 1