М57 скрити проблеми причинени от скъсана верига?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
М57 скрити проблеми причинени от скъсана верига?
Здравейте колеги,
в момента търся да закупя Е60 LCI и попаднах на кола, за която собственикът казва, че бил скъсал веригата на двигателя, след което го отремонтирал в сервиз на BMW (имал съответните фактури за всичко, което е сменено по време на ремонта) и в момента колата разполагала с 1 година гаранция на двигателя от BMW. Колата е 2007г. и по думите на собственика е на малко над 170к км. Въпросът ми е дали има някакви скрити проблеми или негативи, които могат да се проявят в последствие след като колата е късала верига? Има ли изобщо смисъл да я гледам тази кола или да не се занимавам с нея? Какво ще ме посъветвате? Според мен от една страна не е ок фактът, че е късана веригата, но пък от друга колата е отремонтирана в оторизиран сервиз, има гаранция на двигателя и поне веригата няма да я мисля.
Продавачът каза, че от BMW му показали старата и новата верига за сравнение. Старата била видимо по-тънка от новата, като съответно му обяснили, че имало проблем с веригите на коли произведени преди определена година (който в последствие бил отстранен) и сега ми сложили по-надеждна верига. До момента бях чувал само за N47 двигателите, които имат проблем с веригата, но не и за М57.
Ще очаквам вашите мнения и коментари.
в момента търся да закупя Е60 LCI и попаднах на кола, за която собственикът казва, че бил скъсал веригата на двигателя, след което го отремонтирал в сервиз на BMW (имал съответните фактури за всичко, което е сменено по време на ремонта) и в момента колата разполагала с 1 година гаранция на двигателя от BMW. Колата е 2007г. и по думите на собственика е на малко над 170к км. Въпросът ми е дали има някакви скрити проблеми или негативи, които могат да се проявят в последствие след като колата е късала верига? Има ли изобщо смисъл да я гледам тази кола или да не се занимавам с нея? Какво ще ме посъветвате? Според мен от една страна не е ок фактът, че е късана веригата, но пък от друга колата е отремонтирана в оторизиран сервиз, има гаранция на двигателя и поне веригата няма да я мисля.
Продавачът каза, че от BMW му показали старата и новата верига за сравнение. Старата била видимо по-тънка от новата, като съответно му обяснили, че имало проблем с веригите на коли произведени преди определена година (който в последствие бил отстранен) и сега ми сложили по-надеждна верига. До момента бях чувал само за N47 двигателите, които имат проблем с веригата, но не и за М57.
Ще очаквам вашите мнения и коментари.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
- kiko™
- ентусиаст
-
Re: М57 скрити проблеми причинени от скъсана верига?
Благодаря, че ме насочи към темата колега, но след като я прочетох не открих отговор на въпроса ми дали отремонтиран двигател след скъсана верига може да има скрити проблеми, които да се проявят впоследствие.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Ами възможно е да се появят много неща, все пак дори и да е извършен ремонта от оторизиран сервиз, пак трябва да има едно на ум човек...
Значи на мой познат се беше случило това с веригите и след ремонта някакси ми се струваше по шумна колата. Като ги сложех с моята една до друга, тази със скъсаната верига работеше доста по шумно, а да вметна че аз съм ги сменил веригите превантивно...
Значи на мой познат се беше случило това с веригите и след ремонта някакси ми се струваше по шумна колата. Като ги сложех с моята една до друга, тази със скъсаната верига работеше доста по шумно, а да вметна че аз съм ги сменил веригите превантивно...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
kiko™ написа:Благодаря, че ме насочи към темата колега, но след като я прочетох не открих отговор на въпроса ми дали отремонтиран двигател след скъсана верига може да има скрити проблеми, които да се проявят впоследствие.
Колегата Atsalov правилно те е насочил.Отговорът на въпроса ти, се крие между редовете в същата тема.Това,че ремонтът е правен в оторизиран сервиз,нищо не означава.Важното е ,какво е сменено и с какви части/втора употреба или нови/ . Пораженията при скъсана верига са доста и аз се презастраховах,като смених и доста неща в периферията,докато мотора беше долу. Например,ако някой от валовете е бил,не чак толкова зле,има хора които се опитват да си ги правят??????......аз просто сложих други,както и цяла глава.Разлика в работата на мотора,след ремонта,почти,не намирам.Имам чувството,че даже работи една идея по-тихо,но може и да си внушавам??? Та,......Колега,ако ремонтът е направен грамотно и е сменено всичко засегнато,няма да имаш проблем,но............предполагам,няма как да сме сигурни.Изобщо,съществува ли такова понятие,като пълна сигурност,особено при застаряващи колици,като нашите?
- kiko™
- ентусиаст
-
Благодаря за отговорите колеги. Като цяло ми се струва доста рисковано вземането на тази кола и най-вероятно ще се насоча към друга.
- timur_lenk
- младши ентусиаст
-
- Кара: AUDI S8
- Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago
Без рискове само в магазина.Ако колата ти харесва закарай я в сервиз да я прегледат,карайте я и я взимай.Тези коли вече са доста карани.Каквото и да купиш и много да платиш,никой нищо няма да ти гарантира.Няма да имаш проблем стига кадърни хора да ти прегледат колата,успех.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.
7 мнения
• Страница 1 от 1