Светнахме като коледна елха. Помагайте!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Светнахме като коледна елха. Помагайте!
Колеги помагайте, че съм у пичковци и незнам как ше се се прибереме към София.
Та симптомите са следните. Карам, паркирам, включвам на Р и дискотеката започна. Светнаха лампички за еърбези, АBS, скоростна кутия и акумулатор. Викам ше изгася и ше запаля пак обаче въобще не запали. Занули ми часовник дати и све. Първата мисъл ми мина че е акумулатора и ще трябва да се смени....но дали е това, а и ако е той защо ще светва всичко. Дайте предположения/предложения. Иска ми се да се прибера в софия и там да се оправям но съм с малко дете и се притеснявам да карам дотам с грешки за абс, еърбези и т.н.
Колата е 520д 2006г.
Та симптомите са следните. Карам, паркирам, включвам на Р и дискотеката започна. Светнаха лампички за еърбези, АBS, скоростна кутия и акумулатор. Викам ше изгася и ше запаля пак обаче въобще не запали. Занули ми часовник дати и све. Първата мисъл ми мина че е акумулатора и ще трябва да се смени....но дали е това, а и ако е той защо ще светва всичко. Дайте предположения/предложения. Иска ми се да се прибера в софия и там да се оправям но съм с малко дете и се притеснявам да карам дотам с грешки за абс, еърбези и т.н.
Колата е 520д 2006г.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Светнахме като коледна елха. Помагайте!
Колега или акумулатор или зареждането му...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
BMW120 написа:Колеги помагайте, че съм у пичковци и незнам как ше се се прибереме към София.
Колата е 520д 2006г.
Колега, ако е заминал алтернатора и от това е паднал акумулатора, не виждам как ще успееш да се прибереш до София, дори и да купиш нов, освен, ако не си наблизо. Така, че преди да тръгнеш, провери дали алтернатора зарежда. Не е добре да се правят много опити за палене, защото модулите се поставят при много ниско напрежение и може някой от тях да спре да работи- виждал съм на една Е39-ка карана по схема докато може, пет заминали модула. Най-неприятният вариант е да избяга синхронизацията и изобщо да не можеш да запалиш. Натрупаните грешки не са толкова страшни, но може да останеш без системата за сигурност, сигурно ще има проблем и с DSC и 4х4, ако имаш, но би трябвало като покараш малко и след няколко завоя, поне това да се оправи.
- netmurder
- старши ентусиаст
-
Палиш колата, влизаш в скритото меню и гледаш на колко волта зарежда...
Как се влиза в скритото меню? Ще ме прощавате ама силата ми не е в колите....
Утре ше и дам ток да видя дали ше запали. Един приятел предположи че е изгорял някакъв блок на алтернатора...
Утре ше и дам ток да видя дали ше запали. Един приятел предположи че е изгорял някакъв блок на алтернатора...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
Колега има теми във форума за това как се влиза в скритото меню, потърси малко де... обяснено е вече 100 пъти...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
BMW120 написа:Линка който е в тема сервизни не работи за това питам
Ами ако не си забелязал във форума има опция за Търсене на теми!!!!
viewtopic.php?f=116&t=260495&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%BE+%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E
9 мнения
• Страница 1 от 1