Постоянно губене на налягане в гумите

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Постоянно губене на налягане в гумите

Мнение от CrazyElement » 10 Ное 2015, 18:25

Здравейте колеги,

Имам следния проблем от както си сложих 18ки джанти бяха с летни гуми , гумите постоянно спадаха , като предните спадаха повече от задните , за около седмица с по 0.5 и така като накрая заковаваха на 1.3 1.5, някой път спадаха по -бързо друг път по-бавно, реших , че проблема е или , че гумите бяха на 5 години или , че джантите са криви , така отидох сега сложих зимни гуми които са на 2 сезона смених вентилите , изправих две джанти само , които бяха много леко криви , другите нямаха забележки(най-вероятно това са били 2те задни). И така обухме колата и тръгнах след 1 седмица точно пак ми светна датчика , че имам спукана гума, не съм отишъл да ги проверя , но видимо от докосване едната предна е по-мека. Добре ходих питах различни гумаджии всички казват едно или криви джанти или вентили , е добре уж всичко оправих ама уви пак спадат тези гуми. Питам ако някой се е сблъсквал с този проблем да сподели как го е разрешил.

Благодаря предварително!

Поздрави.

Потребител
Аватар
Кара: 530D e60
Мечтае да кара: m6 :D

Re: Постоянно губене на налягане в гумите

Мнение от rmwest » 10 Ное 2015, 18:54

аз ще те посъветвам да пробваш и в друг сервиз за гуми.провери ги добре за малки спуквания.правило ми го е и с спукана джанта(която се откри бързо) и с забоден бодил който го търсихме 2 пъти,вторият с здраво надуване и си показа че издиша.правеше го точно за седмица да губи 0.5 бара.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с колкото пари изкара
Мечтае да кара: BMW S1000RR
Детайли за колата: корава 316-ка (M40B20)

Мнение от T0nk00 » 10 Ное 2015, 19:36

Метални вентили и изправяне от професионалист! Аз така реших казуса, след като вече бях изкривил една гума...

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 10 Ное 2015, 21:57

Който и да е сервиз за смяна на гуми разполагащ с качествен персонал и техника ще реши подобен проблем за нула време.
Обърнете внимание на това , важно е.Всякакви интерпретации и случки просто го доказват като необходимост.
И от мен , едно на ум с изправянето на джантите!Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 10 Ное 2015, 21:59

Има голяма вероятност някои от джантите да имат микро пукнатини и от там да пада налягането в гумите...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 10 Ное 2015, 22:19

Подкрепям горното мнение - за да се забележат обаче трябва да се почистят идеално (препоръчвам IRonX за тая работа)

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 10 Ное 2015, 22:25

netmurder написа:Има голяма вероятност някои от джантите да имат микро пукнатини и от там да пада налягането в гумите...

+1
Получават се след удар или " изправяне".Открива се лесно с "crack detector" във формата на спрейове дори и джантата да не е монтирана и под тежестта на автомобила

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 11 Ное 2015, 1:20

memorex написа:
netmurder написа:Има голяма вероятност някои от джантите да имат микро пукнатини и от там да пада налягането в гумите...

+1
Получават се след удар или " изправяне".Открива се лесно с "crack detector" във формата на спрейове дори и джантата да не е монтирана и под тежестта на автомобила

А лекуват ли се тези пукнатини ? Най-вероятно ще е това днес проверих гумите само предна лява беше падна на 2.1 другите 3 си бяха на 2.5.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 11 Ное 2015, 1:42

CrazyElement написа:
memorex написа:

+1

А лекуват ли се тези пукнатини ? Най-вероятно ще е това днес проверих гумите само предна лява беше падна на 2.1 другите 3 си бяха на 2.5.

Ами лекуват се, първо трябва да ги откриеш, след това се почистват и се заваряват...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 11 Ное 2015, 12:16

Не знам в какви гумаджийници ходите и какви модерни методи ползват за откриване защо издиша една гума. Най-лесно е да се потопи гумата във вода и ще си покаже от къде издиша. Може и да е повече от едно място. След като са сменени вентилите и на 4-те гуми и 3 са спрели да губят налягане, предполагам, че на четвъртата пак от вентила издиша.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 11 Ное 2015, 12:35

Във вода леки пропуски почти не се откриват. Най-лесния начин е с четка и пяна. Имал съм случай да пропуска между гумата и джанта. След демонтаж и почистване най-идеално се оправя пропуска.
Друг случай - леки пропуски по протектора, който само пак с пяна се виджат.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 11 Ное 2015, 12:44

M5 написа:Не знам в какви гумаджийници ходите и какви модерни методи ползват за откриване защо издиша една гума. Най-лесно е да се потопи гумата във вода и ще си покаже от къде издиша. Може и да е повече от едно място. След като са сменени вентилите и на 4-те гуми и 3 са спрели да губят налягане, предполагам, че на четвъртата пак от вентила издиша.

И ти си прав колега , май така трябва най-добре да се провери, но пак е придържаме към вентил най-вероятно, тъй като преди всички гуми спадаха , е вярно , че не всички спадаха по-много , но да кажем 2 бяха на 2 бара една на 1.7 другата на 1.8, а сега 3 гуми си бяха на 2.5 , само една беше спаднала на 2.1. Ще минавам като се прибера в града да ги видят, че тук в София не знам къде да отида , освен ако някой не знае някоя читава гумаджийница да сподели.

Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 12 Ное 2015, 15:29

Аз където и да съм ходил до сега, винаги са имали варел с вода точно за такива случаи.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 13 Ное 2015, 4:25

M5 написа:Аз където и да съм ходил до сега, винаги са имали варел с вода точно за такива случаи.

В Хасково , точно обратното .... но ще се разтърся да намеря някъде къде да я проверят тази една джанта.

Назад към Е60/Е61