Не зарежда iPod или iPhone

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Не зарежда iPod или iPhone

Мнение от blackyhn » 18 Ное 2015, 18:25

Здравейте,
Купих си Е61 530D 2005 и в жабката намерих изход за Apple устройство. Включих в него iPhone 4s и музиката от него тръгна.
Дотук добре ...
Обаче не се зарежда. Пробвах и с iPod Touch и той не се зареждаше.
CD-то не чете mp3 ... Как да слушам музика в тази кола?

Може ли да се реши някак проблема със зареждането на Apple устройствата?
Може ли да се инсталир USB през който да си слушам mp3 от флашка?
Какви въобще са ми възможностите да слушам музика в колата освен радио и дискове ?!?!? :banghead: :ranting:

Мерси!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Не зарежда iPod или iPhone

Мнение от Giovanni » 18 Ное 2015, 21:04

Трябва да се види какъв е тоя адаптер, оригиналния на бмв си зарежда айпод/айфон, би трябвало всички други да го правят.
А цд-то може да се кодира да чете мп3.
За usb потърси теми във форума за модула Mulf2high който е нужно да се инсталира.
Има възможност aux да се изведе в което да свържеш някакъв източник на аудио през 3.5мм жак.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 18 Ное 2015, 21:11

Колата си я взех директ от Германия и май няма преправяния по нея. И книжка има за iPod пак на BMW към нея ... Тоест тая жица май си е оригинална. В чуждите форуми прочетох, че Apple в един момент си сменили начина по който си зареждат устройствата ... Та сега търся някое старо да пробвам.
Колега, прекодирането за четене на mp3 ще прецака ли чиптунинга? Може да задавам доста лаишки въпроси но ... по добре да питам :)

Е то като прочетох, и като поразгледах цените е по добре едно радио трансмитерче да си купя :))))) Е как може така да се изложат баварците :)

Не мога ли тази жица да си я преработя от 12V на 5V и готово :) Ще зарежда по-новите модели :) Има ли пинчета отзад за 5V? Ако някой има схема ще съм му много благодарен,

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 18 Ное 2015, 22:55

blackyhn написа:Колата си я взех директ от Германия и май няма преправяния по нея. И книжка има за iPod пак на BMW към нея ... Тоест тая жица май си е оригинална. В чуждите форуми прочетох, че Apple в един момент си сменили начина по който си зареждат устройствата ... Та сега търся някое старо да пробвам.
Колега, прекодирането за четене на mp3 ще прецака ли чиптунинга? Може да задавам доста лаишки въпроси но ... по добре да питам :)

Е то като прочетох, и като поразгледах цените е по добре едно радио трансмитерче да си купя :))))) Е как може така да се изложат баварците :)

Не мога ли тази жица да си я преработя от 12V на 5V и готово :) Ще зарежда по-новите модели :) Има ли пинчета отзад за 5V? Ако някой има схема ще съм му много благодарен,

Наличието на МП3 няма да ти прецака чиптунинга.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 18 Ное 2015, 23:06

То по-принцип не е сигурно дали ще стане за МП3 .При някой няма как да се кодира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 18 Ное 2015, 23:37

blackyhn написа:Колата си я взех директ от Германия и май няма преправяния по нея. И книжка има за iPod пак на BMW към нея ... Тоест тая жица май си е оригинална. В чуждите форуми прочетох, че Apple в един момент си сменили начина по който си зареждат устройствата ... Та сега търся някое старо да пробвам.

Е какви са толкова цените колега, да си сложиш mulf2high модул за usb е към 300-400лв. ако това ти се вижда скъпо !!!
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 19 Ное 2015, 10:37

[quote="netmurder"][quote="blackyhn"]Колата си я взех директ от Германия и май няма преправяния по нея. И книжка има за iPod пак на BMW към нея ... Тоест тая жица май си е оригинална. В чуждите форуми прочетох, че Apple в един момент си сменили начина по който си зареждат устройствата ... Та сега търся някое старо да пробвам.

Не мога ли тази жица да си я преработя от 12V на 5V и готово :) Ще зарежда по-новите модели :) Има ли пинчета отзад за 5V? Ако някой има схема ще съм му много благодарен,[/quote]
Е какви са толкова цените колега, да си сложиш mulf2high модул за usb е към 300-400лв. ако това ти се вижда скъпо !!![/quote]

Мани, аз четох за 8-900лв някакви оферти. mulf2high какво точно представлява? Един колега ми го дава на доста добра цена.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 19 Ное 2015, 11:41

Представлява това че има USB и Bluetooth, а до колкото знам и AUX всичко което ти е нужно на теб да си слушаш музика...
Само трябва някой да ти го свърже и да го кодира...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 19 Ное 2015, 12:15

Оригиналните кабели на BMW,които стават за да вържеш Apple продукти не зареждат а само възпроизвеждат аудио.
За целта трябва да сложиш кабел за USB и от там да си вържеш BMW кабела и устройството в AUX сигнала.
Зарядните на BMW за Apple вършат тази работа.Един вид USB зарядно+кабел BMW/Apple+устройство= зареждане+възпроизвеждане :mhihi:
Много смотано го обясних :mhihi: ама това е начина.В моята кола е така при фабричен AUX изход отзад на задните запалки+оригинален BMW кабел+Apple устройство.
Ако нещо не си разбрал питай,ще се опитам да ти обясня по-добре :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 19 Ное 2015, 12:25

Ако проблема наистина е в 12V към 5V има преходници:
-Бърз и скъп http://www.ebay.co.uk/itm/12v-to-5v-Pow ... SwxH1T3yWA
-Същия , но евтин с много чакане http://www.ebay.co.uk/itm/iPod-iPhone-3 ... tvERSfk4zw
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Giovanni » 19 Ное 2015, 12:46

Интересно... в е65цата имам айпод адаптер и преди малко пробвах iPhone 4S с iOS 9.1 и си го зарежда и него така както айпода.

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 19 Ное 2015, 13:36

Giovanni написа:Интересно... в е65цата имам айпод адаптер и преди малко пробвах iPhone 4S с iOS 9.1 и си го зарежда и него така както айпода.

Аз говоря при фабричен AUX изход и оригинален BMW кабел а не с адаптер ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 19 Ное 2015, 13:53

През Mulf-a може да се зарежда телефон, но е много бавно (Поне при мен Iphone 6-цата се зарежда доста бавно). За разните адаптери не съм запознат.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 19 Ное 2015, 14:50

Явно ще се отъпква пътечка тук :)
Благодаря колеги!

Колега ///M_Martin, ще се опитам да направя точно това което предлагаш. Стига само да са оставили кабели за захранване на оригиналния конектор. Ако не, мисля да взема един стар USB-Apple кабел и да го преправя ;)

То е ясно, че накрая ще си купя някакъв модул ама няма да ме остави на мира докато не опитам да го направя това :)

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 20 Ное 2015, 20:41

Добре в крайна сметка ако се купи Mulf2high modul , за да се монтира се маха стария модул на bluetooth-a? Ако е така се чувствам зверски прецакан , тъй като дадох 200 лева за този модул за блутут, а реално можех да дам 300 и да си взема такъв ,, че и с УСБ :(. Все пак ако се маха този модул , го пускам моя да се продава в Интернет...

EDIT: Ето този модел дали може да се програмира за Е60 2004 година, с голямата навигация съм? Струва 55 евро в Ebay.
http://postimg.org/image/rc6ptyk5d/

Следваща

Назад към Е60/Е61