Помощ с ВИН номер и прилежащите му опции
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Помощ с ВИН номер и прилежащите му опции
Здравейте колеги!
В момента карам e36 купе, но съм в процес на покупка на e60, 530 XD, Април 2007.
Ситуацията е следната:
Когато проверявам ВИН-а в интернет на адрес bmwvin.com се показват опции, които колата няма. Такива са electric glass roof, head up display и professional navigation. По принцип колата е с CIC модул, но дисплея е малкия, а не 16:9. Доколкото виждам, professional navigation може да върви и с малкия екран, но не съм сигурен и за това.
Колата е регистрирана в БГ и датата на регистрация, цвета, цвета на интериора съвпада с описанието от ВИН. Датата съвпада до ден дори.
Въпросът е следния: трябва ли да ме притеснява, че някой опции липсват в колата при описанието идващо от ВИН-а? Едни казват, че трябва да съвпада 100%, но други ми казват, че дори в Дару кар са им поръчвали части по ВИН, а се е оказвало, че не отговарят на действителността.
Благодаря предварително!
В момента карам e36 купе, но съм в процес на покупка на e60, 530 XD, Април 2007.
Ситуацията е следната:
Когато проверявам ВИН-а в интернет на адрес bmwvin.com се показват опции, които колата няма. Такива са electric glass roof, head up display и professional navigation. По принцип колата е с CIC модул, но дисплея е малкия, а не 16:9. Доколкото виждам, professional navigation може да върви и с малкия екран, но не съм сигурен и за това.
Колата е регистрирана в БГ и датата на регистрация, цвета, цвета на интериора съвпада с описанието от ВИН. Датата съвпада до ден дори.
Въпросът е следния: трябва ли да ме притеснява, че някой опции липсват в колата при описанието идващо от ВИН-а? Едни казват, че трябва да съвпада 100%, но други ми казват, че дори в Дару кар са им поръчвали части по ВИН, а се е оказвало, че не отговарят на действителността.
Благодаря предварително!
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Re: Помощ с ВИН номер и прилежащите му опции
IFace написа:....трябва ли да ме притеснява....
Не.
IFace написа: в Дару кар са им поръчвали части по ВИН, а се е оказвало, че не отговарят на действителността.
Знам за случай в Дару, къде клиента поръчва яко опции, включително ски сакове, комплекти стелки, релси и т.н. и т.н. и накрая му дават колата без половината екстри, таааа

madafaka_donkele написа:IFace написа:....трябва ли да ме притеснява....
Не.IFace написа: в Дару кар са им поръчвали части по ВИН, а се е оказвало, че не отговарят на действителността.
Знам за случай в Дару, къде клиента поръчва яко опции, включително ски сакове, комплекти стелки, релси и т.н. и т.н. и накрая му дават колата без половината екстри, таааа
Това означава, че ако се обадя в Дар Кар и поискам инфофрмация за колата, ще получа трети напълно различен списък с опции, така ли?

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Не е гарантирано, но не е и изключено
Във всички случаи търси второ съвпадение т.е. от Дару, ако ти кажат "имаш комбинация 1-3-5-9" поне от още един онлайн декодер да излиза същия резултат 

