Падане нивото на маслото

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е60 530Д, Е90 320Д

Падане нивото на маслото

Мнение от Ronian » 19 Окт 2015, 15:22

Здравейте колеги колата е 530д 2004, и маслото пада, след като му долях около 300-400мл си стигна по средата, и като минах малко повече от 1000км, реших да го проверя и беше на минимума( да уточня датчика ми е развален и следващата седмица ще го сменявам), долях му пак, но от какво може да се губи, при положение, че колата не пуши грам дори и черно, казаха ми че няма ДПФ, карах я преди седмица да и сменях дебитомера че беше заминал и въздушния филтър, няма следи да хвърля от някъде масло или нещо.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Re: Падане нивото на маслото

Мнение от memorex » 19 Окт 2015, 20:12

Здравей
Турбината наред лие?Да не го хвърля в охладителя

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ronian » 19 Окт 2015, 22:01

Как да разбера наред ли е турбината? Колата си върви перфектно смисъл поне такива са мойте наблюдения, несъм карал 5-ца преди а 3-ка е90 163коня, и съм я давал на познати със същите и казват че върви перфектно, както и на майстори.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 19 Окт 2015, 22:20

Ronian написа:Здравейте колеги колата е 530д 2004, и маслото пада, след като му долях около 300-400мл си стигна по средата, и като минах малко повече от 1000км, реших да го проверя и беше на минимума( да уточня датчика ми е развален и следващата седмица ще го сменявам), долях му пак, но от какво може да се губи, при положение, че колата не пуши грам дори и черно, казаха ми че няма ДПФ, карах я преди седмица да и сменях дебитомера че беше заминал и въздушния филтър, няма следи да хвърля от някъде масло или нещо.

Май ще излезе и при теб като моя проблем , вакум помпата. Отиди при някой майстор да ти я свали , става много бързо и да погледне вътре има една пластина , която е набита с нит , ако се върти или клати , отивай купувай нова. И моята така гореше както ти казваш , сега е по-добре за 2700 км около 100-200 мл , при условие , че колата е и с чип и е към 350 коня мисля , че е нормално. Провери по - лесен начин дали е от вакум помпата( можеш сам) махни маркуча , който влиза преди дебитомера и идва от картерната вентилация , ако в него има доста масло , значи е там проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ronian » 19 Окт 2015, 22:38

CrazyElement написа:
Ronian написа:Здравейте колеги колата е 530д 2004, и маслото пада, след като му долях около 300-400мл си стигна по средата, и като минах малко повече от 1000км, реших да го проверя и беше на минимума( да уточня датчика ми е развален и следващата седмица ще го сменявам), долях му пак, но от какво може да се губи, при положение, че колата не пуши грам дори и черно, казаха ми че няма ДПФ, карах я преди седмица да и сменях дебитомера че беше заминал и въздушния филтър, няма следи да хвърля от някъде масло или нещо.

Май ще излезе и при теб като моя проблем , вакум помпата. Отиди при някой майстор да ти я свали , става много бързо и да погледне вътре има една пластина , която е набита с нит , ако се върти или клати , отивай купувай нова. И моята така гореше както ти казваш , сега е по-добре за 2700 км около 100-200 мл , при условие , че колата е и с чип и е към 350 коня мисля , че е нормално. Провери по - лесен начин дали е от вакум помпата( можеш сам) махни маркуча , който влиза преди дебитомера и идва от картерната вентилация , ако в него има доста масло , значи е там проблема.

Мерси ще проверя това което каза. А възможно ли е да ми е спукан колектора, и за това да е така, до сега четох подобни теми и разбрах че им е слабото място.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 20 Окт 2015, 17:23

Ronian написа:
CrazyElement написа:

Мерси ще проверя това което каза. А възможно ли е да ми е спукан колектора, и за това да е така, до сега четох подобни теми и разбрах че им е слабото място.

Ми моя беше спукан и сълзеше много малко , определено не може от там да се губи толкова масло, поне според мен де.

Назад към Е60/Е61