Пушене при студен старт

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Пушене при студен старт

Мнение от sashkataman » 20 Ное 2015, 1:53

Здравейте колеги искам да попитам някои дали се е сблъсквал с това.Паля сутрин колата ,пали веднага има едно претришане,но чади страшно много сив дим.В сервиза ми смениха релето и 2свещи тай като останалите били здрави..но същата работа за дюзите казаха че са перфектни само едната показваше -1.10 но казаха че двигателя работи перфектно...А пуши само докато загрее и повече няма...даде като грешка дебитомер...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по въздуха
Мечтае да кара: X5 с двигател реактивен

Re: Пушене при студен старт

Мнение от gaidaroff » 20 Ное 2015, 9:47

sashkataman написа:Здравейте колеги искам да попитам някои дали се е сблъсквал с това.Паля сутрин колата ,пали веднага има едно претришане,но чади страшно много сив дим.В сервиза ми смениха релето и 2свещи тай като останалите били здрави..но същата работа за дюзите казаха че са перфектни само едната показваше -1.10 но казаха че двигателя работи перфектно...А пуши само докато загрее и повече няма...даде като грешка дебитомер...

Здравейте колега! Забелязал ли си какъв е мириса на този пушек (тежък или на изгорели газове)? Филтър за картерните газове сменил ли си - ако не си е препоръчително (задължително) да го подмениш с оригинален такъв? При каква температура (външна) го прави? Обикновенно ако е по-студено се забелязва това явление на конденз и е съвсем нормална работа. Почисти си дебитомера, ако не стане с почистване си вземи качествен такъв. За дюзата ти препоръчвам да си вземеш на Лики Моли добавката за почистване на разпръсквачи (ProTec/Bardahl също е добра за комън рейл системата), просто аз от лики молито видях най-осезаема разлика, за по качествен ефект сложи добавката в около 20-30литра нафта и карай по магистралата примерно с постоянна скорост в ограничението на пътя (споко няма страшно от концентрацията само с 20-30литра нафта) Лошото на добавката е че ако имаш някакви мърлящини по резервоара може да ти ги вдигне и да запуши нещо, но пък ако имаш тези притеснения е занеси на ултра звук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S8
Мечтае да кара: Lamborghini Murcielago

Мнение от timur_lenk » 21 Ное 2015, 1:44

Дай грешката на дебитомера.
Във всяка страна затворът е мястото където обществото изпраща недъзите си,но в тази страна самото общество е недъгаво.

Потребител
Аватар

Мнение от sashkataman » 07 Дек 2015, 21:22

колега смених и дебитомера същата работа плюс дюза,но пак студена чади страшно много и дълго време докато загрее на 50градуса може би.а колата след това е идеална с перфектна работа на мотора иначе сутрин пак е мека но неравномерна леко и ауспуха се тресе

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 08 Дек 2015, 10:51

Най вероятно дюзи. По някога на диагностика не е определящо за състоянието на дюзите. Най добре сваляне и гледане на стенд.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 10 Дек 2015, 1:43

E аз моите дюзи ги оставих на стенд и почистване, резултатите бяха безгрешни обаче и при мен е така , вади доста пушек сив сутрин като се запали за пръв път колата , като става само когато е студено времето , лятото изобщо не го правеше, но аз не мисля , че това е някакъв проблем , тъй като имам доста приятел с различни марки коли ( пак дизели) и при тях пак така се получава. Най-вероятно е нещо свързано с конденза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d
Мечтае да кара: М6 G-PoweR

Мнение от hol1gans » 11 Дек 2015, 20:19

И при мен е така от 2 години насам откакто сам си махнал дпф-фа.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 12 Дек 2015, 17:03

hol1gans написа:И при мен е така от 2 години насам откакто сам си махнал дпф-фа.

Да и аз съм без ДПФ реално си спомням като я купих от Германия беше доста студено и не пушеше грам с ДПФ.

Назад към Е60/Е61