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Аз моята съм я проверявал по ВИН и всичко излиза 1:1
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
100% трябва да отговаря всичко 1:1. Ако не отговаря отиди до БМВ те да ти разпечатат SA. Ако нещо липсва, значи нещо не е наред.
Първо си викам - няма го head up диспея. Това може да означава, че колата е удряна и да са сменили таблото. До тук добре. После обаче, колата трябва да се е търкаляла, с ударен таван. Да са изрязали тавана и да са присадили нов. До тук добре. тоест, не е добре, но да кажем така се с случило. След това обаче, някой е решил да смени салона с нов, както и тапицерията на тавана. Колата е на 84 000 км. Тоест, дори да са въртяли брояча ебати - въртян брояч, присадна на цял таван, сменяне на табло, от голям на малък дисллей.... това ми изглежда малко нереално.
И остава втората версия - да е крадена с пренабит ВИН. Тоест, ВИН-а, който са пренабили да съответства по цвят, мотор, 4х4, цвят на интериора и цвят на интериорните лайсни. Не е невъзможно, но ... Искам да взема колата, но това, че не виждам тези 2 основни екстри - head up и панорамен покрив... не знам какво да мисля. Ще потърся помощ и в Дару Кар. Дано да дадат информация по телефона.
И остава втората версия - да е крадена с пренабит ВИН. Тоест, ВИН-а, който са пренабили да съответства по цвят, мотор, 4х4, цвят на интериора и цвят на интериорните лайсни. Не е невъзможно, но ... Искам да взема колата, но това, че не виждам тези 2 основни екстри - head up и панорамен покрив... не знам какво да мисля. Ще потърся помощ и в Дару Кар. Дано да дадат информация по телефона.
- themoldestone
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530xd
Отиди да видиш колата и пробвай да отключиш скритото меню като събереш последните 5 цифри на ВИН-а. Ако стане, вероятно е ок, но ако не стане, значи е двойник. Успех! 

themoldestone написа:Отиди да видиш колата и пробвай да отключиш скритото меню като събереш последните 5 цифри на ВИН-а. Ако стане, вероятно е ок, но ако не стане, значи е двойник. Успех!
Благодаря колега! Хитро. Тоест, ако е пренабит номера, няма да мога да отключа менюто. Както се прави тук, така ли?
Дори без да го отключваш ще видиш VIN номера - меню 01.00 (във видеото се вижда на 00:32). Това пак не е гаранция, защото може цялата кола да е кодирана с този VIN и всичко да изглежда "наред".
Може и да е възможно да има несъответствия в опциите, но сериозно несъответствие като ЛИПСА НА ЛЮК - екстра, която обикновено струва между 1200 и 1700 евро, е доста притеснително.
Може и да е възможно да има несъответствия в опциите, но сериозно несъответствие като ЛИПСА НА ЛЮК - екстра, която обикновено струва между 1200 и 1700 евро, е доста притеснително.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Преди проверявах това, което е описано в този форум и работеше, но сега май нещо за орязали функцията за проверка на опциите с които е купена колата.
Последна промяна badsharki на 04 Яну 2016, 0:07, променена общо 1 път
badsharki написа:Проверих си ВИН-а в този сайт, който си дал и на мен също ми изкара екстри, които нямам и съм сигурен, че колата не е имала. Така, че не е коректна информацията, която изкарва там и не се притеснявай.
Преди проверявах това, което е описано в този форум и работеше, но сега май нещо за орязали функцията за проверка на опциите с които е купена колата.
Ако случайно намериш такъв, който да дава коректна информация за твоята кола ще е интересно да проверя тази. Тази кола толкова ми е влязла под кожата, че ще поровя още малко и ще я вземам. Ще откача хора. Няма спане вече. Побърках всички около мен. За момент ще стана с 2 шестака : ) Лудницата ще е пълна.
Според мен е добре VIN да се провери примерно в RHEINGOLD (ISTA-D) - така или иначе е официалната програма, която ползват дилърите и там се виждат всички опции. Доста хора във форума я имаме и всеки може да провери.
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
deank написа:Според мен е добре VIN да се провери примерно в RHEINGOLD (ISTA-D) - така или иначе е официалната програма, която ползват дилърите и там се виждат всички опции. Доста хора във форума я имаме и всеки може да провери.
Къде може да се види това в ISTA-D? Не трябва ли да има онлайн връзка със сървъра на БМВ?
Във "Vehicle Information" -> "Vehicle Details" -> (най-долу) "Optional equipment", но сега проверих и данните за опциите се показват само ако си закачен към колата, т.е. след прочитането на VO от CAS/LM.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2