Студен двигател - без мощност E61 530D
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530D 218hp
- Мечтае да кара: Параход
Студен двигател - без мощност E61 530D
Здравейте,
От около месец карам Е61 530D с автоматични скорости. Това ми е първата автоматична скоростна кутия. Според два независими майстора си сменя скоростите както трябва, няма грешки и т.н.
Прави ми впечатление обаче, че когато е студена колата се държи по съвсем различен начин. Когато не е загряла повече бръмчи отколкото върви. Вдига оборотите но това не се отразява кой знае колко на мощността. Тоест няма много мощност в ниските. След като загрее колата ако спра, изключа я и я запаля пак положението е съвсем различно.
Нормално ли е това поведение? Не трябва ли в един момент да си се нормализират нещата и без да я изключвам и паля пак?
Благодаря!
П.П. Колата е с премахнати "пеперуди" на колектора. Запушен ЕРГ клапан, премахнат ДПФ и ремап. Двигателя фабрично е 218 к.с.
От около месец карам Е61 530D с автоматични скорости. Това ми е първата автоматична скоростна кутия. Според два независими майстора си сменя скоростите както трябва, няма грешки и т.н.
Прави ми впечатление обаче, че когато е студена колата се държи по съвсем различен начин. Когато не е загряла повече бръмчи отколкото върви. Вдига оборотите но това не се отразява кой знае колко на мощността. Тоест няма много мощност в ниските. След като загрее колата ако спра, изключа я и я запаля пак положението е съвсем различно.
Нормално ли е това поведение? Не трябва ли в един момент да си се нормализират нещата и без да я изключвам и паля пак?
Благодаря!
П.П. Колата е с премахнати "пеперуди" на колектора. Запушен ЕРГ клапан, премахнат ДПФ и ремап. Двигателя фабрично е 218 к.с.
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
Re: Студен двигател - без мощност E61 530D
Според мен всичко е нормално. Колко време чакаш сутринта за да се грее преди да тръгнеш ? Аз лично друго нещо съм забелязал че когато е студена чувам нещo метален звук от скоростна кутия като се вклучи. Като се грее шума изчезна. И мисля че това просто от маслото на скоростна кутия защото e студена. Има ли нещо подобно при теб ? Чакам и аз мнението на другите колеги 

- blackyhn
- младши ентусиаст
-
Ами не. Всичко си е ОК откъм странни шумове, вибрации и т.н.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега това, което описваш не е проблем в скоростите - може да е дебитомер или МАП сензор, или актуатур на турбото, който забива, когато е студено и като се напече малко това му се отразява добре.
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
[quote="Taruno"]Колега това, което описваш не е проблем в скоростите - може да е дебитомер или МАП сензор, или актуатур на турбото, който забива, когато е студено и като се напече малко това му се отразява добре.[/quote]
Благодаря, колега. При първа възможност ще отида при майстора ми с тези "насоки". Интересното е, че не записва никакви грешки. Вече един месец шофиране и няма грешки ...
Благодаря, колега. При първа възможност ще отида при майстора ми с тези "насоки". Интересното е, че не записва никакви грешки. Вече един месец шофиране и няма грешки ...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Дебитомера може да се скапе без грешка, както и МАП сензора, но и двете се хващат на диагностика ако пускат лоши данни, НО трябва да отидеш, когато колата е студена.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Най вероятно геометрията на турбината зацепва. По принцип не изписва грешка за това. Може да пробваш на място сутрин да дадеш на контакт и да гледаш дали се мести лостчето.
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
Благодаря. Но не разбирам и не знам кое лостче да гледам. Може ли снимка? Ако е това ... как се оправя?
Решил съм един ден да поразглобя въздушните пътища и да почистя. Мисля дебитомера да изчистя и ЕГР клапана. Че доста сажди май се бяха понасъбрали. Може ли от това да е проблема?
Дори ще пусна сега една тема за инструментите. Че и инструмент нямам и да видя какво ще препоръчат колетите
Решил съм един ден да поразглобя въздушните пътища и да почистя. Мисля дебитомера да изчистя и ЕГР клапана. Че доста сажди май се бяха понасъбрали. Може ли от това да е проблема?
Дори ще пусна сега една тема за инструментите. Че и инструмент нямам и да видя какво ще препоръчат колетите

- blackyhn
- младши ентусиаст
-
Актуатор ще сменям така ли ?
Попрочетох по темата
Попрочетох по темата

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
blackyhn написа:Актуатор ще сменям така ли ?
Попрочетох по темата
Преди да го сменяш виж дали работи. По принцип с почистване се оправя, ако е от него проблема
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
Проверих актуатора на студена кола. Когато се даде на контакт колата се мърда лостчето. После когато се запали колата и се форсиа леко двигателя пак се променя положението ... Май-май не е от него.
- blackyhn
- младши ентусиаст
-

Много се дразна! Прави го номера и когато не е студена. Карам 100км и я вкарвам в автомивка. Там стои 30 минути и след това пак е труп. Излизам от мивката, кикдаун ... няма никой! Спирам, гася и паля пак ... не дава да я пипна и върти гуми на 90 ... Какво става?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Провери ли другите неща, които ти казах, освен това да няма окъсяване някъде звучи мн странно това, което казваш
Колега не знам при е60 дали е така,но при мен на е39 530д го правеше същото , беше се слепил вакуум маркуч от клапана до вакуум резервоара .
Провери си маркучите ,даже ги смени ддори и да ти изглеждат здрави.
Провери си маркучите ,даже ги смени ддори и да ти изглеждат здрави.
63 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5