Реле/Свещи-странно поведение

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 525 DA

Реле/Свещи-странно поведение

Мнение от djerityyy » 21 Ное 2015, 2:45

Колеги релето както и свещите ми са сменени миналата зима,първо смених само свещите,но остана едно раздрусване леко при палене на студен мотор,та смених и релето след което такъв проблем не е имало.Странното в случая поведението на релето.Още преди да го сменя,след като включа на контакт реотанчето не се включва при контакт,а когато завъртя да паля...и съответно само пресветва докато колата запали.От темите които изчетох, става ясно,че реотанчето се включва на контакт при ниски температури (това се подразбира) и след като изгасне тогава се пали!!! А при мен се случва нещо странно и не намирам логика в това.В момента съм в Норвегия и тук температурите са минусови от скоро,та колата не беше палена 2 3 дни и днес този реотан ми се включи,ок но не на контакт и да го изчакам,а се включва в момента в който вече въртя да запаля...???? :kuku: :kuku: :kuku: :banghead: :banghead: :banghead: дефакто той не се включва с контакта, а става нещо друго.. :censored: :censored: :censored: Моля някакви идеи за да се насоча какво да правя,понеже е ясно,че нещо не е наред.Диагностика е правена съвсем скоро и няма налични грешки. Следващия път ще приложа и видео за да стане по-ясно,ако съм останал неразбран. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Реле/Свещи-странно поведение

Мнение от Taruno » 21 Ное 2015, 10:22

Колега не си разбрал, колата ти почва подгрева още от отварянето на шофьорската врата, ако не е достатъчно подггряло се вклвючва и светва при самото палене, ако пък е съвсем студено при контакт някой беше изкарал процедурата от DIS. Спокойно всичко е в рамките на нормалното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 21 Ное 2015, 13:22

Да и при мене го забелязах, че светва само понякога когато е под 0 градуса и единствено до като върти. Обикновено като светне и запали има леко притрисане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 21 Ное 2015, 13:24

Taruno написа:Колега не си разбрал, колата ти почва подгрева още от отварянето на шофьорската врата, ако не е достатъчно подггряло се вклвючва и светва при самото палене, ако пък е съвсем студено при контакт някой беше изкарал процедурата от DIS. Спокойно всичко е в рамките на нормалното.

Да колега именно включва се при самото палене,а никога не съм го виждал на контакт,което лично за мен е странно понеже знам,че светне ли подгрева на контакт се чака да изгасне и тогава се пали..За първи път ми се случва такова животно :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku: Тея БМВета са се побъркали..и ние покрай тях :dunno: :dunno: :dunno: :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 21 Ное 2015, 13:30

adovet написа:Да и при мене го забелязах, че светва само понякога когато е под 0 градуса и единствено до като върти. Обикновено като светне и запали има леко притрисане.

:yes: :yes: :yes: При мен е същото,дори до преди да го сменя с ново беше по същия начин с претрисането но доста по осезаемо,даже имаше 1 2 пъти при -15 на Велинград запали от 5я път след същата картинка-въртя пресветва подгрева придружен със зверско тресене и гасне...Сега след смяната няма такова тресене,но и не е било -15 :lol: :D :D :lol: :lol: :confused: :confused: :D За мен е интересно това пресветване точно при палене,а както казваш и ти с леко претрисане,а уж всичко изрядно :paranoid: :paranoid: :paranoid: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 21 Ное 2015, 16:58

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 21 Ное 2015, 17:09

djerityyy написа:Това е от днес 0°
https://m.youtube.com/watch?v=1Il0NX3axAU&feature=youtu.be

Колега всичко ти е наред, карай си и си свиркай...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от djerityyy » 21 Ное 2015, 17:54

netmurder написа:
djerityyy написа:Това е от днес 0°
https://m.youtube.com/watch?v=1Il0NX3axAU&feature=youtu.be

Колега всичко ти е наред, карай си и си свиркай...

:bchug: :bchug: :bchug: :driving: :driving: :driving: :yes: :yes: :yes:

Назад към Е60/Е61