Реле/Свещи-странно поведение
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 525 DA
Реле/Свещи-странно поведение
Колеги релето както и свещите ми са сменени миналата зима,първо смених само свещите,но остана едно раздрусване леко при палене на студен мотор,та смених и релето след което такъв проблем не е имало.Странното в случая поведението на релето.Още преди да го сменя,след като включа на контакт реотанчето не се включва при контакт,а когато завъртя да паля...и съответно само пресветва докато колата запали.От темите които изчетох, става ясно,че реотанчето се включва на контакт при ниски температури (това се подразбира) и след като изгасне тогава се пали!!! А при мен се случва нещо странно и не намирам логика в това.В момента съм в Норвегия и тук температурите са минусови от скоро,та колата не беше палена 2 3 дни и днес този реотан ми се включи,ок но не на контакт и да го изчакам,а се включва в момента в който вече въртя да запаля...????
дефакто той не се включва с контакта, а става нещо друго..
Моля някакви идеи за да се насоча какво да правя,понеже е ясно,че нещо не е наред.Диагностика е правена съвсем скоро и няма налични грешки. Следващия път ще приложа и видео за да стане по-ясно,ако съм останал неразбран. 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Реле/Свещи-странно поведение
Колега не си разбрал, колата ти почва подгрева още от отварянето на шофьорската врата, ако не е достатъчно подггряло се вклвючва и светва при самото палене, ако пък е съвсем студено при контакт някой беше изкарал процедурата от DIS. Спокойно всичко е в рамките на нормалното.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Да и при мене го забелязах, че светва само понякога когато е под 0 градуса и единствено до като върти. Обикновено като светне и запали има леко притрисане.
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
Taruno написа:Колега не си разбрал, колата ти почва подгрева още от отварянето на шофьорската врата, ако не е достатъчно подггряло се вклвючва и светва при самото палене, ако пък е съвсем студено при контакт някой беше изкарал процедурата от DIS. Спокойно всичко е в рамките на нормалното.
Да колега именно включва се при самото палене,а никога не съм го виждал на контакт,което лично за мен е странно понеже знам,че светне ли подгрева на контакт се чака да изгасне и тогава се пали..За първи път ми се случва такова животно

- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
adovet написа:Да и при мене го забелязах, че светва само понякога когато е под 0 градуса и единствено до като върти. Обикновено като светне и запали има леко притрисане.

- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
Това е от днес 0°
https://m.youtube.com/watch?v=1Il0NX3axAU&feature=youtu.be
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
djerityyy написа:Това е от днес 0°
Колега всичко ти е наред, карай си и си свиркай...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- djerityyy
- кандидат ентусиаст
-
netmurder написа:djerityyy написа:Това е от днес 0°
Колега всичко ти е наред, карай си и си свиркай...

8 мнения
• Страница 1 от 1